Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Romania are de suferit din cauza numarului mic de investitii

26-Sep-2017
1360

Intr-o conferinta recenta organizata de ziarul Bursa, Adrian Vasilescu, consultant de strategie la Banca Nationala a Romaniei (BNR), a declarat ca marea suferinta a Romaniei este putinatatea investitiilor si cu toate ca autoritatile vor sa faca un Fond care sa investeasca, am impresia ca lucrurile nu merg intr-acolo, a declarat, luni,

"Noi, in momentul de fata, in aceasta tara, daca avem o mare suferinta, aceasta este putinatatea investitiilor. Orice institutie care are in programul de activitate si ca obiectiv al activitatii, investitia, cred ca este binevenita in aceasta tara. Eu sunt convins ca Romania, la aceasta ora, ca sa mearga inainte si sa isi conceapa un model de dezvoltare durabila care sa corespunda nevoilor acestei tari are nevoie de trei lucruri: legi intelepte, institutii puternice si eficiente, si echipe performante", a spus Vasilescu, citat de Agerpres.

Aceeasi sursa aminteste ca reprezentantul BNR si-a exprimat regretul ca in Romania nu prea exista niciunul din cele trei lucruri esentiale unei dezvoltari durabile.

"Plecand de la aceasta triada, respectiv legi, institutii, echipe, (...) citisem intr-un roman mai vechi, cand cafeaua nu se facea la aparate, ca intr-o cafenea un client i-a spus celui care patrona localul: "Buna cafea faci dumneata aici, nu stiu ce secrete ai". La care el a spus: "E simplu, cafea, apa si zahar. Ce secret?". Clientul a comentat: "Dar atmosfera din local, dar felul cum e servita, dar calitatea, caimacul, toate astea fac parte dintr-o combinatie care in alcatuirea celor trei elemente, cafea, apa si zahar, dau o cafea foarte buna si cu caimac". Foarte bine ar fi daca acest Fond Suveran de Investitii al Romaniei ar fi caimacul pe cafeaua naturala pe care ne-o dorim si la care ravnim. Acum, ca sa fie caimac, sunt multe lucruri de facut. Ce-am putea sa facem? Un fond care sa investeasca. Am impresia ca nu merg intr-acolo. E o impresie", a precizat Vasilescu.

Conform aceleiasi surse, acesta a adaugat ca investitia este cea care inmulteste banii.

"Un asemenea Fond, din punctul meu de vedere, trebuie sa faca doua lucruri importante: sa adune bani si apoi sa ii plaseze pentru a-i inmulti, apoi sa adune inapoi, sa-i inmulteasca Fondul de investitii si sa-i investeasca in lucruri importante pentru aceasta tara, care tanjeste dupa investitii. Cred ca asta este telul si nu am posibilitati de a merge mai departe cu judecata pentru ca nu a reiesit de la Guvern cum vor sa-l faca. Vor sa faca un fond de investitii, dar mai departe?", a exclamat consultantul de strategie al Bancii Nationale a Romaniei.

Grupul de presa Bursa organizeaza o Conferinta cu tema "Viitorul pietei de capital romanesti" - editia a VI-a, unde se va discuta despre stadiul promovarii Bursei de Valori Bucuresti la statutul de piata emergenta sau legea fondurilor de investitii alternative.

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri



Votati articolul "Romania are de suferit din cauza numarului mic de investitii":
Rating:

Nota: 5 din 2 voturi
Urmareste-ne pe Google News
E-factura in 2024. TOP 9 Studii de caz

Atentie contabili!

Atentie, contabili!
Modificari importante in Codul fiscal!

Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti
E-factura in 2024. TOP 9 Studii de caz


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016







Sfaturi de la experti



Atentie contabili!

Atentie, contabili!
Modificari importante in Codul fiscal!

Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti

E-factura in 2024. TOP 9 Studii de caz

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016