
Atentie contabili!
Atentie, contabili!
Modificari importante in Codul fiscal!
Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti
Modificari de TAXE in Codul Fiscal - Studii de caz si explicatii UTILE
Cateodata sunt bucuros pentru ca vad aratandu-se unele rezultate ale acestei lupte. Sper ca veniturile din accize ale lunii iulie sa arate ca avem deja rezultate in aceasta directie si ca nu este doar o discutie teoretica. Va pot spune - si cel mai bine ar fi de fapt sa verificati dvs - producatorii de tigarete au facut o evaluare a evaziunii pe piata tigaretelor si au constatat o reducere consistenta de cand am inceput actiunile.
?n ceea ce priveste normele, reglementam felul in care se face inscrierea in registrul operatorilor intracomunitari, reglementam perioadele tranzitorii vizavi de TVA - facturi si avansuri primite si platite inainte si dupa 1 iulie, reglementam, in zona antrepozitelor, regimul produselor care circula sau sunt in antrepozite si de depozitare care isi inceteaza acest regim, reglementam modalitatile de constituire a garantiei, reglementam modalitatile prin care se fac restituirile de accize si taxe vamale platite pentru produsele care ies din tara.
Deci, tot ceea ce Ordonanta de Urgenta prevedea la nivel de text de lege este foarte amanuntit prezentat in aceste norme. Daca aveti intrebari.
Reporter: Cate cartonase galbene ati luat pana acum de la premier?
Sebastian Vladescu: ?n normele acestea dam cartonase galbene evazionistilor fiscali. Şi pe aceasta tema deocamdata nu cred ca s-au facut premiile care ar trebui date. Deci....
Reporter: Luni vin la Bucuresti expertii FMI. Este gata rectificarea? Pe ce crestere economica mergeti in acest an?
Ce NU vrea ANAF sa stii Piruete LEGALE in aspecte fiscale
Ghidul practic al contabilitatii 2023 Legislatie explicata - Exemple detaliate - Monografii contabile complete
Cartea neagra a controlului fiscal
Sebastian Vladescu: Indicatorii macro-economici vor fi tema de discutie. Fiecare dintre parti are niste evaluari. Ramane sa vedem care sunt evaluarile finale. Vom agrea impreuna rectificarea bugetara. Ceea ce va pot spune este ca deficitul bugetar va fi de 6,8%.
Reporter: Cand vor fi aprobate normele metodologice ale Codului Fiscal?
Sebastian Vladescu: Miercurea viitoare.
Reporter: ?n cadrul Ministerului de Finante se vor mai acorda in continuare stimulente?
Sebastian Vladescu: Pana la momentul la care se reglementeaza salarizarea personalului, care, datorita faptului ca s-a facut bazandu-se pe sistemul de stimulente si nu pe sistemul de diverse sporuri care au fost introduse prin Legea 330 in nivelul de salarizare al celorlalte institutii bugetare, pana la acel moment se vor acorda. Daca nu s-ar acorda acele stimulente, salariile celor din Ministerul de Finante s-ar diminua cu circa 60%, daca am pune impreuna reducerea cu 25% si disparitia stimulentelor. Oricum, la nivel de salarizare, inclusiv stimulentele, Ministerul de Finante nu este la varful grilei de salarizare a sectorului bugetar.
Reporter: ?n cadrul ministerului sunteti unul din ministri care nu a prezentat inca un plan de restructurari. V-ati decis la cate posturi veti renunta?
Sebastian Vladescu: Nu. Exista un plan de restructurare. ?n Ministerul de Finante lucrurile sunt un pic mai complicate, deoarece unele institutii care fac parte din structura Ministerului de Finante si a ANAF-ului sunt infiintate prin lege si restructurarea lor se face numai prin lege, dar va trebui sa vina momentul cand vom putea da o Ordonanta de Urgenta. Dar un proiect de restructurare a fost prezentat Guvernului si el va fi facut public. Cred ca un proiect este deja pe site-ul ministerului.
