Un proiect editorial marca Rentrop&Straton -
Liderul informatiilor specializate din Romania
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Alianta Confederatiilor Patronale din Romania despre cresterea salariului minim

29-Nov-2016
1658

In data de 28.11.2016, presedintele CNIPMMR, Florin Jianu, a sustinut in cadrul sedintei de Consiliu National Tripartit de Dialog Social ce a avut loc la sediul Guvernului Romaniei, pozitia ACPR privind cresterea salariului minim.

Cresterea salariului minim avand implicatii multiple la nivel macroeconomic, este imperios necesar ca inainte de adoptarea unei hotarari in acest domeniu sa fie realizate analize de impact, testul IMM, fundamentari, raportat la criterii obiective, cu corelarea cresterilor salariale cu productivitatea muncii, cu nivelul de dezvoltare al economiei romanesti, al fiecarei regiuni si judet, cu luarea in considerare a diferentelor dintre mediul urban si rural, salariul minim vizand toti angajatorii, inclusiv cei din sate si din zonele defavorizate din Romania.

Analizele din cuprinsul studiului realizat de INCSMPS nu sustin scenariul cresterii salariului minim in 2017, evidentiind numeroase efecte negative asupra microintreprinderilor, ratei de ocupare si somajului, veniturilor bugetare, economiei in ansambu. Conform dispozitiilor art. 9 alin. (1) din Legea 69/2010 a responsabilitatii fiscal-bugetare, cresterile salariale nu mai pot fi decise, fiind mai putin de 180 de zile inainte de expirarea mandatului Guvernului si perioada de asidua campanie electorala.

Confederatiile patronale nu sustin o comunicare publica pe tema salariului minim, ca lupta electorala, de care se deliminteaza ferm, considerand-o total inadecvata si inoportuna in aceste zile de final de mandat, in care ar trebui prezent bilantul mecanismelor create de actualul Guvern si a rezultatelor inregistrate pentru piata muncii, pentru intreprinderi si economie. Cresterile salariale nu trebuie decise in perioadele electorale si pentru scopuri politice, ci pe baza de analize a multiplelor implicatii la nivel macroeconomic si fundamentari obiective, "pentru a asigura optimizarea functionarii economiei si a pietei muncii", astfel cum este evidentiat si in studiul INCSMPS, numai dupa ample negocieri intre partenerii sociali, in scopul ajungerii la un consens intre acestia.

Cititi fisierul integral privind opinia ACPR aici.

 

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri



Urmareste-ne pe Google News
keyboard_double_arrow_right

Atentie contabili!

Modificari importante in Codul fiscal!
Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti 
MODIFICARILE din Declaratia SAF-T. Obligatiile pentru contribuabilii mici


MODIFICARILE din Declaratia SAF-T. Obligatiile pentru contribuabilii mici
keyboard_double_arrow_left






Sfaturi de la experti



Atentie contabili!
MODIFICARILE din Declaratia SAF-T. Obligatiile pentru contribuabilii mici
Modificari importante in Codul fiscal!
Descarcati GRATUIT
Raportul Special

realizat de specialisti
MODIFICARILE din Declaratia SAF-T. Obligatiile pentru contribuabilii mici
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016