Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Reorganizarea ANAF: masacrul administratiilor financiare

23-Iun-2011
4017
Incepand cu 1 iulie a.c., cei mai multi dintre contribuabili vor fi nevoiti sa isi plateasca taxele si impozitele la alte administratii financiare decat cele de care au apartinut pana in acest moment. Acest lucru este datorat reorganizarii ANAF care va duce la desfiintarea a nu mai putin de 150 de administratii financiare in doar cateva saptamani.

"Masacrul" a fost anuntat oficial de Guvern, urmand sa fie desfiintate 150 de administratii financiare la nivel de orase si comune, precum si 4.927 de posturi din cadrul ANAF. In urma acestei reorganizari, vor mai functiona aproximativ 240 de directii teritoriale.

Modificarea nu se aplica insa si in cazul municipiului Bucuresti, unde toate cele sase administratii ale finantelor publice vor ramane intacte. Noile prevederi intra in vigoare de la 1 iulie, potrivit unui ordin ANAF publicat in Monitorul Oficial.

Reducerea numarului acestor institutii este drastica, daca ne gandim ca plata taxelor se va face uneori in orase diferite datorita numarului redus de administratii financiare la care se va ajunge. Astfel, in judetul Sibiu vor mai ramane doar cinci administratii ale finantelor, iar cei care pana acum isi plateau impozitele la Admininstratia Finantelor Publice din Ocna Sibiului isi vor plati darile in orasul Saliste. Un numar si mai mare de institutii va disparea in cazul judetului Prahova unde vor fi desfiintate zece administratii financiare dintr-un total de 18. Fiecare administratie va avea arondate aproximativ opt orase sau comune.

In decursul acestei luni, presedintele ANAF, Sorin Blejnar, a declarat ca Romania are in prezent peste 400 de administratii financiare si ca strategia aplicata are ca obiectiv principal inregistrarea unui numar total de doar 8 administratii financiare regionale si 41 de administratii judetene pana la sfarsitul anului 2012. Acesta a mai precizat ca administratiile financiare care vor fi desfiintate reprezinta 35% din personalul total (2.108 angajati), insa colecteaza doar 2,5% din venituri.


Reducerile drastice se transfera si in planul angajatilor, fiind astfel reduse locurile de munca de la 34.027 la 29.100. Valul care desfiinteaza aceste posturi a atins si alte institutii precum Autoritatea Nationala a Vamilor care va ajunge de la 4.586 de posturi la 3.159 sau Garda Financiara care are in vedere o reducere de personal de aproximativ 40% (de la 1.805 de posturi actuale se va ajunge la 1.092).

In ceea ce priveste directiile de finante teritoriale, vor fi desfiintate 2.787 de posturi, 300 dintre acestea ocupate, precum si 550 de posturi de conducere. Desfiintarea celor 150 de administratii financiare la nivel de orase si comune reprezinta mai mult de o treime din cele 424 de unitati existente in prezent.

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri



Urmareste-ne pe Google News
keyboard_double_arrow_right

Atentie contabili!

Modificari importante in Codul fiscal!
Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti 
E-Transport - toate NOUTATILE din 2024 + Studii de caz detaliate


E-Transport - toate NOUTATILE din 2024 + Studii de caz detaliate
keyboard_double_arrow_left






Sfaturi de la experti



Atentie contabili!

E-Transport - toate NOUTATILE din 2024 + Studii de caz detaliate


Modificari importante in Codul fiscal!

Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti

E-Transport - toate NOUTATILE din 2024 + Studii de caz detaliate

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016