Reporter: Mesajele din partea BNR sunt destul de pesimiste. Specialistii de acolo lasa de inteles ca in curand, din cauza situatiilor din piete, s-ar putea sa nu mai aveti bani sa platiti salariile sau pensiile.
Sebastian Vladescu: Nu. Trebuie sa va contrazic. Situatia pietelor pentru Romania, in acest moment, nu este dramatica asa cum incercati sa sugerati. ?n acest moment nu avem probleme de lichiditate. Ati vazut ca ieri la Bruxelles chiar am agreat reducerea expunerii bancilor cu 5%, in conditiile in care exista o diminuare a activitatii economice in Romania. Ni s-a lasat aceasta flexibilitate. Din punctul de vedere al Ministerului de Finante, ceea ce este foarte important in acest moment este costul la care ne finantam, pentru ca in functie de costul finantarii putem sau nu sa cream spatiul bugetar pentru proiectele de investitii.
Reporter: Luati in considerare majorarea cotei unice?
Sebastian Vladescu: ?n acest moment nu luam in considerare modificarea sistemului de taxe si impozite.
Reporter: Va contraziceti.
Sebastian Vladescu: Nu ma contrazic. Dvs. ma contraziceti. Eu spun ca in acest moment nu luam in considerare modificarea sistemului de taxe si impozite.
Reporter: Dar anul viitor unul dintre scenarii ar putea fi majorarea cotei unice?
Sebastian Vladescu: Daca este sa discutam despre scenarii, am spus intotdeauna ca Ministerul de Finante lucreaza multe scenarii. Scenariul final care va fi implementat va fi cel care va fi decis impreuna cu partenerii nostri internationali si de catre puterea politica. Dar, in acest moment nu exista un scenariu de majorare a taxelor si impozitelor. Multumesc.
Comunicat de presa al Guvernului Romaniei 23/07/2010
Atentie contabili!
Atentie, contabili!
Modificari importante in Codul fiscal!
Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti
Modificari de TAXE in Codul Fiscal - Studii de caz si explicatii UTILE
Articole similare
Codul Fiscal 2011 - Titlul I (partea I)MINISTRUL FINANTELOR PUBLICE propune ca anul 2020 sa fie anul agriculturii romanestiRomania a atras 1 miliard euro de pe pietele externe printr-o emisiune suprasubscrisa de doua oriComunicat MFP: Trezoreria Statului va deveni acceptator de plata cu cardul bancarDiscutii privind combaterea fraudei TVA si a evaziunii fiscaleUltimele articole
Institutiile care nu sunt inscrise in Registrul entitatilor publice vor putea primi facturi electronice in relatia B2GBuletin informativ ANAF: 5 acte normative cu incidenta in materie fiscala au fost publicate in perioada 11-15 iulie 2022Ordinul 1667/2022 a modificat procedura de utilizare si functionare a sistemului E-Factura in relatia B2GA fost completata procedura de anulare a obligatiilor de plata accesorii (Ordinul 3179/2020)Ordinul 3037/2020. Noi reglementari privind mijloacele electronice de transmitere la distanta a actelor de executare si a procedurii de comunicare a acestoraSfaturi de la experti
Incadrare ansamblu schela dpdv contabil si fiscal
Intrebare: Am achizitionat un ansamblu schela, compus din balustrada, picior, dsipozitiv cadru etc., in valoare totala de 143.032 lei + TVA. Cum le putem inregistra ca mijloace fixe, evidentiand elementele separat, in eventualitatea in care...
vezi AICI raspunsul specialistilor <<
Fasonare otel. Obligatii privind casa de marcat
Intrebare: Pentru activitatea de fasonare a otelului prestata catre persoane fizice avem obligatia de a emite bon fiscal sau e corecta si varianta emiterii de factura si chitanta?
vezi AICI raspunsul specialistilor <<