
Raportul Special
realizat de specialisti
Atentie! 28 februarie 2021 este termenul de raportare a aranjamentelor transfrontaliere raportabile incepand cu 25 iunie 2018 pana la 30 iunie 2020.
Intelegeti acum de ce punem in discutie DAC6?
-mai sunt doar cateva zile pana la primul termen stabilit de lege!
-nu aveti timp sa gresiti (ca mai apoi sa remediati), puteti ajunge la penalizari pentru intarziere
-nu va puteti permite nicio greseala! Va costa mult prea mult!
Amenda pentru neraportarea tranzactiilor de optimizare fiscala ori transmiterea lor cu intarziere este absolut doboratoare: 20.000 - 100.000 lei, conform OG 5/2020!
In plus, aceeasi neraportare a unei optimizari fiscale poate fi amendata de mai multe ori, atat in Romania, cat si in alt stat UE vizat de aranjament!
Iar in statele UE amenda poate atinge chiar si 5 mil. EURO!
PortalContabilitate ro - acces 12 luni consultanta in scris si telefonica 30 intrebari
Ghidul practic al contabilului din domeniul constructiilor
Registrul de Evidenta Fiscala PFA
Concluzia: Indiferent ca aveti sau nu de raportat ceva la ANAF, trebuie sa raportati! Altfel, sunteti pasibil de amenda! De aceea, ACUM, in cel de-al XII-lea ceas trebuie sa va concentrati atentia si eforturile pentru indeplinirea acestei obligatii.
Cum o faceti:
-rapid
-perfect legal
-sigur
Apelati acum la ghidul practic: DAC6 – Ce, unde si cum raportam la ANAF
Este lucrarea UNICA dedicata acum de specialistii Rentrop&Straton rezolvarii acestei situatii presante privind completarea corecta si raportarea in termen util a DAC6!
Va ofera:
-raspuns la toate semnele de intrebare pe care le aveti
-ajutor profesionist la rezolvarea concreta a obligatiilor ce va revin
-siguranta 100% a deciziilor dvs.
-eficienta actiunilor dvs.
-protectie impotriva erorilor de raportare, a intarzierilor, ori a amenzilor ce va pot aduce la sapa de lemn!
Comandati acum pentru eficienta si siguranta actiunilor dvs.!
Atentie!
Continutul lucrarii DAC6 – Ce, unde si cum raportam la ANAF? este in curs de actualizare conform noilor reglementari legislative si va fi disponibil on-line incepand cu data de 2 februarie 2021.Raspunsuri clare, documentate, explicatii si exemplificari pentru legalitatea actiunilor dvs.
Experientele anterioare inregistrate la schimbarea sau aparitia unei noi reglementari legislative ne demonstreaza ca, intodeauna, probabilitatea aparitiei unor greseli tinde catastrofal catre 1 (valoare maxima care reflecta posibilitatea producerii evenimentului).
Este momentul aprig speculat de inspectorii ANAF! Recolta de amenzi este bogata! Fiindca… ati gresit, sunteti bun de plata!
Este absolut normal ca sub presiunea timpului limitat, a noutatii reglementarii, a asimilarii greoaie si a represaliilor impuse pentru incalcarea unei legi proaspat emise, sa apara multe erori de aplicare a legii!
Eliminati din start acest risc! Lucrarea DAC6 – Ce, unde si cum raportam la ANAF va ofera acum raspunsurile specialistilor acreditati pe acesta tema. Informatiile din lucrare acopera toate situatiile care pot aparea in procesul de completare si transmitere catre ANAF a raportarilor privind tranzactiile transfrontaliere.
Aflati:
-cine are obligatia raportarii
-care sunt termenele de raportare in care trebuie sa va incadrati
-unde se raportati
-care este formularul oficial
-ce informatii trebuie sa raportati ( tipurile de optimizari fiscale raportabile, dar si chiar intentii de implemntare ale unor proiecte de aranjamente fiscale transfrontalier chiar daca acestea nu se vor materializa vreodata!)
-cum evitati raportarea multipla
-la ce sa fiti atenti
-cum va pregatiti pentru raportare
-ce amenzi sunt prevazute in lege pentru nerespectarea acesteia
-exemple, cazuri practice, solutii agreate.
Foarte important! Retineti:
Fiecare companie trebuie sa se pregateasca pentru raportarea DAC6 prin actiuni specifice!
Chiar daca nu aveti tranzactii de raportat!
Nu puteti spune inspectorilor fiscali: “Nu am nimic de raportat!".
Trebuie sa demonstrati!
Asta inseamna ca trebuie sa alcatuiti o lista cu toate tranzactiile, sa evaluati care sunt raportabile, sa aveti discutii cu intermendiarii, sa-i verificati si sa va asigurati ca ei raporteaza corect. Obligatia raportarii revine intermediarilor sau contribualililor, deci implicarea dvs. ca societate trebuie sa fie permanenta.
Exista si situatii (prevazute in lege) in care intermediarii sunt amendati cu 5.000-30.000 lei pentru neanuntarea contribuabilului cu privirea la raportarea pe care o are de facut la FISC referitoare la transfrontalierele cu care acestia l-au ajutat.
NU riscati sa ajungeti in acesta situatie!
Pentru siguranta, trebuie sa fiti permanent la curent cu evolutia directivei. Doar asa puteti preveni incalcarea noilor reglementari!
Alegeti sa actionati in cunostinta de cauza! Acum dispuneti de materialul informativ complet si avizat, structurat pe problemele si solutii concrete care va ofera:
-siguranta actiunilor perfect legale
-lucrul in perfecta cunostinta de cauza
-rezolvari rapide
- incadrarea in termenele impuse de lege
-protectia impotriva greselilor aducatoare de amenzi colosale.
