Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Cum atragi chiriasii din multinationale in cladirile din parcurile de business

09-Oct-2019
2509


Orice antreprenor care investeste intr-un parc de business doreste sa-si inchirieze spatiile de birouri in conditii rezonabile. Chiriasul perfect, in acest caz, este respectabil, de incredere, are o situatie financiara stabila si va plati chiria la timp, fara intarzieri. De asemenea, va avea respect fata de proprietatea pe care se afla. 

 

Multi antreprenorii din aceasta zona considera ca multinationalele sunt chiriasii ideali. Aceasta, pentru ca sunt interesati de contracte de lunga durata, care se intind uneori pe cate trei, patru ani. O astfel de relatie contractuala ii furnizeaza investitorului venituri din surse cu reputatie impecabila, cu un simt al responsabilitatii foarte bine cultivat si care ii scutesc de grija de a gasi un nou chiras o data la fiecare sase luni. Uneori insa, chiriasii din zona multinationalelor au cerinte foarte complicate pe care trebuie sa stii sa le indeplinesti. 

 

Unul dintre antreprenorii remarcabili care a reusit de-a lungul timpul sa atraga astfel de chiriasi este Liviu Tudor. Principiul pe care s-a bazat de la bun inceput a fost sa acorde prioritate nevoilor angajatilor companiilor care sunt gazduite intr-un astfel de parc de business. In cele ce urmeaza, descoperi cateva dintre modalitatile prin care poti convinge cu argumente solide chiriasii din zona corporate sa aleaga una dintre cladirile de birouri pe care le detii. 

Facilitati pentru angajatii companiilor gazduite

 

Primul lucru la care trebuie sa te gandesti in momentul in care faci o investitie intr-un complex de birouri unde sa ai chiriasi din zona multinationalelor este ca te raportezi la oameni care au un standard de viata ridicat. Prin urmare, cerintele lor in ceea ce priveste facilitatile sunt pe masura. In principiu, toti antreprenorii seriosi vor oferi cladiri moderne, cu acces facil la internet rapid, bai spatioase si cu un design impecabil, precum si mobilier cu echipamente electronice de ultima generatie. 

 

Problema este cu ce poti veni tu in plus fata de toate celelalte oferte de pe piata. Una dintre solutiile cele mai la indemana este sa te gandesti la ce alte nevoi ar putea avea angajatii dintr-o companie care devine chiriasa intr-una dintre cladirile tale de birouri. In acest sens, ai o multime de variante: construirea unor parcari suficient de incapatoare, chiar supraetajate sau subterane, piste de alergare, piscine, sali de fitness. In plus, este foarte important sa existe acces facil la mijloacele de transport in comun, mai ales la metrou.

Studiaza piata si ofera cel mai bun pret al chiriei

 

Pe langa facilitatile pe care le oferi fata de concurenta, este indicat sa stabilesti un pret al chiriei echitabil. Cu alte cuvinte, raportul pret-servicii sa fie unul corect. Pentru aceasta, in primul rand trebuie sa studiezi un pic piata si sa vezi care este pretul mediu al chiriei in zona in care ai construit parcul de business si care sunt ofertele altor detinatori de astfel de spatii in orasul in care te afli. Pretul chiriei variaza, printre altele, in functie de oras, de locatia centrala sau mai apropiata de periferie. 

 

Apoi, in momentul in care semnezi contractul cu viitorii chiriasi, asigura-te ca ai negociat corect toate clauzele. Pentru aceasta, vei apela, desigur, la serviciile specialistilor.

Serviciile de securitate, disponibile non-stop 

 

Unul dintre aspectele importante pe care multinationalele il iau in calcul atunci cand aleg spatiul de birouri pe care vor sa-l inchirieze este securitatea. Mai ales daca este vorba despre angajati care sunt nevoiti sa lucreze peste noapte sau in intervale orare mai putin obisnuite.

 

Prin urmare, este important sa existe paznic, card de acces in cladire, sisteme de iluminat inteligente cu senzori de miscare si de pozitie, camere de supraveghere si sisteme de alarma conectate la un dispecerat de monitorizare. 

Design atractiv al cladirilor atat in exterior, cat si in interior

 

Studiile au demonstrat ca anumite culori cum sunt albastrul, verdele sau rosul stimuleaza creativitatea si productivitatea. Cel mai probabil, posibilii chiriasi din zona corporate vor prefera culorile neutre, cum sunt griul sau bejul. In plus, plantele de interior, gradinile de perete sau operele de arta pot fi alegeri inspirate pentru a decora intrarile sau culoarele. 

 

Un sistem de iluminat inteligent care nu necesita mentenanta frecvent si care nu consuma energie inutil, o ventilatie buna care ofera un aer de calitate si prin care se pot mentine un nivel optim de umiditate si al temperaturii interioare pot reprezenta la randul lor atuuri atunci cand vrei sa atragi astfel de chiriasi. 

