Sunt de acord cu politica de cookie
Fiscalitatea.ro cauta meniu

Cele mai importante modificari legislative in domeniul fiscal, la final de martie 2020

31-Mar-2020
870

Agentia Nationala de Administrare Fiscala, prin Directia Generala de Asistenta pentru Contribuabili a facut public buletinul informativ nr. 12 din 30 martie 2020, cu toate noutatile legislative cu incidenta fiscala, care au aparul in Monitorul Oficial al Romaniei in perioada 23-27 martie 2020.

Noile acte normative care apar in buletinul informativ sunt urmatoarele:

1. Ordonanta de urgenta a Guvernului nr. 31/2020 pentru completarea Ordonantei de urgenta a Guvernului nr. 77/2011 privind stabilirea unor contributii pentru finantarea unor cheltuieli in domeniul sanatatii (M. O. nr. 255 din 27 martie 2020) 

A fost impusa de urgenta adoptarea masurilor de plafonare a valorii procentului aferent contributiei clawback pentru trimestrul I al anului 2020, in sensul plafonarii valorii procentului aferent contributiei trimestriale clawback pentru trimestrul I al anului 2020 la valoarea trimestrului IV al anului 2019 de 27,65%.

Intrucat neadoptarea unor masuri imediate si echitabile, cu caracter exceptional, ar conduce la intreruperi in asigurarea tratamentului continuu pentru unele afectiuni, prin retragerea de pe piata a unor medicamente inovative si/sau generice, iar amanarea adoptarii acestor masuri ar avea consecinte negative in ceea ce priveste accesul asiguratilor la tratament, a fost aprobat articolul unic 

"Art. 36. Prin derogare de la prevederile art. 34 alin. (2), pentru trimestrul I al anului 2020, valoarea procentului "p" se plafoneaza la valoarea de 27,65%, calculata pentru trimestrului IV al anului 2019.”

Pentru mai multe detalii despre aceasta Ordonanta, click AICI.

2. Ordinul presedintelui Agentiei Nationale de Administrare Fiscala nr. 816/2020 pentru aprobarea Procedurii de inregistrare a contractelor de fiducie, de organizare si functionare a Registrului central al fiduciilor, precum si a modelului si continutului formularului "Declaratie de inregistrare a contractelor de fiducie" - Agentia Nationala de Administrare Fiscala – ANAF (M. O. nr. 255 din 27 martie 2020)


Extras din ordonanta:

ART. 1 Se aproba Procedura de inregistrare a contractelor de fiducie, de organizare si functionare a Registrului central al fiduciilor, prevazuta in anexa nr. 1. 

ART. 2 Se aproba modelul si continutul formularului "Declaratie de inregistrare a contractelor de fiducie", prevazut in anexa nr. 2. 

ART. 3 Anexele nr. 1 - 2 fac parte integranta din prezentul ordin. 

ART. 4 Prezentul ordin se publica in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I. 

ART. 5 La data intrarii in vigoare a prezentului ordin se abroga Ordinul presedintelui Agentiei Nationale de Administrare Fiscala nr. 1.985/2012 privind aprobarea Procedurii de inregistrare a contractelor de fiducie, a Procedurii de inregistrare a contractelor de locatiune, precum si pentru aprobarea modelului si continutului unor formulare, publicat in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I, nr. 16 din 9 ianuarie 2013, cu modificarile ulterioare. 

ART. 6 Directia generala proceduri pentru administrarea veniturilor, Directia generala de informatii fiscale, Directia generala de administrare a marilor contribuabili, precum si directiile generale regionale ale finantelor publice si unitatile fiscale subordonate vor duce la indeplinire prevederile prezentului ordin.

Pentru a afla care este procedura de inregistrare a contractelor de fiducie, de organizare si functionare a Registrului central al fiduciilor, click AICI.

 

Ti-a placut acest articol?
Da Like, Printeaza sau trimite pe Email!
Votati articolul "Cele mai importante modificari legislative in domeniul fiscal, la final de martie 2020":
Rating:

Nota: 5 din 5 voturi
Codul Fiscal 2020. MODIFICARI importante privind TVA, Impozitul pe Profit si Salarizarea

Atentie contabili!

Codul Fiscal s-a modificat in 2020!​

Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti
Codul Fiscal 2020. MODIFICARI importante privind TVA, Impozitul pe Profit si Salarizarea


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016x

Trimite opinia ta comunitatii Fiscalitatea.roPentru a activa formularul, trebuie sa raspundeti corect la intrebare!Sfaturi de la expertiSubiectele saptamanii

© 2007 - 2020 RENTROP & STRATON. All rights reserved.

Atentie contabili!

Codul Fiscal s-a modificat in 2020!

Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti

Codul Fiscal 2020. MODIFICARI importante privind TVA, Impozitul pe Profit si Salarizarea

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016