Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Sustinerea dezvoltarii IMM-urilor in cadrul ITI Delta Dunarii - Programul Operational Regional 2014-2020

19-Sep-2016
2011

Vineri, 16 septembrie 2016, la sediul Consiliului Judetean Tulcea, a avut loc evenimentul de relansare a Patronatului intreprinderilor Mici si Mijlocii Tulcea (PIMM Tulcea). Cu prilejul lansarii a fost organizata conferinta cu tema "Sustinerea dezvoltarii IMM-urilor in cadrul ITI Delta Dunarii – Programul Operational Regional 2014-2020".

Printre personalitatile care au avut interventii s-au numarat: Florin Jianu, presedinte al CNIPMMR, Sebahat Kaya, presedinte PIMM Tulcea, Prof. Univ. Dr. Ovidiu Nicolescu, presedinte de onoare al CNIPMMR, Marian Badita, prefect Tulcea, Eugen Orlando Teodorovici, senator, Dumitru Mergeani, vicepresedinte Consiliul Judetean Tulcea, Ilie Petre, presedinte ADI ITI Delta Dunarii, Ivan Patachin, Asociatia Ivan Patachin, Corina Martin, Asociatia Litoral-Delta, Dragos Anastasiu, presedinte Eurolines Group si multi altii.

Evenimentul s-a bucurat de prezenta a peste 150 de participanti, reprezentan?i ai mediului de afaceri românesc, ai autorita?ilor centrale ?i locale, lideri de organizatii patronale membri ai CNIPMMR, reprezentanti ai principalelor institutii financiar-bancare si reprezentanti mass-media de la nivel local si national.

Discutiile din cadrul conferintei au vizat aspecte raportate la Strategia Integrata de Dezvoltare Durabila a Deltei Dunarii lansata in luna august 2016. Sustinerea antreprenoriatului este unul dintre obiectivele prinicipale, viziunea Deltei Dunarii fiind aceea a unei zone atractive cu biodiversitate valoroasa si mediu de afaceri dinamic. In prezent, in cadrul teritoriului ITI Delta Dunarii sunt activi aproximativ 2000 de agenti economici, dintre care 90% sunt microintreprinderi. Pilonul II prezentat in cadrul strategiei vizeaza imbunatatirea economiei si identifica nevoi de investitii ca fiind sustinerea IMM-urilor din domeniul turismului. Oportunitatile de finantare identificate in cadrul documentului strategic au in vedere crearea unor platforme integrate, a unor mecanisme de micro-imprumut pentru IMM-uri si o structura de parteneriat public-privat, dezvoltarea turismului, implementarea unui mecanism de sprijinire a IMM-urilor, furnizaea de consultanta si formare profesionala pentru fermieri si forta de munca din mediul rural, dar si suport TIC pentru afaceri prin e-portal si scheme de finantare.

In deschiderea evenimentului, dl. Florin Jianu, presedinte al CNIPMMR a precizat: "Actiunea IMM-urilor in domeniul ITI Delta Dunarii trebuie sa vizeze turismul si dezvoltarea durabila. Cei 10% disponibili pentru actiuni ITI din bugetul programelor operationale trebuie sa fie accesat prin parteneriat public-privat. Este datoria si obligatia acestei regiuni, ca acest progam sa fie un succes astfel incat modelul sa fie replicat si in alte zone. De asemenea, nu trebuie sa intervenim in niciun fel in dezvoltarea armonioasa a Deltei Dunarii respectand biodiversitatea acesteia. Obiectivele noastre trebuie sa vizeze crearea de firme si sustinerea acestora prin granturi si instrumente de tip revolving, dar si dezvoltarea de incubatoare de afaceri. Va rog sa va bazati pe structura PIMM Tulcea pentru consultanta in acest sens. Consiliul Judetean Tulcea, in urma discutiilor pe care le-am avut, va lansa in perioada imediat urmatoare un birou de atragere de investitii si o structura de comitet consultativ pentru IMM-uri".

Sursa: IMM Romania

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri



Urmareste-ne pe Google News
keyboard_double_arrow_right

Atentie contabili!

Modificari importante in Codul fiscal!
Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti 
E-Transport - toate NOUTATILE din 2024 + Studii de caz detaliate


E-Transport - toate NOUTATILE din 2024 + Studii de caz detaliate
keyboard_double_arrow_left






Sfaturi de la experti



Subiectele saptamanii

  • Erori contabile. Cum se pot corecta in mod legal

    • Contabilitatea unei firme este foarte importanta, indiferent de activitatea economica pe care o desfasoara, fiindca in acest fel se tine cont de activitatea companiei, de eventualele datorii pe care le-ar avea, dar si de toate celelalte informatii care vizeaza circuitul financiar al acesteia. Uneori insa, apar diverse erori contabile, de la cele matematice, pana la cele de aplicare a politicilor contabile sau de intepretare incorecta a noilor legi si amendamente fiscale, etc. In acest...» citeste mai departe aici

  • Amnistie fiscala, OUG 107/2024. Cum poti beneficia de facilitati daca trebuie sa modifici regimul de impozitare

    • Prin OUG 107/2024 a fost adoptata de Guvern amnistia fiscala care presupune facilitati pentru contribuabili precum anularea dobanzilor, penalitatilor si altor accesorii, reducerea unei parti din datorie in cazul persoanelor fizice, dar si bonificatii de 3% pentru societatile care platesc la timp obligatiile fiscale. Cum beneficiezi de anularea dobanzilor si accesoriilor Dobanzile, penalitatile si toate accesoriile aferente obligatiilor bugetare principale, restante la data de 31...» citeste mai departe aici

Atentie contabili!

E-Transport - toate NOUTATILE din 2024 + Studii de caz detaliate


Modificari importante in Codul fiscal!

Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti

E-Transport - toate NOUTATILE din 2024 + Studii de caz detaliate

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016