Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Ultima ora: Guvernul vrea noi modificari. Nu toti angajatorii vor fi obligati sa initieze negocierea

11-Dec-2017
14695

Ne apropiem cu pasi repezi de 20 decembrie, data pana la care toti angajatorii din Romania au obligatia de a initia negocierea colectiva, in conditiile explicate deja detaliat aici

Cu toate acestea, se pregatesc noi modificari din partea guvernantilor, fapt care ar putea da peste cap niste masuri care au fost deja puse in practica de firmele din Romania, bulversate semnnificativ de aceste modificari care nu au tinut cont de opinia mediului de afaceri. 

Mai mult de-atat, desi ar fi trebuit sa apara pana la acest moment o hotarare de guvern privind inregistrarea in ReviSal a posibilelor majorari salariale, noul cadru legislativ care ar urma sa modifice HG 500/2011 se lasa asteptat. 

Senatul pregateste in aceasta perioada masuri care ar face sa se revina la prevederile din Legea dialogului social, astfel ca nu toti angajatorii vor mai avea obligatia sa initieze negocierile colective si sindicatele vor avea din nou obligatii restranse in ce priveste negocierea. 

Ar urma astfel sa se revina la reglementarea conform careia negocierea colectiva la nivel de unitate este obligatorie numai daca angajatorul are incadrati mai mult de 20 de salariati, a explicat recent casa de avocatura VP&Partners pentru Profit.ro

Va reamintim ca recent s-a decis ca initierea negocierii colective, in unitatile in care nu exista incheiat un contract/acord colectiv de munca, sa fie obligatorie pentru punerea in aplicare a noilor modificari ale Codului Fiscal, aceasta fiind obligatorie si in celelalte unitati ( negocierea colectiva a actelor aditionale la contractele ?i acordurile colective de munca in vigoare). 

"Surpriza vine de la Senat, care va supune votului legea de aprobare a OUG 82/2017, cu modificari semnificative: Nu toti angajatorii sunt obligati sa initieze negocierile colective. Se revine deci la regula generala conform careia negocierea colectiva la nivel de unitate este obligatorie, numai in cazul in care angajatorul are incadrati mai mult de 20 de salariati. in plus, sindicatelor li se restrang nou acordatele prerogative largite de negociere, revenindu-se la regulile stabilite prin Legea dialogului social. Amendamentele propuse in Senat au drept consecinta aplicarea regulilor privitoare la negocierea colectiva prevazute din Legea dialogului social, cu singura mentiune ca angajatorii care au peste 20 de salariati trebuie sa initieze negocieri colective referitoare la cuantumul salariului", a aratat casa de avocatura amintita, pentru sursa citata. 


Cu toate acestea, trebuie retinut ca in acest moment se mentin obligatiile privind initierea negocierii colective pana la 20 decembrie 2017. 

 

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri



Urmareste-ne pe Google News
keyboard_double_arrow_right

Atentie contabili!

Modificari importante in Codul fiscal!
Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti 
E-Transport - toate NOUTATILE din 2024 + Studii de caz detaliate


E-Transport - toate NOUTATILE din 2024 + Studii de caz detaliate
keyboard_double_arrow_left






Sfaturi de la experti



Atentie contabili!

E-Transport - toate NOUTATILE din 2024 + Studii de caz detaliate


Modificari importante in Codul fiscal!

Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti

E-Transport - toate NOUTATILE din 2024 + Studii de caz detaliate

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016