
Atentie contabili!
Legea privind combaterea Spalarii banilor a fost modificata!
Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti
Legea pentru Spalarea banilor - Noutati 2021
Directia Generala Regionala a Finantelor Publice Ploiesti a remis, joi- 22 august, un comunicat de presa in care vine in ajutorul contribuabililor cu precizari privind modificarile aduse Formularului 300 - "Decont de taxa pe valoarea adaugata" .
Asadar, iata care sunt principalele modificari amintite de sursa citata:
Acest lucru este posibil in conditiile in care codul de identificare fiscala al entitatii a fost radiat, pentru indeplinirea obligatiilor fiscale aferente perioadei in care entitatea a avut calitatea de subiect fiscal conform prevederilor art.90 al.(4) din Codul de procedura fiscala.
1) Prestari de servicii conform art.278 al.(8) din Codul fiscal, pentru care locul prestarii este in Romania. Aici se inscriu informatiile preluate din jurnalul de vanzari privind baza de impozitare si TVA colectata pentru prestarile de servicii de telecomunicatii, de radiodifuziune si televiziune, precum si a serviciilor furnizate pe cale electronica in situatia in care beneficiarul este persoana neimpozabila stabilita in alt stat membru al UE, pentru care locul de prestare se considera a fi in Romania, conform art. 278 alin. (8) din Codul fiscal. O alta conditie este ca exigibilitatea taxei sa intervina in perioada de raportare, inclusiv sumele din facturile pentru incasari de avansuri partiale pentru aceste prestari de servicii.
Citeste si:
Un nou formular pentru decontul de TVA (300)
Locul prestarii se considera a fi in Romania in cazul in care valoarea totala, fara TVA, a serviciilor, nu depaseste in anul curent 46.337 lei, iar suma nu a fost depasita nici in anul precedent, daca prestatorul nu a optat ca locul prestarii sa fie la beneficiar potrivit art. 278 alin. (5) lit. h) din Codul fiscal.
*** Suma de 46.337 lei a fost calculata prin aplicarea ratei de schimb publicata de Banca Centrala Europeana la data adoptarii Directivei (UE) 2017/2.455 a Consiliului din 5 decembrie 2017 de modificare a Directivei 2006/112/CE si a Directivei 2009/132/CE in ceea ce priveste anumite obligatii privind TVA pentru prestarile de servicii si vanzarile de bunuri la distanta.
2) Regularizari privind prestarile de servicii, conform art.278 al. (8) din Codul Fiscal.
3) Informatii privind valoarea totala, fara TVA, a prestarilor de servicii catre persoane neimpozabile din alte state membre UE prevazute la art. 278 al.(8) din CF, respectiv servicii de telecomunicatii, de radiodifuziune si televiziune, precum si servicii furnizate pe cale electronica.
Reamintim ca noul decont de TVA se utilizeaza incepand cu declararea obligatiilor fiscale aferente lunii iulie 2019.
Sursa: DGRFP Ploiesti
Legea privind combaterea Spalarii banilor a fost modificata!
Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti
Legea pentru Spalarea banilor - Noutati 2021
Intrebare: O societate practica comertul cu flori, achizitioneaza marfa din Olanda si de la producatori din Romania si vinde astfel: - de la sediu: vinde catre persoane juridice - revanzatori si catre persoane fizice; - consumatori finali; -...
vezi AICI raspunsul specialistilor <<
Intrebare: O societate vinde niste dispozitive care intra in categoria dispozitive de mici dimensiuni (nici o dimensiune mai mare de 50 cm) pentru care se plateste la AFM taxa de mediu. Suntem obligati ca pe factura de vanzare sa apara...
vezi AICI raspunsul specialistilor <<