
Atentie contabili!
Legea privind combaterea Spalarii banilor a fost modificata!
Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti
Legea pentru Spalarea banilor - Noutati 2021
Consiliul National al intreprinderilor Private Mici si Mijlocii din Romania (CNIPMMR) a realizat, in perioada 10-17.01.2019, un sondaj online -Testul IMM privind masurile recent adoptate prin OUG 114/2018, din care reiese ca majoritatea IMM-urilor nu sustin “taxa pe lacomie”, fiind de parere ca aceasta masura va ingreuna accesul la creditele bancare.
61,3% din respondenti au raspuns negativ la intrebarea “Sustineti suprataxarea bancilor”, in timp ce doar 38,7% spun ca sunt de acord cu aceasta masura.
Cat priveste efectele posibile ale suprataxarii bancilor:
Ramanand in acest registru, al suprataxarii, sondajul realizat de CNIPMMR releva faptul ca IMM-urile nu sunt de acord nici cu suprataxarea companiilor din energie, doar 29,7% declarand ca sustin suprataxarea companiilor din energie. 78,70% din respondenti sunt de parere ca aceasta masura va duce la transferarea costurile catre clienti (persoane fizice si juridice).
Nici suprataxarea companiilor din telecomunicatii nu este vazuta cu ochi buni, 66,2% dintre respondenti fiind de parere ca masura nu este una buna.
In schimb, IMM-urile sunt de parere ca ar trebui aplicate principiile reglementarii inteligente, pentru stabilirea de noi obligatii fiscale:
De asemenea, CNIPMMR arata ca nu poate “sustine masurile de suprataxare, deoarece au fost adoptate fara o fundamentare riguroasa, fara realizarea unui amplu studiu de impact, fara aplicarea Testului IMM, fara consultarea tuturor confederatiilor patronale reprezentative, fara respectarea principiilor fiscalitatii (modificarea Codului fiscal “prin lege, care intra in vigoare in termen de minimum 6 luni de la publicarea in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I” si predictibilitatii impunerii fiscale, cu asigurarea “stabilitatii impozitelor, taxelor si contributiilor obligatorii”, “pentru o perioada de timp de cel putin un an, in care nu pot interveni modificari in sensul majorarii sau introducerii de noi impozite, taxe si contributii obligatorii”), aceste masuri urmand a avea efecte negative asupra mediului de afaceri”, arata Consiliul, intr-un comunicat, postat luni, 21 ianuarie 2019, pe site-ul propriu.
CNIPMMR subliniaza faptul ca microintreprinderile vor suferi cel mai mult pe parcursul anului 2019 din perspectiva accesului la finantare, deoarece ele au folosit la maxim potentialul creditului furnizor, dispun de cel mai putin numerar si vor depinde de finantarea bancara pentru continuarea activitatii, ori in contextul noilor reglementari fiscale o crestere a costului de finantare pentru noile credite pot duce chiar la iinsolventa multor companii mici.
Legea privind combaterea Spalarii banilor a fost modificata!
Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti
Legea pentru Spalarea banilor - Noutati 2021
Intrebare: Legea nr. 193 din 21 august 2020 pentru modificarea si completarea Legii nr. 448/2006 privind protectia si promovarea drepturilor persoanelor cu dizabilitati a modificat definitia unitatilor protejate si a reintrodus posibilitatea...
vezi AICI raspunsul specialistilor <<
Intrebare: 1. Procer angajeaza personal cu contract de munca in Romania, pentru a presta servicii in Romania in numele clientului nostru direct-rezident fiscal in UK (client direct) catre un client final, rezident fiscal in Romania cu...
vezi AICI raspunsul specialistilor <<