
Atentie contabili!
Codul Fiscal s-a modificat in 2021!
Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti
Modificari in Codul Fiscal 2021 - 10 Politici si Proceduri Contabile actualizate la zi
Incepand de luni, 23 iulie 2018, ora 10:00, micii artizani si mestesugari din Romania se pot inscrie in Programul national multianual pentru sustinerea mestesugurilor si artizanatului, gestionat de Ministerul pentru Mediul de Afaceri, Comert si Antreprenoriat (MMACA). Atunci aplicatia va deveni activa.
Programul se adreseaza persoanelor fizice si intreprinderilor mici si mijlocii care au ca activitate producerea si comercializarea de produse lucrate manual sau artizanale, prestarea serviciilor care presupun un numar mare de operatii executate manual sau care au ca scop promovarea mestesugurilor, a meseriilor, a produselor si a serviciilor cu specific traditional.
Celor inscrisi in program li se asigura participarea gratuita la targ, in ordinea in scrierii, pana la epuizarea fondurilor alocate Programului, de 890.000 lei.
“Programul national multianual pentru sustinerea mestesugurilor si artizanatului urmareste, prin organizarea, pe durata a trei zile a unui targ national pentru artizanat si mestesuguri, sustinerea micilor artizani si mestesugari in promovarea produselor proprii, conservarea si stimularea promovarii la scara larga a traditiilor autohtone”, se arata intr-un comunicat al MMACA.
Acest lucru va fi posibil prin:
a) castigarea de piete externe noi pentru acest tip de produse si servicii;
b) stimularea cererii interne de servicii si produse, care presupun un grad important de prelucrare manuala;
c) cresterea vizibilitatii pe piata atat a mestesugarilor, cat si a produselor si serviciilor furnizate de acestia;
De asemenea, cei inscrisi in Program trebuie sa stie ca cheltuielile de transport pentru beneficiari si pentru produsele acestora, vor fi suportate tot de la bugetul de stat, in limita maxima de 2.000 lei/participant, precum si cheltuielile de cazare a beneficiarilor pe perioada desfasurarii evenimentului, in valoare de maximum 1.600 lei/beneficiar pentru maxim patru nopti de cazare, dar nu mai mult de 200 lei/noapte/persoana.
Cei care doresc sa participe la targ sunt invitati sa studieze procedura de implementare a programului accesand link-ul:
http://www.aippimm.ro/categorie/programe/programul-pentru-mestesuguri-si-artizanat-2018/
Perioada estimativa a Targului national pentru artizanat si mestesuguri este 28-30 septembrie 2018, la Muzeul National al Satului "Dimitrie Gusti".
Codul Fiscal s-a modificat in 2021!
Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti
Modificari in Codul Fiscal 2021 - 10 Politici si Proceduri Contabile actualizate la zi
Intrebare: Conform OMFP 1802/2014, avem obligatia evaluarii creantelor exprimate in lei, a caror decontare se face in functie de cursul unei valute. O societate factureaza chirie spatiu, negociata in euro (conform contract) si facturata in...
vezi AICI raspunsul specialistilor <<
Intrebare: Din punctul de vedere al legislatiei privind oligatia de a utiliza AMEF, care este tratamentul pentru servicii prestate catre persoane fizice neinregistrate fiscal (de ex. taxa participare eveniment), in urmatoarele situatii: 1....
vezi AICI raspunsul specialistilor <<