Rezerve de aur tara noastra are... si nu putine
Potrivit unui raport intocmit de World Gold Council, Romania detine rezerve de aur considerabile. Astfel, datele arata ca tara noastra detine 103,7 tone de aur, cantitatea fiind de 30 de ori mai mare decat rezervele Ungariei.
Chiar daca pare greu de crezut, diferenta semnificativa arata ca Ungaria detine doar 3,1 tone de aur, in vreme ce nici vecinii bulgari nu stau mai bine la acest capitol. In concret, rezervele acestora de aur sunt de aproximativ 40 de tone.
Prin cantitatea de aur detinuta, Romania se situeaza pe locul 33 in topul detinatorilor de aur, reusind sa ocupe un loc cu mult deasupra Bulgariei care se afla pe locul 44. In acelasi top, Ungaria se afla pe locul 81. Romania are astfel o cantitate de aur mai mare decat rezervele cumulate ale Bulgariei si Ungariei.
Continentul american ramane in continuare detinatorul primului loc, avand 8.133 de tone. Pe locul doi, la o distanta destul de mare in ceea ce priveste cantitatea, se afla Germania, cu 3.400 de tone de aur. Locul al treilea revine FMI-ului cu 2.814 tone, in vreme ce Italia ocupa locul al patrulea cu 2.451 tone. China se situeaza pe locul al saselea cu 1.000 de tone, iar Rusia ocupa locul opt cu 836 de tone.
- GHIDUL tau de taxe si impozite!
- GHIDUL tau de taxe si impozite!
- GHIDUL tau de taxe si impozite!
- GHIDUL tau de taxe si impozite!
- GHIDUL tau de taxe si impozite!
- GHIDUL tau de taxe si impozite!
- GHIDUL tau de taxe si impozite!
- GHIDUL tau de taxe si impozite!
- GHIDUL tau de taxe si impozite!
- GHIDUL tau de taxe si impozite!
Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri
Primire sponsorizare in valuta
Intrebare: Un ONG primeste o sponsorizare din partea unei persoane fizice cu domiciliul in Romania. Este corect ca plata sponsorizarii sa se faca in valuta, prin virament bancar, din contul persoanei fizice deschis in valuta in contul ONG, deschis de asemenea, in valuta?
vezi AICI raspunsul specialistilor << Client declarat inactiv
Intrebare: O firma platitoare de impozit pe profit are vanzare catre un tert care in decursul lunii septembrie devine inactiv. Cum tratez din punct de vedere fiscal vanzarea catre acel tert dupa ce a adevenit inactiv, intrucat factura respectiva a fost si incasata.
vezi AICI raspunsul specialistilor << Deductibilitatea cheltuielilor de delegare
Intrebare: Firma A platitoare de impozit pe profit si TVA a un salariat face o deplasare externa pentru 3 zile (Grecia) - intalnire cu un potential partener de afaceri. Biletul de avion si factura de cazare sunt pe numele salariatului. Pe langa ordinul de deplasare ce alte documente justificative ar trebui sa avem pentru a putea considera cheltuiala cu deplasarea deductibila fiscal sau, mai exact, documentele de transport si cazare, nefiind emise pe numele societatii, putem sa consideram aceste cheltuieli...
vezi AICI raspunsul specialistilor << CASS. Baza de calcul
Intrebare: Daca in 2024 voi incasa ca persoana fizica dividende in suma de 75.000 lei si voi avea venituri din inchiriere camere in regim hotelier in suma de 18.000 lei, CASS se va calcula pe fiecare tip de venit si voi achita doar 3.960 lei fiindca veniturile din dividende sunt mai mici de 79.200 lei si veniturile din inchiriere in regim hotelier sunt mai mici de 19.800 lei? Sau se cumuleaza cele doua venituri 75000 lei + 18000 lei = 93000 lei si se va achita CASS in suma de 7.920 lei?
vezi AICI raspunsul specialistilor << Vanzare imobil
Intrebare: SC are in evidenta un imobil intr-un bloc de locuinte care are in CF mentiunea de spatiu comercial, dobandit prin vanzare-cumparare de la alta persoana juridica in anul 2020 cu aplicarea taxarii inverse in momentul transferului. Suprafata este de 50 mp si in CF exista drepturi asupra spatiilor comune si teren de sub intreaga constructie exprimate sub forma de fractie. In perioada de la cumparare si pana in prezent nu s-au inregistrat modernizari, extinderi sau reparatii asupra spatiului. Acest...
vezi AICI raspunsul specialistilor <<