
Raportul Special
realizat de specialisti
Credeti ca daca in firma dvs. atmosfera e OK, angajatii se inteleg bine si nu exista nici urma de hartuire, sunteti la adapost de amenzile prevazute de Legea nr. 167/2020 care trateaza fix acest subiect, al hartuirii la locul de munca?
Ei bine, gresiti!
In Legea nr. 167/2020 exista un articol care spune ca “angajatorul are obligatia de a lua orice masuri necesare in scopul prevenirii si combaterii actelor de hartuire morala la locul de munca, inclusiv prin prevederea in Regulamentul Intern al unitatii de sanctiuni disciplinare pentru angajatii care savarsesc acte sau fapte de hartuire morala la locul de munca.”
Ati prevazut astfel de sanctiuni in Regulamentul Intern? Nu?
Atunci aflati ca sanctiunea pentru nerespectarea acestei prevederi este, conform aceleiasi legi, o amenda de la 30.000 la 50.000 de lei.
Cum va protejati impotriva amenzilor legate de hartuirea la locul de munca?
Lucrarea “Hartuirea si discriminarea la locul de munca in 2021. Legislatie explicata si studii de caz”, un titlu de ultima ora al Grupului Rentrop & Straton, va arata exact ce obligatii aveti si cum sa evitati sanctiunile!
E o lectura obligatorie pentru dvs., pentru ca Legea nr. 167 e foarte noua, angajatorii inca nu-i sesizeaza pericolele si, in consecinta, inspectorii ITM merg la sigur cu amenzile!
Manualul Contabilului Incepator - stick USB
Planul de conturi general Functiunea si corespondenta conturilor
PortalContabilitate ro - acces 12 luni consultanta in scris si telefonica 30 intrebari
Primul lucru pe care il verifica inspectorii ITM este daca ati inclus in Regulamentul Intern prevederi cu privire la hartuirea la locul de munca! Obligatia aceasta vizeaza absolut toate firmele, inclusiv pe cele care nu s-au confruntat cu cazuri de hartuire la locul de munca!
Lucrarea “Hartuirea si discriminarea la locul de munca in 2021. Legislatie explicata si studii de caz” va pune la adapost de amenzi! Comanda AICI««
Aflati din lucrare ce considera legea ca este hartuire morala, ce obligatii aveti, ce documente trebuie sa aveti pregatite in cazul unui control, cum gestionati un eventual caz de hartuire. Iata mai jos sumarul complet al lucrarii:
1. Introducere
2. Cadrul legal in domeniul hartuirii la locul de munca
prezentarea principalelor reglementari
institutii competente
3. Tipuri de hartuire la locul de munca
descrierea tipurilor de manifestare a hartuirii la locul de munca
ce poate face angajatul?
ce obligatii au angajatorii?
4. Politica interna antihartuire a angajatorului - documentul de politica antihartuire – model
5. Regulamentul Intern - prevederi antihartuire - model de formulare a prevederilor Regulamentului Intern referitor la hartuire
6. Elemente procedurale pentru analiza unui caz de hartuire intr-o firma: sesizarea cazului de hartuire, actiunile angajatorului, aplicarea sanctiunilor
7. Cazuri in instanta – prezentarea unor actiuni formulate in domeniul hartuirii la locul de munca
8. Procedura de solutionare a actelor de hartuire la locul de munca – clauza obligatorie in Regulamentul Intern
Atentie, amenda este doar una dintre
sanctiunile prevazute de lege, pentru hartuire morala!
Da, amenda nu este singura sanctiune pe care o puteti primi daca va faceti vinovat de savarsirea unei fapte de hartuire morala. Puteti fi obligat de instanta de judecata sa-i platiti salariatului hartuit despagubiri, daune compensatorii si morale, precum si costul consilierii psihologice de care acesta are nevoie, pentru o perioada rezonabila stabilita de catre medicul de medicina a muncii.
Iar in cazul in care nu respectati aceste masuri, puteti fi amendat cu 100.000-200.000 de lei, cu mentiunea ca plata amenzii nu va exonereaza de aducerea la indeplinire a obligatiilor stabilite de instanta.
Este important sa va protejati, iar produsul pe care vi-l oferim va ajuta enorm in acest sens.
Este unul complet, contine explicatii usor de retinut si de aplicat direct in practica, precum si exemple argumentate excelent, astfel incat nu lasa loc de interpretari.
Comandati chiar acum lucrarea pe stick “Hartuirea si discriminarea la locul de munca in 2021. Legislatie explicata si studii de caz”!
Modificari importante in Codul fiscal!
Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti
MODIFICARI la Situatiile Financiare: Ce a schimbat Ordinul 107/2025?
Sfaturi de la experti
Documente de anexat la formularul 060
Intrebare: Declaratia de radiere nu va fi insotita de actul doveditor referitor la incetarea calitatii de subiect de drept fiscal - certificatul de inregistrare mentiuni la ORC, din motivul ca punctul de lucru nu a fost desfiintat/radiat la...
vezi AICI raspunsul specialistilor <<
Semnarea si depunerea situatiilor financiare anuale conform ordinului nr. 107/2025
Intrebare: In cazul in care fiecare client incheie contract cu un expert contabil pentru semnarea bilanturilor, este suficient ca bilantul sa fie semnat olograf de catre expertul contabil sau trebuie sa semneze si digital? In acest caz,...
vezi AICI raspunsul specialistilor <<
Va recomandam
Solutii complete de legislatia munciiDepunere declaratiiPortal PFABlogul specialistuluiCertificatul de atestare fiscalaCodul fiscal 2025Stiri juridiceIdei de afaceriInfoinstitutiiLink-uri utile
Codul muncii 2025Legea pensiilorAfaceri profitabile Declaratii fiscaleLegea contabilitatii 2025Monitorul oficialCodul civilCodul penal 2025Legislatie TVA