Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Procedura de acordare facilitati pentru activitati de cercetare-inovare a fost publicata

06-Sep-2017
3255

Regasiti mai jos Ordinul privind stabilirea procedurii de acordare a facilitatii fiscale prevazute la art. 60 pct. 3 din Legea nr. 227/2015 privind Codul fiscal.

In temeiul prevederilor art. 60 pct. 3 din Legea nr. 227/2015 privind Codul fiscal, cu modificarile si completarile ulterioare, ale art. 10 alin. (4) din Hotararea Guvernului nr. 34/2009 privind organizarea si functionarea Ministerului Finantelor Publice, cu modificarile si completarile ulterioare, precum si ale art. 10 alin. (3) din Hotararea Guvernului nr. 13/2017 privind organizarea si functionarea Ministerului Cercetarii si Inovarii,ministrul finantelor publice si ministrul cercetarii si inovarii emit urmatorul ordin:

Articolul 1

Persoanele fizice care realizeaza venituri din salarii si asimilate salariilor prevazute la art. 76 alin. (1)-(3) din Legea nr. 227/2015 privind Codul fiscal, cu modificarile si completarile ulterioare, ca urmare a desfasurarii activitatii de cercetare-dezvoltare si inovare, definita conform Ordonantei Guvernului nr. 57/2002 privind cercetarea stiintifica si dezvoltarea tehnologica, aprobata cu modificari si completari prin Legea nr. 324/2003, cu modificarile si completarile ulterioare, in Romania, in baza unui contract individual de munca, raport de serviciu, a unui statut special prevazut de lege sau act de detasare incheiat cu/la o unitate/institutie de drept public sau de drept privat cuprinsa in sistemul national de cercetare-dezvoltare si de inovare, in conformitate cu prevederile Ordonantei Guvernului nr. 57/2002, aprobata cu modificari si completari prin Legea nr. 324/2003, cu modificarile si completarile ulterioare, beneficiaza de scutirea de impozit daca sunt indeplinite cumulativ conditiile prevazute la art. 60 pct. 3 din Legea nr. 227/2015, cu modificarile si completarile ulterioare.

Articolul 2

(1) Proiectul de cercetare-dezvoltare si inovare, astfel cum este definit in Ordonanta Guvernului nr. 57/2002, aprobata cu modificari si completari prin Legea nr. 324/2003, cu modificarile si completarile ulterioare, trebuie sa contina elementele definitorii ale proiectului, respectiv:

a) scopul;
b) domeniul de cercetare, dezvoltare si inovare;


c) obiectivele;
d) perioada de desfasurare;
e) tipul sursei de finantare (public/privat/national/extern);
f) bugetul, cu evidentierea distincta a cheltuielilor corespunzatoare veniturilor din salarii si asimilate salariilor aferente personalului incadrat in proiect;
g) caracterul de noutate si/sau inovativ al rezultatului;
h) indicatorii de rezultat definiti.(2) Indicatorii de rezultat, definiti in proiect, se refera la rezultatele cuantificabile angajate prin proiect.(3) Scutirea de impozit pe veniturile din salarii si asimilate salariilor se acorda lunar, in limita cheltuielilor de personal alocate in bugetul proiectului de cercetare-dezvoltare si inovare.(4) in cazul in care in bugetul alocat proiectului de cercetare-dezvoltare si inovare sunt cuprinse si sume reprezentand indemnizatii de concedii de odihna, veniturile respective sunt scutite de la plata impozitului pe venit.(5) Scutirea de impozit pe veniturile din salarii si asimilate salariilor se acorda chiar si in cazul nerealizarii obiectivelor proiectului de cercetare-dezvoltare si de inovare.

Articolul 3

Documentele justificative care se au in vedere la incadrarea persoanelor fizice scutite de la plata impozitului pe veniturile din salarii si asimilate salariilor ca urmare a desfasurarii activitatii de cercetare-dezvoltare si inovare in cadrul proiectelor sunt:

a) documentul care contine datele de identificare ale proiectului de cercetare-dezvoltare si inovare;
b) fisele de pontaj corespunzatoare proiectului;
c) statul de plata intocmit separat pentru fiecare proiect.

Articolul 4

(1) Acordarea scutirii de impozit pe veniturile din salarii si asimilate salariilor constituie responsabilitatea angajatorului/platitorului de venit sau revine persoanei fizice, in cazul contribuabililor prevazuti la art. 82 din Legea nr. 227/2015, cu modificarile si completarile ulterioare.

(2) In cazul persoanelor fizice detasate care desfasoara activitate de cercetare-dezvoltare si inovare in Romania, sarcina indeplinirii conditiilor prevazute la art. 60 pct. 3 din Legea nr. 227/2015, cu modificarile si completarile ulterioare, revine platitorului de venituri.

Articolul 5

La data intrarii in vigoare a prezentului ordin se abroga Ordinul ministrului educatiei nationale si cercetarii stiintifice, al viceprim-ministrului, ministrul economiei, comertului si relatiilor cu mediul de afaceri, al ministrului finantelor publice, al ministrului muncii, familiei, protectiei sociale si persoanelor varstnice si al ministrului agriculturii si dezvoltarii rurale nr. 4.947/899/2.018/1.840/906/2016 privind incadrarea in activitatea de cercetare-dezvoltare aplicativa si/sau de dezvoltare tehnologica, publicat in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I, nr. 718 din 16 septembrie 2016.

Articolul 6
Prezentul ordin se publica in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I.

Ministrul finantelor publice,
Ionut Misa

Ministrul cercetarii si inovarii,

Puiu-Lucian Georgescu

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri



Urmareste-ne pe Google News
keyboard_double_arrow_right

Atentie contabili!

Modificari importante in Codul fiscal!
Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti 
E-Transport - toate NOUTATILE din 2024 + Studii de caz detaliate


E-Transport - toate NOUTATILE din 2024 + Studii de caz detaliate
keyboard_double_arrow_left






Sfaturi de la experti



Atentie contabili!

E-Transport - toate NOUTATILE din 2024 + Studii de caz detaliate


Modificari importante in Codul fiscal!

Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti

E-Transport - toate NOUTATILE din 2024 + Studii de caz detaliate

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016