Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Premierul Romaniei: Fermierii isi vor primi subventiile in avans, incepand de maine

15-Oct-2018
1812

Guvernul a anuntat ca, incepand de marti, 16 octombrie, 100.000 de fermieri, din cei 866.000, isi vor primi subventiile agricole pentru lucrarile de toamna, in avans.

„Incepand de maine (marti, n.r.), fermierii care au depus cereri unice de plata vor primi, in avans, subventiile necesare pentru efectuarea lucrarilor agricole de toamna. Chiar in prima zi, 16 octombrie, 100.000 de fermieri isi vor primi banii, iar, in urmatoarele zile, alti 350.000 de fermieri vor beneficia de plata in avans a subventiilor. Guvernul va acorda 70% din platile directe si 85% din banii ce provin din Fondul european agricol pentru Dezvoltare Rurala. Astfel, in urmatoarele doua saptamani, vor intra in agricultura, doar din aceasta forma de sprijin, 200 de milioane de euro. Platind la timp subventiile, acordam fermierilor sprijinul de care au nevoie, pentru pregatirea urmatorului an agricol”, este declaratia facuta de premierul Viorica Dancila, in deschiderea sedintei de Guvern de luni, 15 octombrie.

Declaratia este sustinuta si de anuntul facut, vineri, 12 octombrie, de ministrul Agriculturii, Petre Daea, care anunta ca Agentia de Plati si Interventie pentru Agricultura (APIA) a incheiat controlul la data de 1 octombrie.

„Sunt pregatiti, acum, pentru primele 455.000 de operatiuni din 866.000. Sigur, nu poti sa dai toti banii intr-o zi, caci este imposibil acest lucru. Avem aproape un milion de fermieri, cel mai mare numar de exploatatii este in Romania, iar Romania este singura tara din UE care nu a solicitat prelungirea depunerii cererilor si este prima tara din UE la accesarea fondurilor europene”, a declarat ministrul Daea, vineri.

Ministrul Agriculturii anuntase anterior ca, pe 16 octombrie, la minutul 1, in prezenta conducerii Ministerului Agriculturii, in cadrul APIA, va da drumul la subventii: „Descatuseaza zootehnia, pentru ca perioada de retentie de 100 de zile la ovine si de 6 luni la taurine se procesa in anul urmator, fundamental gresit si pagubos”.

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri



Urmareste-ne pe Google News
keyboard_double_arrow_right

Atentie contabili!

Modificari importante in Codul fiscal!
Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti 
E-Transport - toate NOUTATILE din 2024 + Studii de caz detaliate


E-Transport - toate NOUTATILE din 2024 + Studii de caz detaliate
keyboard_double_arrow_left


Articole similare

SUBVENTII AGRICOLE. Inregistrare pe venituri
Mai multe articole despre subventii agricole




Sfaturi de la experti



Subiectele saptamanii

  • Bon fiscal emis eronat. Cum se poate face corectia contabila

    • Bonul fiscal este un document important in desfasurarea activitatii unei firme, fiindca include informatii referitoare la toate tranzactiile efectuate de aceasta, precum livrari de bunuri sau prestari de servicii, si este emis de casele de marcat fiscale electronice. Tocmai de aceea este necesar ca acestea sa fie corecte atunci cand sunt oferite clientilor de catre comercianti. Insa cum putem proceda in cazul in care o firma a emis un bon fiscal eronat? Cum se poate face corectia contabila?...» citeste mai departe aici

  • Controale ANAF 2024. Nereguli descoperite la persoanele fizice in luna august

    • Persoanele fizice, la fel ca cele juridice, au obligatii fiscale catre stat precum plata unor impozite, taxe sau contributii catre buget. In caz contrar, in urma controalelor ANAF, s-a putea sa fie amendate sau sa sufere alte consecinte fiscale. In acest articol vom vedea ce nereguli au descoperit inspectorii ANAF in urma controalelor la persoanele fizice din luna august 2024, asa cum apare in documentul publicat de institutie pe site-ul oficial. Controale ANAF 2024. Nereguli descoperite la...» citeste mai departe aici

  • RO e-Factura la nivelul ONRC. Cand are institutia obligatia de a trimite facturile in sistem

    • Referitor la prevederile OUG nr. 120/2021 privind administrarea sistemului national RO-e Factura si cele ale Codului Fiscal (Legea nr. 227/2015), Oficiul National al Registrului Comertului va aduce la cunostinta urmatoarele aspecte: RO e-Factura la nivelul ONRC. Cand are institutia obligatia de a trimite facturile in sistem Oficiul National al Registrului Comertului (ONRC), prin activitatea sa de baza desfasurata ca autoritate publica, emite facturi fara TVA pentru serviciile specifice...» citeste mai departe aici

Atentie contabili!

E-Transport - toate NOUTATILE din 2024 + Studii de caz detaliate


Modificari importante in Codul fiscal!

Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti

E-Transport - toate NOUTATILE din 2024 + Studii de caz detaliate

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016