Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Noutati TVA. EXPLICATII si SOLUTII direct de la ANAF:

28-Sep-2021
4388
Noutati TVA. EXPLICATII si SOLUTII direct de la ANAF:

Am apelat la serviciile unui specialist de top in domeniul TVA, fost inspector ANAF, directia “Mari contribuabili” (discretia este de la sine inteleasa) pentru a limpezi neclaritatile, subtilitatile si implicatiile mai putin evidente ale legislatiei referitoare la aceasta taxa-vedeta.



Rezultatul? 

Un material amplu, de cca 200 de pagini, structurat pe 6 teme majore privind TVA, care reuseste un lucru incredibil: sa faca ordine in aceasta legislatie stufoasa si sa ofere rapid solutii. Practic, parcurgi acest material si afli clar, simplu si la obiect cum se aplica regulile specifice pentru toate tipurile de operatiuni TVA intalnite in activitatea ta. 

Materialul este inclus sub forma unui capitol special in lucrarea Consilier Taxe si Impozite pentru Contabili. 

Iata ultimele noutati privind TVA!


1. Incepand cu 1 iulie 2021, furnizorii online de bunuri si servicii B2C nu mai sunt obligati sa se inregistreze in scop de TVA in fiecare stat membru in care efectueaza livrari relevante. Ei pot raporta returnarea TVA-ului relevant prin schema simplificata OSS (One Stop Shop) intr-un singur stat membru. 

2. Incepand cu 1 iulie 2021, toate importurile sunt supuse TVA, indiferent de valoare.

3. Au fost introduse cerinte de pastrare pentru inregistrarile online si un prag unic al tranzactiilor, de 10.000 de euro.

4. Incepand cu 1 iulie 2021, orice interfata electronica (IE) care faciliteaza furnizarea de bunuri este considerata furnizor si, prin urmare, este obligata sa colecteze si sa plateasca TVA-ul aferent.

5. ANAF nu poate refuza deducerile TVA efectuate de o firma, pe motiv ca aceasta a intrat in procedura falimentului – conform Deciziei din 4 iunie 2021 a Curtii de Justitie a Uniunii Europene (CJUE). Firmele aflate in aceasta situatie nu isi pierd dreptul de a regulariza TVA daca desfasoara in continuare operatiuni economice, inclusiv in scopul lichidarii activelor.

6. Doua noi cote reduse de TVA ar putea fi introduse in viitor, pe langa cele actuale de 9% si 5%, conform unui proiect de directiva europeana aflat in lucru la nivelul UE. Una dintre cotele noi ar putea fi sub pragul de 5%, iar alta ar putea fi de 0%, insa ambele vor trebui aplicate exclusiv unor bunuri vandute consumatorilor finali.
 
Detalii complete in Consilier Taxe si Impozite pentru Contabili, click AICI >>

 Ce este si ce avantaje unice iti ofera “Consilier Taxe si Impozite pentru Contabili”?

Acum 25 de ani, o echipa de experti contabili, consultanti fiscali, specialisti in salarizare si juristi, satui de problemele din practica si de prea putin sprijin din partea autoritatilor fiscale, au pus la punct ceea ce numim acum “cel mai flexibil instrument fiscal” - o lucrare de peste 1.000 de pagini care iti ofera cea mai eficienta consultanta privind Codul fiscal si Codul de Procedura fiscala. 

Stai linistit, NU e nevoie sa citesti toate cele 1000 de pagini. Lucrarea este impartita pe capitole, exact cum le gasesti si in Codul fiscal, poti sa citesti doar ce te intereseaza.

  • Vrei sa afli cum procedezi intr-o anumita situatie de TVA?
  • Vrei sa stii mai multe despre impozite si ce e mai profitabil pentru firma ta?
  • Ai un client nou si nu stii cum sa-l incadrezi si care sunt obligatiile din punct de vedere declarativ?
  • Sau vrei sa motivezi angajatii prin diferite beneficii si vrei sa afli ce e mai avantajos din punct de vedere fiscal?

Iti promitem ca vei gasi aceste raspunsuri si multe altele, doar rasfoind Consilierul, vezi AICI >>

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri



Urmareste-ne pe Google News
Atentie contabili!

Modificari importante in Codul fiscal!
Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti
 MODIFICARI la Situatiile Financiare: Ce a schimbat Ordinul 107/2025?



MODIFICARI la Situatiile Financiare: Ce a schimbat Ordinul 107/2025?






Sfaturi de la experti



Atentie contabili!
MODIFICARI la Situatiile Financiare: Ce a schimbat Ordinul 107/2025?
Modificari importante in Codul fiscal!
Descarcati GRATUIT
Raportul Special

realizat de specialisti
MODIFICARI la Situatiile Financiare: Ce a schimbat Ordinul 107/2025?
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016