Banii de autostrazi, din 4 surse diferite
Pentru constructia de autostrazi, Romania are la dispozitie patru surse de finantare. Acestea sunt reprezentate de fondurile de coeziune, fondurile de dezvoltare regionala, finantarea din parteneriate de tip public-privat si bugetul de stat. La bugetul de stat, din taxa de sapte eurocenti urmand sa fie adunate intre 750 de milioane de euro si un miliard de euro, a declarat premierul Victor Ponta.
„Vreau sa stiti cu totii ca avem trei miliarde de euro mari si lati. Cu totul, pentru infrastructura mare sunt sase miliarde, dar trei miliarde de euro merg la infrastructura feroviara si trei miliarde de euro pot fi folositi pentru constructie de autostrazi, numai si numai pe culoarele stabilite de UE ca facand parte din TEN - T Core. Exista o harta largita numita TEN - Comprehensive care poate fi finantata din FEDR, fondurile de dezvoltare regionala”, a spus premierul.
In masura in care fondurile de la buget nu depasesc 49 la suta acestea nu sunt incluse in deficitul bugetar. Daca depasesc 49 la suta intra pe deficit.
„Si avem fondurile din bugetul de stat. Vom avea intre 750 de milioane de euro si un miliard de euro anual din acciza la combustibil (taxa de sapte eu rocenti - n.r.) pentru constructia de autostrazi", a declarat premierul in cadrul prezentarii strategiei USL privind autostrazile facuta la Parlament deputatilor si senatorilor Uniunii, potrivit Agerpres.
- NOUTATI din Codul Fiscal
- NOUTATI din Codul Fiscal
- NOUTATI din Codul Fiscal
- NOUTATI din Codul Fiscal
Validat de expertul
Portal Codul Fiscal
Transmiterea declaratiilor fiscale Va rugam sa ne ajutati cu un temei legal care atesta concret conditiile sau criteriile (nivel studii, cunostinte de baza) pe care trebuie sa le indeplineasca o persoana fizica care...citeste mai mult - NOUTATI din Codul Fiscal
Legat de banii proveniti din acciza la carburanti, Parlamentul si Guvernul urmeaza sa decida in fiecare an in ce directie aloca aceasta resursa suplimentara.
Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri
Refacere instalatie electrica. Inregistrare cheltuieli
Intrebare: Suntem o firma de comert cu amanuntul (codul CAEN 4711) si am avut un incendiu in locatie, cauzat de un cablu electric defect. Va rugam sa ne precizati care sunt inregistrarile contabile ocazionate de refacerea instalatiei electrice afectate in urma incendiului, a carei valoare depaseste 2.500 lei si care este nefinalizata la finele fiecarei luni si la final de an.
vezi AICI raspunsul specialistilor << Deductibilitate ajustari pentru deprecierea creantelor
Intrebare: Societatea noastra a avut un contract cu un furnizor de prestari servicii (constructor) caruia i s-au platit facturi de avans in suma de 800.000 lei. Totodata, i s-a retinut pentru fiecare factura emisa (serviciu prestat) garantia de buna executie in suma de 200.000 lei. Furnizorul a intrat in insolventa, suntem in litigiu cu el, insa avocatul ne-a comunicat ca sansele de a mai recupera banii de la el sunt 0. La finele anului 2024 am constituit un provizion pentru suma neta, si anume 600.000...
vezi AICI raspunsul specialistilor << Venituri realizate din drepturi de proprietate intelectuala. Maca OSIM
Intrebare: P.F. - Detin o marca, inregistrata la OSIM, si doresc sa o inchiriez altor companii, printre care unele detinute de persoane cu grad de rudenie. As vrea sa va intreb - este in regula sa raman ca persoana fizica si sa fac un contract prin care dau in folosinta/franciza/inchiriere aceasta marca? Dupa pragul de 300.000 lei, voi deveni platitor de TVA? Este mai indicat sa ma inregistrez ca P.F.A? Care este diferenta? Exista vreo diferentiere in ceea ce priveste taxele? Mentionez ca sunt...
vezi AICI raspunsul specialistilor << Justificare sume din registrul de casa
Intrebare: O societate a organizat un festival. In cadrul acestui festival, consumatorii au putut cumpara jetoane de la organizator pentru a achizitiona produse de la participantii la festival. Firma organizatoare a introdus sumele incasate in numerar in casa de marcat ulterior. Intre timp, administratorul a depus aceste sume in banca. Pe baza carui document pot fi inregistrate sumele incasate din vanzarea jetoanelor, astfel incat registrul de casa sa nu aiba sold negativ (avand in vedere decalajul dintre...
vezi AICI raspunsul specialistilor <<