
Raportul Special
realizat de specialisti
Orice antreprenor care investeste intr-un parc de business doreste sa-si inchirieze spatiile de birouri in conditii rezonabile. Chiriasul perfect, in acest caz, este respectabil, de incredere, are o situatie financiara stabila si va plati chiria la timp, fara intarzieri. De asemenea, va avea respect fata de proprietatea pe care se afla.
Multi antreprenorii din aceasta zona considera ca multinationalele sunt chiriasii ideali. Aceasta, pentru ca sunt interesati de contracte de lunga durata, care se intind uneori pe cate trei, patru ani. O astfel de relatie contractuala ii furnizeaza investitorului venituri din surse cu reputatie impecabila, cu un simt al responsabilitatii foarte bine cultivat si care ii scutesc de grija de a gasi un nou chiras o data la fiecare sase luni. Uneori insa, chiriasii din zona multinationalelor au cerinte foarte complicate pe care trebuie sa stii sa le indeplinesti.
Unul dintre antreprenorii remarcabili care a reusit de-a lungul timpul sa atraga astfel de chiriasi este Liviu Tudor. Principiul pe care s-a bazat de la bun inceput a fost sa acorde prioritate nevoilor angajatilor companiilor care sunt gazduite intr-un astfel de parc de business. In cele ce urmeaza, descoperi cateva dintre modalitatile prin care poti convinge cu argumente solide chiriasii din zona corporate sa aleaga una dintre cladirile de birouri pe care le detii.
Totul despre documentele de contabilitate primara Solutii de organizare a gestiunilor
Manualul Contabilului Incepator - stick USB
Agenda Fiscala a Contabilului 2025
Primul lucru la care trebuie sa te gandesti in momentul in care faci o investitie intr-un complex de birouri unde sa ai chiriasi din zona multinationalelor este ca te raportezi la oameni care au un standard de viata ridicat. Prin urmare, cerintele lor in ceea ce priveste facilitatile sunt pe masura. In principiu, toti antreprenorii seriosi vor oferi cladiri moderne, cu acces facil la internet rapid, bai spatioase si cu un design impecabil, precum si mobilier cu echipamente electronice de ultima generatie.
Problema este cu ce poti veni tu in plus fata de toate celelalte oferte de pe piata. Una dintre solutiile cele mai la indemana este sa te gandesti la ce alte nevoi ar putea avea angajatii dintr-o companie care devine chiriasa intr-una dintre cladirile tale de birouri. In acest sens, ai o multime de variante: construirea unor parcari suficient de incapatoare, chiar supraetajate sau subterane, piste de alergare, piscine, sali de fitness. In plus, este foarte important sa existe acces facil la mijloacele de transport in comun, mai ales la metrou.
Pe langa facilitatile pe care le oferi fata de concurenta, este indicat sa stabilesti un pret al chiriei echitabil. Cu alte cuvinte, raportul pret-servicii sa fie unul corect. Pentru aceasta, in primul rand trebuie sa studiezi un pic piata si sa vezi care este pretul mediu al chiriei in zona in care ai construit parcul de business si care sunt ofertele altor detinatori de astfel de spatii in orasul in care te afli. Pretul chiriei variaza, printre altele, in functie de oras, de locatia centrala sau mai apropiata de periferie.
Apoi, in momentul in care semnezi contractul cu viitorii chiriasi, asigura-te ca ai negociat corect toate clauzele. Pentru aceasta, vei apela, desigur, la serviciile specialistilor.
Unul dintre aspectele importante pe care multinationalele il iau in calcul atunci cand aleg spatiul de birouri pe care vor sa-l inchirieze este securitatea. Mai ales daca este vorba despre angajati care sunt nevoiti sa lucreze peste noapte sau in intervale orare mai putin obisnuite.
Prin urmare, este important sa existe paznic, card de acces in cladire, sisteme de iluminat inteligente cu senzori de miscare si de pozitie, camere de supraveghere si sisteme de alarma conectate la un dispecerat de monitorizare.
Studiile au demonstrat ca anumite culori cum sunt albastrul, verdele sau rosul stimuleaza creativitatea si productivitatea. Cel mai probabil, posibilii chiriasi din zona corporate vor prefera culorile neutre, cum sunt griul sau bejul. In plus, plantele de interior, gradinile de perete sau operele de arta pot fi alegeri inspirate pentru a decora intrarile sau culoarele.
Un sistem de iluminat inteligent care nu necesita mentenanta frecvent si care nu consuma energie inutil, o ventilatie buna care ofera un aer de calitate si prin care se pot mentine un nivel optim de umiditate si al temperaturii interioare pot reprezenta la randul lor atuuri atunci cand vrei sa atragi astfel de chiriasi.
Asadar, atunci cand investesti intr-un parc de business si vrei sa atragi chiriasi care vin din zona multinationalelor, este bine sa iei in calcul, in primul rand, nevoile angajatilor care vin sa lucreze acolo. Apoi, atunci cand construiesti alege o locatie care ofera acces facil la mijloacele de transport in comun si acorda o atentie speciala designului exterior si interior.
Sursa foto: Shutterstock
Modificari importante in Codul fiscal!
Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti
MODIFICARI la Situatiile Financiare: Ce a schimbat Ordinul 107/2025?
Sfaturi de la experti
Impozit si contributii sociale pe venitul din arenda 2025
Intrebare: Societatea a luat in arenda teren. Cum calculam impozitul pe venit, CAS si CASS? Se achita sume intre 1.000 lei si 80.000 lei/persoana.
vezi AICI raspunsul specialistilor <<
Depunere declaratii dupa radiere
Intrebare: In data de 12.03.2025, o societate a primit certificatul de radiere. In data de 15.03.2025, pe site-ul ANAF, societatea figureaza ca persoana impozabila a carei inregistrare in scopuri de tva a fost anulata. Tot pe site-ul ANAF,...
vezi AICI raspunsul specialistilor <<
Subiectele saptamanii
Cheltuieli deductibile. Reparatiile suportate prin CASCO sunt sau nu deductibile
E-Factura. Cu ce luna trebuie inregistrate facturile daca NU au fost primite la timp
Venituri din surse neidentificate. Ce spune ANAF despre impozitarea lor
Formular 230. ANAF a publicat Ghidul pentru redirectionarea a 3,5% din impozitul pe venit
Va recomandam
Solutii complete de legislatia munciiDepunere declaratiiPortal PFABlogul specialistuluiCertificatul de atestare fiscalaCodul fiscal 2025Stiri juridiceIdei de afaceriInfoinstitutiiLink-uri utile
Codul muncii 2025Legea pensiilorAfaceri profitabile Declaratii fiscaleLegea contabilitatii 2025Monitorul oficialCodul civilCodul penal 2025Legislatie TVA