Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Plata titlurilor executorii datorate profesorilor ar putea fi esalonata pe urmatorii 5 ani

19-Oct-2017
1464

Plata drepturilor salariale castigate in instanta de catre personalul din invatamant ar putea fi esalonata pe urmatorii 5 ani, asa cum se prevede intr-un nou proiect semnat de premierul Mihai Tudose, presedintele Camerei, Liviu Dragnea, ministrul Educatiei, Liviu Pop, si vicepremierul Marcel Ciolacu.

Conform Zf.ro, proiectul de Lege privind finantarea unor masuri in domeniul invatamantului prevede ca "incepand cu anul 2018, de la bugetul de stat, prin bugetul Ministerul Apararii Nationale, se asigura fondurile necesare pentru executarea hotararilor judecatoresti devenite executorii pana la 31 decembrie 2017, avand ca obiect acordarea de daune-interese moratorii sub forma dobanzii legale pentru plata esalonata a sumelor prevazute in titluri executorii prin care s-au acordat drepturi salariale personalului din invatamant".

De asemenea, conform propunerilor, in 2018 se va plati 5% din valoarea titlului executoriu, iar in 2019 10%. in 2020 si 2021 se va plati cate 25% din valoarea titlului executoriu, urmand ca in ultimul an de plata, 2022, valoarea sa creasca la 35%. In 30 de zile de la adoptarea legii urmeaza ca Ministerul Educatiei sa adopte, prin ordin de ministru, normele metodologice de calcul a sumelor datorate.

Acelasi proiect mai prevede o modificare la Legea educatiei nationale astfel incat cheltuielile pentru pregatirea profesionala a cadrelor didactice sa se faca de la bugetul de stat, in locul bugetelor locale. Cei patru initiatori motiveaza modificarea prin faptul ca administratiile locale fac platile pentru acest domeniu cu intarziere.

 

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri



Votati articolul "Plata titlurilor executorii datorate profesorilor ar putea fi esalonata pe urmatorii 5 ani":
Rating:

Nota: 4.5 din 2 voturi
Urmareste-ne pe Google News
E-factura in 2024. TOP 9 Studii de caz

Atentie contabili!

Atentie, contabili!
Modificari importante in Codul fiscal!

Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti
E-factura in 2024. TOP 9 Studii de caz


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016







Sfaturi de la experti



Subiectele saptamanii

© 2007 - 2024 RENTROP & STRATON. All rights reserved.

Atentie contabili!

Atentie, contabili!
Modificari importante in Codul fiscal!

Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti

E-factura in 2024. TOP 9 Studii de caz

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016