Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Pregatiti sau nu, mentinem aderarea la euro in 2015

01-Nov-2011
2817
In urma sedintei Comitetului interministerial de resort, conduse de premierul Emil Boc si guvernatorul Bancii Nationale a Romaniei, Mugur Isarescu, s-a ajuns la concluzia ca se mentine obiectivul de aderare la moneda euro in 2015.

Cu privire la discutiile din sedinta, ministrul Administratiei si Internelor, Traian Igas, a declarat: "S-au trecut in revista situatia din zona euro, precum si evolutiile economice internationale, iar obiectivul Romaniei ramane trecerea la moneda unica europeana in anul 2015".

Oficiali din partea BNR considera ca Romania are toate sansele sa respecte criteriile Pactului Euro Plus cu privire la limitarea deficitului bugetar, a datoriei publice si a inflatiei.

Printr-un comunicat de presa, Guvernul a informat opinia publica mentionand ca se continua masurile pentru aderarea la zona euro in anul 2015: "S-a reiterat mentinerea tintei de aderare la euro pentru anul 2015, subliniindu-se faptul ca aceasta are un efect de armonizare si disciplinare a politicilor macroeconomice, iar indeplinirea criteriilor pentru adoptarea euro este un indicator esential de evaluare atat pentru Comisia Europeana, cat si pentru pietele internationale. in acest sens, momentul adoptarii euro depinde de dezvoltarile de pe plan european si mondial, coerenta politicilor macroeconomice interne si implementarea reformelor structurale fiind imperios necesare".

In aceasta privinta, presedintele Asociatiei Importatorilor si Exportatorilor din Romania (ANEIR), Mihai Ionescu, a declarat ca exportatorii si importatorii din Romania si-ar dori ca adoptarea monedei euro sa aiba loc chiar mai devreme de anul 2015: "Exportul Romaniei este legat de spatiul european in proportie de 70%, import-export, ca atare, odata intrata Romania in zona euro, importatorii si exportatorii romani ar scapa de stresul valutar".


Acesta a mai preciza ca tara noastra indeplineste momentan criteriul datoriei publice sub 60% din PIB, necesar aderarii la zona euro, considerand ca in 2012 Romania va indeplini si celelalte doua criterii cerute de Uniunea Europeana: inflatie scazuta si deficit bugetar sub 3% din PIB.

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri



Urmareste-ne pe Google News
keyboard_double_arrow_right

Atentie contabili!

Modificari importante in Codul fiscal!
Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti 
MODIFICARILE din Declaratia SAF-T. Obligatiile pentru contribuabilii mici


MODIFICARILE din Declaratia SAF-T. Obligatiile pentru contribuabilii mici
keyboard_double_arrow_left






Sfaturi de la experti



Subiectele saptamanii

  • Noi OBLIGATII pentru anumiti contribuabili care obtin venituri din chirii, incepand cu 1 ianuarie 2025

    • Incepand cu data de 1 ianuarie 2025 anumite persoane care obtin venituri din chirii vor avea o noua obligatie catre ANAF: depunerea unei cereri de inregistrare pentru contractele de locatiune. Este vorba despre contractele de inchiriere incheiate incepand cu data de 1 ianuarie 2025, precum si pentru actele de modificare a acestora, in cazul in care bunul este detinut in comun, pentru a se desemna proprietarul, uzufructuarul sau alt detinator legal care sa indeplineasca obligatia inregistrarii...» citeste mai departe aici

  • Proiect: Cum arata noua cerere pe care proprietarii trebuie sa o depuna la ANAF

    • ANAF a pus in dezbatere publica un nou Proiect de Ordin, pentru aprobarea Procedurii de inregistrare a contractelor de locatiune, precum si a modelului si continutului formularului „Cerere de inregistrare a contractelor de locatiune". Reamintim ca prin Ordonanta de urgenta a Guvernului nr.128/2024 s-a stabilit ca pentru contractele de inchiriere incheiate incepand cu data de 1 ianuarie 2025, precum si pentru actele de modificare a acestora, in cazul in care bunul este detinut in comun,...» citeste mai departe aici

  • Prescriere datorii ANAF. Cand si cum se prescriu datoriile fiscale

    • Prescrierea datoriilor fiscale este un subiect de interes major pentru contribuabili, fie ca sunt persoane fizice sau juridice. Aceasta procedura reglementata de legislatia fiscala defineste termenul in care ANAF poate recupera obligatiile fiscale restante si conditiile in care acestea devin nule din punct de vedere juridic. In acest articol, vom analiza ce inseamna prescrierea datoriilor fiscale, in cat timp se prescriu datoriile fiscale.» citeste mai departe aici

  • Modificari la Legea societatilor: Actionarii pot vota si prin corespondenta sau online in Adunarile Generale (Legea 299/2024)

    • Legea 299/2024 pentru modificarea si completarea Legii societatilor nr. 31/1990 a introdus si reglementarea conform careia actionarii unor societati pot vota online sau prin corespondenta la Adunarile Generale. Legea nr. 299/2024 pentru modificarea si completarea Legii societatilor nr. 31/1990 a fost publicata in Monitorul Oficial nr. 1212 din 3 decembrie 2024. Modificari la Legea societatilor: Actionarii pot vota si prin corespondenta sau online in Adunarile Generale (Legea 299/2024)...» citeste mai departe aici

Atentie contabili!
MODIFICARILE din Declaratia SAF-T. Obligatiile pentru contribuabilii mici
Modificari importante in Codul fiscal!
Descarcati GRATUIT
Raportul Special

realizat de specialisti
MODIFICARILE din Declaratia SAF-T. Obligatiile pentru contribuabilii mici
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016