
Raportul Special
realizat de specialisti
Redam mai jos Legea nr. 75/2015 privind aprobarea Ordonantei Guvernului nr. 14/2014 pentru modificarea si completarea Ordonantei de urgenta a Guvernului nr. 88/1997 privind privatizarea societatilor in vigoare de la 18.04.2015.
Parlamentul Romaniei adopta prezenta lege.
Articol unic.
Se aproba Ordonanta Guvernului nr. 14 din 31 iulie 2014 pentru modificarea si completarea Ordonantei de urgenta a Guvernului nr. 88/1997 privind privatizarea societatilor, adoptata in temeiul art. 1 pct. I.12 din Legea nr. 119/2014 privind abilitarea Guvernului de a emite ordonante si publicata in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I, nr. 618 din 22 august 2014, cu urmatoarele modificari si completari:
1. La articolul unic, inaintea punctului 1 se introduce un nou punct, cu urmatorul cuprins:
"
- La articolul 3, dupa litera d) se introduce o noua litera, litera d1), cu urmatorul cuprins:
«
Ghidul practic al contabilului din domeniul constructiilor
Examen Consultant Fiscal 2025
Planul de conturi general Functiunea si corespondenta conturilor
d1) active functionale inseamna totalitatea resurselor economice care constau in active fixe, circulante, de trezorerie, know-how etc., inclusiv a drepturilor si obligatiilor nascute in legatura cu acestea, precum si resursele umane, apreciate pe baze rezonabile ca fiind exploatabile in procese economice prezente si viitoare;»".
2. La articolul unic punctul 2, partea introductiva a alineatului (1) al articolului 241 se modifica si va avea urmatorul cuprins:
"
Art. 241.
(1) Societatile/Regiile autonome la care statul sau o autoritate a administratiei publice locale este actionar majoritar si filialele acestora pot transfera prin negociere directa active aflate in proprietatea lor persoanelor juridice la care statul sau o autoritate a administratiei publice locale este actionar majoritar sau filialelor acestora, cu indeplinirea cumulativa a urmatoarelor conditii:".
3. La articolul unic, dupa punctul 2 se introduce un nou punct, punctul 21, cu urmatorul cuprins:
"
21. Dupa articolul 241 se introduce un nou articol, articolul 242, cu urmatorul cuprins:
«
Art. 242.
(1) Institutiile publice implicate si societatile/regiile autonome cu capital majoritar sau integral de stat pot prelua active si active functionale de la alte societati/regii autonome in scopul valorificarii acestora prin includerea lor in circuite economice viabile si/sau in societati/regii autonome infiintate potrivit legii.
(2) Preluarea va avea ca scop reducerea nivelului arieratelor, restructurarea sau reorganizarea operatorului economic de la care se preiau activele functionale.»"
Aceasta lege a fost adoptata de Parlamentul Romaniei, cu respectarea prevederilor art. 75 si ale art. 76 alin. (2) din Constitutia Romaniei, republicata.
PREsEDINTELE CAMEREI DEPUTAtILOR
VALERIU-STEFAN ZGONEA PRESEDINTELE SENATULUI
CALIN-CONSTANTIN-ANTON POPESCU-TARICEANU
Bucuresti, 14 aprilie 2015.
Nr. 75.
Modificari importante in Codul fiscal!
Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti
MODIFICARILE din Declaratia SAF-T Obligatiile pentru contribuabilii mici
Articole similare
Ministerul Economiei propune noi masuri pentru accelerarea privatizariiDreptul de preemptiune. Cum se aplica?Studiu de caz: Completare formular 100 pentru redeventele rezultate din contractele de concesiune cu Agentia Domeniilor StatuluiNoutati legislatie fiscala 28 septembrie - 2 octombrie 2009 - Monitorul OficialSfaturi de la experti
Intrebare: PFA va trebui sa lucreze cu zilieri. Ce declaratie se depune la ANAF pentru inregistrarea in vectorul fiscal a obligatiilor salariale: D700 sau D010? Daca se depune D700, ce date se trec la Capitolul II, punctul 3, avand in vedere...
vezi AICI raspunsul specialistilor <<
Achizitie de la unitati protejate. Deducere din fondul de handicap
Intrebare: In luna iunie 2025 am achizitionat materiale de la unitati protejate. Daca plata facturii se face pana la data de 25.06.2025, se poate scadea din fondul aferent lunii mai (plata contributiei se face la 25.06.2025)? Concret: fondul...
vezi AICI raspunsul specialistilor <<
Subiectele saptamanii
Lichidare societate. Firmele au 2 obligatii fiscale cheie: depunere D101 si SAF-T
Codul de procedura fiscala. Prescriptia pentru anul 2019 NU se incheie la data de 1 iulie 2025
[MODEL] Raspuns notificare de conformare E-TVA si reglementari cheie
Declaratii ANAF. D100, D101 si D177 se depun pana pe 25 iunie si in 2025
[E-FACTURA] 50+ dificultati intalnite in practica de contabili si SOLUTII de la experti
Va recomandam
Solutii complete de legislatia munciiDepunere declaratiiPortal PFABlogul specialistuluiCertificatul de atestare fiscalaCodul fiscal 2025Stiri juridiceIdei de afaceriInfoinstitutiiLink-uri utile
Codul muncii 2025Legea pensiilorAfaceri profitabile Declaratii fiscaleLegea contabilitatii 2025Monitorul oficialCodul civilCodul penal 2025Legislatie TVA