Comandati ACUM exemplarul dvs. din lucrarea DAC6 – Ce, unde si cum raportam la ANAF!
Preveniti un posibil dezastru financiar! Este singura dvs. solutie pentru rezolvarea sarcinilor ANAF privind DAC6!
Pentru ca:
-urmeaza termene strase de raportare
si NU puteti risca intarzieri sau erori in raportarile dvs.!
Va costa prea mult!
Alegerea va apartine: lucrati usor, sigur, protejat, ori mereu mereu sub imperiul fricii de a nu gresi, intarzia sau de a fi bun de plata sume care intrec orice imaginatie! Sunt banii dvs. si-ntr-un caz, si-n celalalt! Difera doar numarul de zerouri si buzunarul in care se afla!
Comanda acum lucrarea DAC6 – Ce, unde si cum raportam la ANAF?
Modificari importante in Codul fiscal!
Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti
MODIFICARILE din Declaratia SAF-T Obligatiile pentru contribuabilii mici
Articole similare
Cadoul Rentop&Straton pentru voi, de Paste: Reduceri de pana la 70%+ transport GRATUITSfera de aplicare a directivei DAC6. Taxele si impozitele care NU intra sub imperiul raportariiMongrafii contabile cu impact major in 2021Atentie! Declaratia DAC6 trebuie depusa in maxim 30 de zile pentru aranjamente transfrontaliere demarate dupa 1 ianuarie 2021Consilier Fiscalitate practica: Serviciul unic de urgenta pentru situatii de criza in taxe si impoziteUltimele articole
Mega oferte de Craciun la R&S: preturi reduse cu pana la 80% si transport GRATUIT la titluri fiscal-contabileBlack Friday 2021: carti de fiscalitate, contabilitate si GDPR la reduceri de peste 80%Declaratia DAC6 trebuie depusa in maxim 30 de zile. In caz contrar, amenzile ajung si la 100.000 leiObligatia declararii aranjamentelor tranfrontaliere conform Directivei UE 2018/822Semne distinctive pentru tranzactii transfrontaliere prin DAC6. In ce conditii se depune formularul?Articole similare
Noi obligatii de raportarea in sarcina expertilor contabili si consultantilor fiscali - aranjamentele transfrontaliereAtentie! Declaratia DAC6 trebuie depusa in maxim 30 de zile pentru ARANJAMENTE TRANSFRONTALIERE demarate dupa 1 ianuarie 2021Obligatia declararii aranjamentelor tranfrontaliere conform Directivei UE 2018/822Declaratia DAC6 trebuie depusa in maxim 30 de zile. In caz contrar, amenzile ajung si la 100.000 leiMFP propune amanarea termenelor pentru depunerea si schimbul de informatii din domeniul FISCAL. Sunt vizate aranjamentele transfrontaliereUltimele articole
Sfera de aplicare a directivei DAC6. Taxele si impozitele care NU intra sub imperiul raportariiConsilier Fiscalitate practica: Serviciul unic de urgenta pentru situatii de criza in taxe si impoziteModificarile aduse Codului de procedura Fiscala de Legea 123/2021. Cum se raporteaza aranjamentele transfrontaliere?Proiect de Ordin ANAF privind aprobarea formularului pentru raportarea aranjamentelor transfrontaliereArticole similare
Se prelungesc termenele de depunere ale indemnizatiilor (Anunt ANPIS)Calendar ANAF. Vineri, 31 mai 2024, TERMEN LIMITA pentru depunerea formularul 398Reminder ANAF! Ce declaratii trebuie sa depuna contribuabilii pana pe 10 martieAtentie! Termen-limita 26 octombrie pentru plata impozitului pe venituri din activitati agricoleDeclaratia privind beneficiarul real are un nou termen de depunere (OUG 142/2020)Ultimele articole
D101 in 2025. TERMEN LIMITA + completarea D101 pentru pierderi fiscale si sponsorizariDeclaratii ANAF. D100, D101 si D177 se depun pana pe 25 iunie si in 2025Declaratii ANAF. Ce obligatii fiscale au contribuabilii in luna IUNIE 2025Declaratii ANAF. Ce obligatii fiscale au contribuabilii in luna MAI 2025Depunere situatii financiare. 3 CLARIFICARI importante cu privire la semnarea bilanturilorSfaturi de la experti
Acordare premii in bani elevilor de liceu
Intrebare: Daca liceul nu are o fundatie/asociatie inscrisa in Registrul OUG, pot incheia un contract direct cu liceul pentru acordarea premiilor, iar cheltuiala sa fie considerata sponsorizare deductibila din impozitul pe profit? Daca da,...
vezi AICI raspunsul specialistilor <<
Cheltuieli de transport in regimul de marja contabilizare si TVA
Intrebare: Facturile pentru autoturismele second-hand le-am inregistrat in contul 371, iar facturile conexe le-am inregistrat pe cheltuieli, respectiv in contul 624, aplicand taxarea inversa. Este obligatoriu sa includ aceste cheltuieli in...
vezi AICI raspunsul specialistilor <<
Va recomandam
Solutii complete de legislatia munciiDepunere declaratiiPortal PFABlogul specialistuluiCertificatul de atestare fiscalaCodul fiscal 2025Stiri juridiceIdei de afaceriInfoinstitutiiLink-uri utile
Codul muncii 2025Legea pensiilorAfaceri profitabile Declaratii fiscaleLegea contabilitatii 2025Monitorul oficialCodul civilCodul penal 2025Legislatie TVA