 

Asadar, atunci cand investesti intr-un parc de business si vrei sa atragi chiriasi care vin din zona multinationalelor, este bine sa iei in calcul, in primul rand, nevoile angajatilor care vin sa lucreze acolo. Apoi, atunci cand construiesti alege o locatie care ofera acces facil la mijloacele de transport in comun si acorda o atentie speciala designului exterior si interior.

 

Sursa foto: Shutterstock

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri



Urmareste-ne pe Google News
Atentie contabili!

Modificari importante in Codul fiscal!
Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti
 MODIFICARI la Situatiile Financiare: Ce a schimbat Ordinul 107/2025?



MODIFICARI la Situatiile Financiare: Ce a schimbat Ordinul 107/2025?






Sfaturi de la experti



Subiectele saptamanii

  • Codurile NC. Ce sunt si lista coduri NC pentru 2025

    • Codurile NC (Nomenclatura Combinata) reprezinta un sistem standardizat de clasificare a produselor utilizat la nivel european pentru identificarea si gestionarea diferitelor categorii de marfuri. In Romania, aceste coduri sunt esentiale pentru conformarea cu reglementarile fiscale si vamale, mai ales in cazul produselor considerate cu risc fiscal ridicat. In acest articol vom explica ce sunt codurile NC, de ce sunt importante si vom prezenta lista actualizata, oferind detalii utile pentru...» citeste mai departe aici

  • Cheltuieli deductibile. Reparatiile suportate prin CASCO sunt sau nu deductibile

    • Firmele trebuie sa stie ca unele cheltuieli pentru desfasurarea afacerii sunt deductibile sau nedeductibile la calculul rezultatului fiscal, insa exista si categoria cheltuielilor care sunt deductibile limitat. In acest articol vom vedea care sunt cheltuielile deductibile limitat, dar si o speta cu privire la reparatiile suportate prin CASCO. Sunt sau nu deductibile? Specialistul ne va pferi raspunsul, dar si o monografie contabila utila in acest caz.» citeste mai departe aici

  • Taxe PFA. Care sunt EXCEPTIILE de la plata CASS in 2025

    • Conform legislatiei in vigoare, contributia la asigurarile sociale de sanatate (CASS) ramane si in 2025 la o cota de 10% din veniturile nete realizate pentru PFA-uri si se aplica atat celor care obtin venituri peste un anumit plafon, cat si celor care nu sunt scutiti pe plata CASS. Reamintim ca nivelul salariului minim brut de 4.050 lei determina noile plafoane de venit pentru CASS. In continuarea articolului vom vedea care sunt EXCEPTIILE de la plata CASS in cazul PFA, in 2025.» citeste mai departe aici

  • E-Factura. Cu ce luna trebuie inregistrate facturile daca NU au fost primite la timp

    • Sistemul e-FACTURA pentru emisia si transmiterea facturilor electronice este utilizat de toata lumea din 1 ianuarie 2025, iar in acest context, persoanele care il folosesc trebuie sa acorde o mare atentie termenelor legale de transmitere si inregistrare a facturilor. Exista insa situatii in care facturile nu sunt emise la timp, din diferite motive, iar uneori sunt transmise in alta luna. Contribuabilii vor sa stie cum trebuie sa procedeze in aceasta situatie. Avem cazul urmator. Un contribuabil...» citeste mai departe aici

  • Venituri din surse neidentificate. Ce spune ANAF despre impozitarea lor

    • ANAF a publicat recent un material informativ prin care raspunde anumitor curiozitati ale contribuabililor, cu privire la veniturile din surse neidentificate. Reamintim ca aceste clarificari ale ANAF vin in urma informatiilor din presa conform carora tranzactiile de bani intre rude vor fi controlate de organele fiscale si impozitate cu 70% acolo unde NU exista documente. Detalii in ACEST articol»» citeste mai departe aici

  • Formular 230. ANAF a publicat Ghidul pentru redirectionarea a 3,5% din impozitul pe venit

    • ANAF a publicat Ghidul contribuabililor care opteaza in anul 2025 pentru redirectionarea unei sume reprezentand pana la 3,5% din impozitul anual pe veniturile din salarii si asimilate salariilor pentru sustinerea entitatilor nonprofit care se infiinteaza si functioneaza in conditiile legii sau a unitatilor de cult, precum si pentru acordarea de burse private.» citeste mai departe aici

Atentie contabili!
MODIFICARI la Situatiile Financiare: Ce a schimbat Ordinul 107/2025?
Modificari importante in Codul fiscal!
Descarcati GRATUIT
Raportul Special

realizat de specialisti
MODIFICARI la Situatiile Financiare: Ce a schimbat Ordinul 107/2025?
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016