Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Tehnologia si munca specialistilor in resurse umane: 5 unelte indispensabile in HR

23-Apr-2018
3313
Tehnologia si munca specialistilor in resurse umane: 5 unelte indispensabile in HR

Managementul resurselor umane a evoluat enorm in ultimii ani, incepand cu modalitatile de recrutare si pana la activitati legate de plata salariatilor si organizarea optima a colectivului.

 

Odata cu dezvoltarea tehnologiei si a proceselor automatizate, specialistii HR se bucura de aparitia a tot mai multe unelte folositoare care le fac munca mai usoara. Iata care sunt cele mai importante si mai des utilizate astfel de resurse si cum pot ele imbunatati activitatea in cadrul companiei:

 

1. Conturile de recrutare

 

Site-urile de anunturi pentru joburi si retelele sociale profesionale sunt folosite acum de toate companiile. Acestea au inlocuit desuetele anunturi in ziar si au eficientizat considerabil recrutarile. Pe langa filtrele de specializare si experienta pe care le poti pune pentru o prima selectie a aplicantilor, ai posibilitatea sa analizezi in doar cateva minute CV-urile, recomandarile si competentele acestora.

 

2. Aplicatiile de chat intern

Comunicarea este foarte importanta in domeniul resurselor umane. Aplicatiile de chat intern sunt utile pentru toti angajatii si le faciliteaza comunicarea, stimuland si usurand munca in echipa, dar si pentru managerii HR, care le pot folosi pentru anunturi individuale si colective si pentru transmiterea documentelor interne.

 

3. Programele pentru pontaj

 

Conform modificarilor Codului Muncii intrate in vigoare in data de 7 august 2017, angajatorii au obligatia de a tine evidenta zilnica a orelor de munca prestate de catre toti salariatii. Cu ajutorul unui soft pentru pontaj, acest lucru este mai usor de realizat. In plus, o asemenea aplicatie poate fi utila si pentru programarea si aprobarea cererilor de concediu, pentru calculul orelor suplimentare prestate si pentru desfasurarea in conditiile legilor in vigoare a activitatii in cadrul firmei.

 

4. Calendarele online

 

Au devenit la fel de banale precum emailul, insa daca iti imaginezi cum ar fi viata in HR fara ele iti vei putea da seama de importanta acestor calendare. De la programarea sedintelor si a team building-urilor la notificarile privind datele de nastere ale angajatilor, aceste unelte centralizeaza o mare parte din datele de care are nevoie orice specialist HR de succes.

 

5. Domeniile si aplicatiile de sondaj

 

Relatia managerului in resurse umane cu angajatii este una vitala pentru companie. Cu ajutorul acestor domenii sau aplicatii, de regula gratuite, poti obtine feedbackul angajatilor privind provocarile intampinate si asteptarile de la locul de munca. In plus, le poti folosi si pentru realizarea unor exit interviews, care te vor ajuta sa constientizezi si sa reduci cauzele migratiei angajatilor.


Sursa foto: Shutterstock

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri



Votati articolul "Tehnologia si munca specialistilor in resurse umane: 5 unelte indispensabile in HR":
Rating:

Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News
E-factura in 2024. TOP 9 Studii de caz

Atentie contabili!

Atentie, contabili!
Modificari importante in Codul fiscal!

Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti
E-factura in 2024. TOP 9 Studii de caz


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016







Sfaturi de la experti



© 2007 - 2024 RENTROP & STRATON. All rights reserved.

Atentie contabili!

Atentie, contabili!
Modificari importante in Codul fiscal!

Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti

E-factura in 2024. TOP 9 Studii de caz

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016