Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Ce masuri din Codul fiscal raman valabile pentru anii urmatori?

24-Iun-2015
2523

Asa cum a declarat recent ministrul Finantelor Publice, Eugen Teodorovici, deficitul bugetar va depasi tinta asumata de autoritatile de la Bucuresti, de 1,2% din PIB in 2016, ca urmare a aplicarii noului Cod Fiscal, dar va continua sa ramana sub obiectivul stabilit prin tratatul de la Maastricht, de 3% din PIB.

"Deficitul va mai mare decat cel asumat, dar ramane sub limita de la Maastricht de 3% din PIB. Mesajul pentru partenerii nostri externi este ca Romania este hotarata sa mentina acest deficit sub 3%", a declarat acesta, potrivit Agerpres.

"Deficitul va mai mare decat cel asumat, dar ramane sub limita de la Maastricht de 3% din PIB. Mesajul pentru partenerii nostri externi este ca Romania este hotarata sa mentina acest deficit sub 3%", a explicat ministrul.

Totodata, Teodorovici a explicat ca impactul bugetar total in urma aplicarii noului Cod Fiscal se va ridica la 12 miliarde de lei.

Comisia Europeana si Fondul Monetar considera ca aplicarea tuturor masurilor de reducere a taxelor propuse, incepand de anul viitor, vor duce la dezechilibre bugetare importante, informeaza si HotNews.ro.

Cu toate ca ministrul declara saptamana trecuta ca noul Cod nu va fi aprobat fara acordul FMI si al Comisiei Europene. Deputatii din Comisia pentru buget, finante si banci au aprobat, luni, cu unanimitate de voturi, amendamentul la proiectul de Cod Fiscal privind scaderea la 19% a cotei standard de TVA incepand de anul viitor.

Tot in noul Cod, in forma adoptata, se mentioneaza ca impozitul pe constructii speciale urmeaza sa fie eliminat din 2016, iar cota unica de impozitare ar putea scadea de la 16% la 14% de la 1 ianuarie 2019.

Cota de impozitare pentru microintreprinderile fara salariati va fi de 3% din venituri plus 1.530 de lei pentru fiecare trimestru pentru care se datoreaza impozit. In plus, cotele de impozitare vor fi de 1% pentru microintreprinderile care au peste doi salariati, inclusiv, de 3% pentru microintreprinderile care au un salariat si de 3% pentru microintreprinderile care se afla in anumite situatii inscrise in registrul comertului?dizolvare urmata de lichidare, inactivitate temporara, declarare pe proprie raspundere a nedesfasurarii de activitati la sediul social/sediile secundare.

In ce priveste obligatiile de plata ale angajatilor, contributiile de asigurari sociale la angajat urmeaza sa se reduca de la 10,5% la 7,5%, de la 1 ianuarie 2017, iar cele datorate de angajator de la 15,8% la 13,5%.

Codul fiscal in forma finala urmeaza sa fie adoptat miercuri de catre Camera Deputatilor, for decizional.

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri



Urmareste-ne pe Google News
Atentie contabili!

Modificari importante in Codul fiscal!
Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti
 MODIFICARILE din Declaratia SAF-T Obligatiile pentru contribuabilii mici



MODIFICARILE din Declaratia SAF-T Obligatiile pentru contribuabilii mici






Sfaturi de la experti



Atentie contabili!
MODIFICARILE din Declaratia SAF-T Obligatiile pentru contribuabilii mici
Modificari importante in Codul fiscal!
Descarcati GRATUIT
Raportul Special

realizat de specialisti
MODIFICARILE din Declaratia SAF-T Obligatiile pentru contribuabilii mici
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016