Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Strategiile si programele de tip scale-up, educatia si finantarea. Teme de discutie la reuniunea SME Envoy, Bruxelles

07-Oct-2016
1817

Strategiile si programele de tip Scale Up, educatia si finantarea sunt printre cele mai importante teme de dezbatere pentru antreprenori, au declarat ambasadorii IMM-urilor la reuniunea SME Envoy, desfasurata la Bruxelles, Belgia, in perioada 6-7 octombrie.

Romania a fost reprezentata la eveniment de catre Claudiu Vrinceanu, secretar de stat in cadrul Ministerului Economiei, Comertului si Relatiilor cu Mediul de Afaceri, care a sustinut ideea lansarii de programe de tip scale-up care sa sprijine investitiile companiilor mici si medii, dar a vorbit si despre importanta educatiei antreprenoriale in scoli.

"Strategiile si programele de tip "scale-up", adica acele proiecte care sustin cresterea rapida si sanatoasa a IMM-urilor trebuie sa aiba patru obiective: sa stimuleze dezvoltarea fiecarei companii in directia dorita de management, sa creeze jucatori noi, sa imbunatateasca calitatea produselor si serviciilor din ecosistem si sa intareasca relatiile dintre companii care activeaza in sectoare diferite ale economiei. Aceasta este viziunea UE pentru programele de tip "scale-up", iar noi o vom incorpora in strategia economica <>", a declarat Claudiu Vrinceanu.

Secretarul de stat a oferit ca exemplu schema multianuala de ajutor de stat "Scale Up", pe care Guvernul o pregateste pentru sustinerea investitiilor IMM-urilor. Programul se va desfasura in perioada 2017-2020 si are o valoare totala de 900 de milioane de lei (200 de milioane de euro). Ajutorul de stat va fi oferit IMM-urilor pentru realizarea de investitii intre 1 si 5 milioane de euro.

De asemenea, Claudiu Vrinceanu a vorbit despre importanta dezvoltarii competentelor antreprenoriale in randul elevilor si studentilor.

"Trebuie sa le vorbim copiilor si tinerilor despre ce inseamna sa dezvolti o afacere, ce inseamna succesul in business, dar mai ales esecul. Anul acesta am dezvoltat un program care se numeste "Primul meu business plan", un proiect pe care il implementam in cele mai importante universitati din Romania. Mai exact, am chemat oameni din business alaturi de specialisti din Guvern pentru a le arata studentilor cum sa faca un plan de afaceri. Iar acest proiect, initiat ca o serie de workshop-uri, a devenit curs pentru studentii Academiei de Studii Economice din Bucuresti. Cred ca doar prin educatie putem creste dorinta tinerilor de a-si lansa propria afacere", a mai spus oficialul MECRMA.

Reuniunea a fost prezidata de catre El?bieta Bie?kowska - Comisar pentru Piata Interna, Industrie, Antreprenoriat si IMM.

Reteaua Ambasadorilor IMM (SME Envoy) promoveaza interesele IMM-urilor in cadrul organismelor guvernamentale, inclusiv la nivel local si urmareste integrarea principiului "Think Small First" in toate politicile si propunerile de reglementare, actioneaza ca interfata intre Comisia Europeana si factorii de decizie la nivel national in vederea implementarii prevederilor Small Business Act (SBA) si contribuie la evaluarea si raportarea actiunilor intreprinse in vederea implementarii SBA in statele membre.



Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri



Urmareste-ne pe Google News
keyboard_double_arrow_right

Atentie contabili!

Modificari importante in Codul fiscal!
Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti 
Top 5 MONOGRAFII Contabile ACTUALIZATE conform Codului fiscal


Top 5 MONOGRAFII Contabile ACTUALIZATE conform Codului fiscal
keyboard_double_arrow_left






Sfaturi de la experti



Subiectele saptamanii

  • Ce atributii are un presedinte de bloc

    • Asociatia de proprietari are ca scop administrarea si gestionarea eficienta a spatiilor si intereselor comune dintr-un bloc de apartamente sau complex rezidential. Prin intermediul asociatiei, se colecteaza si gestioneaza fonduri pentru intretinere, reparatii sau imbunatatiri ale cladirii, iar deciziile comune sunt luate in mod democratic, in beneficiul tuturor membrilor. In acest articol, vom explora legislatia care reglementeaza organizarea si functionarea asociatilor de proprietari si vom...» citeste mai departe aici

  • PFA care NU mai are activitate. Ce obligatii fiscale ii revin?

    • In acest articol vom vedea explicatiile specialistului cu privire la o speta in care un titular a avut un PFA pana in 10 octombrie 2024, cand l-a inchis. Nu a avut nici un fel de activitate pe el. In perioada 01.01.2024 - 12.08.2024, titularul a avut calitatea de somer, iar din 01.09.2024 angajat cu norma intreaga cu salariu minim. Ce taxe si ce valoare va trebui sa plateasca titularul pentru PFA-ul detinut pana in luna octombrie 2024? PFA care NU mai are activitate. Ce obligatii fiscale ii...» citeste mai departe aici

  • Noi amendamente la Legea nr. 227/2015, adoptate de Guvern. Va fi ELIMINATA Declaratia Unica estimativa

    • Guvernul a aprobat recent un nou OUG care contine mai multe amendamente la Legea nr. 227/2015 privind Codul Fiscal. Amintim aici introducerea Declaratiei Unice inteligente si ELIMINAREA formularului estimativ. Ordonanta de urgenta pentru modificarea si completarea Legii nr.227/2015 privind Codul fiscal si masuri specifice pentru digitalizare Prin actul normativ se stabilesc urmatoarele: simplificarea mecanismului de calcul, plata si declarare de catre contribuabilii persoane fizice a...» citeste mai departe aici

  • Formularul C168. Termen depunere si instructiuni de completare

    • Declaratia C168 “Cerere de inregistrare a contractelor de locatiune” este folosita pentru inregistrarea contractelor de locatiune (inchiriere) la ANAF. Acest document este necesar pentru persoanele fizice care inchiriaza bunuri imobile si trebuie sa declare veniturile obtinute din chirii. In articolul de fata vom explica in detaliu cum se completeaza corect formularul C168, care este termenul sau de depunere la organul fiscal competent si care este modelul de declaratie in 2024.» citeste mai departe aici

  • Valabil inca din 1 ianuarie 2024! Modificari IMPORTANTE privind cheltuielile deductibile si nedeductibile

    • Inca de la 1 ianuarie 2024 se aplica noi reguli fiscale, conform OUG nr. 115/2023! E bine sa le cunoasteti si sa le integrati rapid in activitatea dvs. Mai ales cand ele vizeaza deductibilitatea cheltuielilor - o sursa de recuperare a unor bani folositori pentru bugetul dvs. Evitati acum: erori in inregistrarile dvs. fiscal-contabile amenzi consistente penalizari sau recalculari paguboase pentru buzunarul dvs. datorate necunoasterii noilor cerinte legislative privind...» citeste mai departe aici

Atentie contabili!

Top 5 MONOGRAFII Contabile ACTUALIZATE conform Codului fiscal


Modificari importante in Codul fiscal!

Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti

Top 5 MONOGRAFII Contabile ACTUALIZATE conform Codului fiscal

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016