Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

D208, modificata prin Ordinul 253/2024. Ce schimbari au fost aduse formularului

01-Mar-2024
635
D208, modificata prin Ordinul 253/2024. Ce schimbari au fost aduse formularului

ANAF aduce in atentia contribuabililor modificarile aduse formularului 208 „Declaratie informativa privind impozitul pe veniturile din transferul proprietatilor imobiliare din patrimoniul personal".

Formularul 208 “Declaratie informativa privind impozitul pe veniturile din transferul proprietatilor imobiliare din patrimoniul personal" reglementat de O.P.A.N.A.F. nr. 253/2024 se utilizeaza pentru declararea informatiilor privind tranzactiile de proprietati imobiliare din patrimonial personal prin procedura notariala, incheiate incepand cu data de 1 ianuarie 2024.

Declaratia se completeaza si se depune lunar (pana acum se depunea semestrial), pana la data de 25 inclusiv a lunii urmatoare celei in care a avut loc autentificarea actelor privind transferul proprietatilor imobiliare din patrimoniul personal.

Prin noul formular 208 a fost reglementata obligatia completarii informatiei referitoare la numarul cadastral unic al proprietatii imobiliare instrainate.

Declaratia se completeaza cu ajutorul programului de asistenta si se transmite prin mijloace electronice de transmitere la distanta, in conformitate cu prevederile legale in vigoare.

Programul de asistenta este pus la dispozitia contribuabililor in mod gratuit de unitatile fiscale subordonate sau poate fi descarcat de pe site-ul Agentiei Nationale de Administrare Fiscala, accesand urmatorul link: https://static.anaf.ro/static/10/Anaf/Declaratii_R/208.html.

Baza legala:

O.P.A.N.A.F. nr. 253/2024 pentru modificarea modelului, continutului si instructiunilor de completare ale formularului 208 "Declaratie informativa privind impozitul pe veniturile din transferul proprietatilor imobiliare din patrimoniul personal"


Sursa: ANAF

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri



Votati articolul "D208, modificata prin Ordinul 253/2024. Ce schimbari au fost aduse formularului":
Rating:

Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News
E-factura in 2024. TOP 9 Studii de caz

Atentie contabili!

Atentie, contabili!
Modificari importante in Codul fiscal!

Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti
E-factura in 2024. TOP 9 Studii de caz


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016







Sfaturi de la experti



© 2007 - 2024 RENTROP & STRATON. All rights reserved.

Atentie contabili!

Atentie, contabili!
Modificari importante in Codul fiscal!

Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti

E-factura in 2024. TOP 9 Studii de caz

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016