Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Voucherele de vacanta, folosite doar in extrasezon si doar in anumite regiuni din tara (propunere)

29-Mai-2019
6129

Pentru a-si atinge scopul de a contribui la imbunatatirea turismului romanesc, voucherele de vacanta ar trebui folosite doar in extrasezon si numai in anumite regiuni ale tarii, sunt de parere reprezentantii Coalitiei pentru Dezvoltarea Romaniei (CDR). 

Acestia sustin faptul ca utilizarea lor in forma in care sunt folosite acum, adica preponderent in lunile iulie si august, pe Litoral, duce la scumpiri si la scaderea numarului de turisti straini.

Vicepresedintele Asociatiei Nationale a Agentiilor de Turism – Dragos Anastasiu, care face parte si din grupul de lucru pe turism din CDR, a afirmat, miercuri, intr-o conferinta de presa, ca astfel turismul de pe litoral nu are o sansa reala de dezvoltare sustenabila.

"Toata lumea se imbulzeste pe litoral vara si in weekend si atunci cresc preturile, ca asa este legea cererii si a ofertei. Un alt efect colateral este inhibarea incoming-ului, pentru ca hotelierii pe doua luni au venituri crescute cu mai multi turisti cu preturi mai bune si atunci nu mai vor sa se complice cu strainii (…) Astfel ca turismul de Litoral si de Delta nu are o sansa reala de dezvoltare sustenabila decat daca sezonul este de noua luni si asta nu se poate face decat cu multi turisti straini, combinat si cu romani. Ca politica publica, eu as fi facut-o altfel. De exemplu: as fi dat voucherele cu valabilitate in extrasezon. Daca ai sezon doar doua-trei luni, nu-ti permiti sa ai o echipa stabila, sa bagi bani in pregatirea profesionala, oamenii vin si pleaca, lucrezi cu studenti si zilieri. Problema noastra este sezonalitatea, noua luni, iar noua luni inseamna sa facem si altceva decat sa stam la soare. Sa facem calarie, cantonamente, evenimente, muzicamulte...", a aratat Dragos Anastasiu.

De aceeasi parere este si presedintele Consiliului National pentru intreprinderi Private Mici si Mijlocii - Florin Jianu, care este si membru in grupul de lucru pe turism al CDR. Acesta a precizat ca, daca in prima faza oferirea de vouchere de vacanta a fost ca o gura de aer pentru turismul romanesc, acum este necesar ca sistemul sa fie imbunatatit.

"Eu am fost ministrul care a introdus voucherele de vacanta si ceea ce trebuie sa avem in vedere este calitatea politicilor publice. Noi avem o politica publica, am vazut niste consecinte, si nu facem nimic sa schimbam. Este un efect faptul ca un privat poate plati mai mult, pentru ca piata a fost distorsionata de cineva care are vouchere de vacanta. Atunci aceasta politica publica trebuie imbunatatita, in sensul ca am sesizat ca voucherele s-au concentrat pe unele regiuni si nu pe cele pe care noi le voiam dezvoltate in strategia de ecoturism. Bun, schimbam si spunem ca voucherele pot fi folosite numai in acele regiuni, ca sa le impulsionam. Doi: am sesizat ca voucherele au fost folosite doar in varf de sezon. Schimbam reglementarea si spunem ca pot fi folosite numai in extrasezon. Corelam cu vacanta copiilor si ne uitam si in alte zone. Asta inseamna politica publica. Pentru ca daca blamam cu totul acea politica, pierdem cu totii", a subliniat Florin Jianu.

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri



Urmareste-ne pe Google News
Atentie contabili!

Modificari importante in Codul fiscal!
Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti
 MODIFICARILE din Declaratia SAF-T Obligatiile pentru contribuabilii mici



MODIFICARILE din Declaratia SAF-T Obligatiile pentru contribuabilii mici






Sfaturi de la experti



Subiectele saptamanii

  • SANCTIUNI pentru neconformarea cu E-Factura in B2C de la 1 iulie 2025

    • De la 1 iulie 2025, firmele care nu transmit facturile catre persoane fizice in sistemul RO e-Factura risca amenzi usturatoare. Extinderea obligativitatii e-Facturii si in relatia B2C aduce noi responsabilitati pentru toti operatorii economici, indiferent de metoda de plata folosita de client. In acest articol, explicam cine este vizat, ce reglementari trebuie respectate si care sunt sanctiunile prevazute de lege.» citeste mai departe aici

  • GHID e-Transport 2025: Termene, Obligatii si Sanctiuni

    • Autoritatile fiscale au revizuit recent ghidul oficial privind utilizarea sistemului RO e-Transport, pentru a reflecta modificarile legislative din 2024–2025 si pentru a alinia platforma la noua sa structura. In prezent, sistemul este impartit clar in doua directii: transporturile nationale de bunuri cu risc fiscal ridicat si transporturile internationale, indiferent daca implica sau nu astfel de bunuri. In continuarea articolului vom vedea ce transporturi trebuie declarate,...» citeste mai departe aici

  • Impozit dividende. Ce cota aplici daca platesti dividende in 2025

    • Daca intentionezi sa platesti dividende in 2025, este important sa cunosti cota actuala de impozitare si obligatiile fiscale aferente. In prezent, impozitul pe dividende este de 10%, iar retinerea si virarea acestuia la bugetul de stat intra in sarcina platitorului. In continuare, explicam cine datoreaza acest impozit, cand se plateste si in ce situatii se pot aplica exceptii.» citeste mai departe aici

Atentie contabili!
MODIFICARILE din Declaratia SAF-T Obligatiile pentru contribuabilii mici
Modificari importante in Codul fiscal!
Descarcati GRATUIT
Raportul Special

realizat de specialisti
MODIFICARILE din Declaratia SAF-T Obligatiile pentru contribuabilii mici
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016