
Atentie contabili!
Codul Fiscal s-a modificat in 2021!
Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti
Modificari in Codul Fiscal 2021 - 10 Politici si Proceduri Contabile actualizate la zi
Potrivit unei propuneri legislative inregistrate marti - 1 octombrie - la Camera Deputatilor pentru dezbatere, valoarea nominala maxima a unui tichet de masa ar putea fi majorata la 20 de lei, fata de 15,18 lei, cat prevede legislatia actuala.
Proiectul de Lege pentru modificarea art. 14 din Legea nr.165/2018 privind acordarea biletelor de valoare - care prevede ca Valoarea nominala a unui tichet de masa nu poate depasi suma de 20 de lei - a fost adoptat de Senat in data de 25 septembrie 2019. Adica la 2 zile distanta dupa ce a fost publicat in Monitorul Oficial (din 23 septembrie 2019) Ordinul comun al Ministerului Finantelor Publice si Ministerului Muncii si Justitiei Sociale nr. 2.892/1.253/2019 - care prevede ca valoarea tichetelor de masa ramane neschimbata pana in luna martie 2020.
Cu toate acestea, propunerea legislativa adoptata de Senat prevede ca valoarea tichetelor de masa se poate majora pana la suma de 20 de lei/bon, incepand cu data de 1 a lunii urmatoare celei in care legea se publica in Monitorul Oficial al Romaniei
pentru modificarea art.14 din Legea nr.165/2018 privind acordarea biletelor de valoare
Senatul adopta prezentul proiect de lege
Art.I.- Articolul 14 din Legea nr.165/2018 privind acordarea biletelor de valoare, publicata in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I, nr.599 din 13 iulie 2018, cu modificarile si completarile ulterioare, se modifica si va avea urmatorul cuprins:
"Art.14.- Valoarea nominala a unui tichet de masa nu poate depasi suma de 20 de lei la data aplicarii prevederilor prezentei legi."
Prevederile prezentei legi intra in vigoare la data de 1 a lunii urmatoare celei in care legea se publica in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I.
Acest proiect de Lege a fost adoptat de Senat, in sedinta din 25 septembrie, cu resprectarea prevederilor articolului 76, alineatul (2) din Constitutia Romaniei republicata
ATENTIE! Momentan proiectul de Lege nu este in vigoare. Este necesar sa fie adoptat de Camera Deputatilor, promulgat de presedintele tarii si publicat in Monitorul Oficial pentru a incepe sa produca efecte la nivel de tara.
Codul Fiscal s-a modificat in 2021!
Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti
Modificari in Codul Fiscal 2021 - 10 Politici si Proceduri Contabile actualizate la zi
Intrebare: Societate A platitoare de TVA lunar in regim normal, cumpara un utilaj de la o societate B, platitoare de TVA la incasare, tranzactia fiind efectuata in luna ianuarie 2020. Societatea A deduce taxa pe valoarea adaugata in luna...
vezi AICI raspunsul specialistilor <<
Intrebare: In septembrie 2020 firma A din Romania a primit niste componente de la firma B din China, pentru care s-a facut proces verbal de custodie. TVA in vama s-a achitat pentru importul din China de catre firma A. Marfa a fost comandata...
vezi AICI raspunsul specialistilor <<