
Raportul Special
realizat de specialisti
Fondul National de Garantare a Creditelor pentru IMM-uri (FNGCIMM) a emis, in cadrul programului Start-Up Nation 2017, 4.800 de garantii pentru creditele punte.
Din totalul celor 8.444 de proiecte ce au primit acordul de finantare la finele anului trecut, mai bine de jumatate dintre proiecte (57%) au primit garantii pentru creditele punte. 56% din totalul garantiilor acordate de Fond, in cadrul programului Start-Up Nation 2017, merge in industria prelucratoare, sectorul alimentar atragand cele mai multe initiative de business, fiind urmat de industria mobilei.
Beneficiari din toate judetele tarii au fost solicitate scrisorile de garantie acordate de FNGCIMM, pe primele trei pozitii ale clasamentului regasindu-se Regiunea Bucuresti-Ilfov si judetele Cluj si Bihor.
“Derularea cu succes a garantarii creditelor acordate beneficiarilor programului Start-Up Nation 2017 se datoreaza unei bune coordonari operationale la nivelul Fondului, bazate pe un corp de profesionisti ai institutiei, cu o mare putere de adaptabilitate, manifestata prin crearea unor fluxuri de avizare optimizate, digitizate, care sa raspunda nevoilor pragmatice pentru un program de anvergura nationala. De asemenea buna cooperare inter-institutionala intre FNGCIMM si Ministerul pentru Mediul de Afaceri, Comert si Antreprenoriat, Ministerul Finantelor Publice, alaturi de colegii de la Fondul National de Contragarantare, a contribuit la fluidizarea proceselor de analiza“, a declarat Alexandru Petrescu, Director General al Fondului National de Garantare a Creditelor pentru IMM-uri.
Manual de politici contabile - Stick USB
Venituri impozabile si neimpozabile la calculul impozitului pe profit
Cartea verde a Contabilitatii varianta online
Programul de garantare a creditelor punte s-a dovedit un instrument eficient de optimizare in derularea Programului Start-Up Nation, dinamizand accesul la fondurile necesare implementarii proiectelor, fiind, in acelasi timp, accesibil, datorita costurilor diminuate prin facilitatea de contragarantare acordata de Fondul Roman de Contragarantare. Comisionul standard reglementat de Comisia Europeana, de 3,8%, a fost redus pana la 2,48%.
Aproximativ 65 % din totalul antreprenorilor care au accesat mecanismul de garantare a creditelor de prefinantare au beneficiat si de contragaratii. Implementarea proiectelor de investitii este destinatia majoritatii finantarilor obtinute (99%), fiind astfel confirmat rolul de catalizare a dezvoltarii economice sustenabile la nivel national.
Modificari importante in Codul fiscal!
Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti
MODIFICARILE din Declaratia SAF-T Obligatiile pentru contribuabilii mici
Articole similare
Inscrierile in Programul Start-up Nation pentru firme se fac pana pe 14 iulieSfaturi de la experti
Contestatie rezultat inspectie fiscala
Intrebare: Perioada inspectiei fiscale este anul 2023, 2024 si lunile ianuarie, februarie, martie 2025. Suma respinsa pentru anul 2025 este de 22.480 lei. Cum pot contesta aceasta suma?
vezi AICI raspunsul specialistilor <<
Intrebare: 1. Pentru actionarul cu domiciliul in Scotia, care primeste dividende din Romania, ce declaratie trebuie sa depuna societatea noastra: D205 sau D207? Daca am depus deja D205 pentru 2024, ce se mai poate face? 2. Ce documente...
vezi AICI raspunsul specialistilor <<
Va recomandam
Solutii complete de legislatia munciiDepunere declaratiiPortal PFABlogul specialistuluiCertificatul de atestare fiscalaCodul fiscal 2025Stiri juridiceIdei de afaceriInfoinstitutiiLink-uri utile
Codul muncii 2025Legea pensiilorAfaceri profitabile Declaratii fiscaleLegea contabilitatii 2025Monitorul oficialCodul civilCodul penal 2025Legislatie TVA