Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Ministrul Fondurilor Europene a lansat campania de formare pentru o mai buna implementare a proiectelor POCU

12-Sep-2018
1564

Ministrul Fondurilor Europene, Rovana Plumb, a lansat campania de formare pentru personalul din Autoritatea de Management pentru Programul Operational Capital Uman (AM POCU) si Organismele Intermediare (OI), precum si pentru beneficiarii de proiecte finantate prin POCU 2014-2020. Astfel, se urmareste o mai buna implementare a proiectelor POCU, potrivit unui comunicat remis, miercuri, de ministerul de resort.

“Obiectivul acestui demers este crearea premiselor pentru o abordare unitara si eficienta in implementarea si monitorizarea proiectelor. Astfel vor putea fi eliminate din timp aspecte ce conduc la unele blocaje in procesul de implementare. Programul propus se va desfasura in doua etape: in prima etapa este prevazuta formarea personalului Autoritatii de Management si al Organismelor Intermediare, iar a doua etapa vizeaza formarea beneficiarilor POCU”, se arata in comunicatul citat.

Asadar, prima etapa, care se va desfasura in perioada 20 septembrie – 9 noiembrie 2018, contine 7 module de formare in managementul neregulilor, aspecte privind antifrauda si evitarea conflictului de interese, evaluarea si selectia proiectelor, monitorizarea si raportarea in implementarea proiectelor, colectarea, raportarea si validarea indicatorilor de program, verificarea eligibilitatii cheltuielilor si achizitiilor publice efectuate in cadrul proiectelor, gestiunea financiar-contabila a proiectelor si asistenta tehnica.

Cea de-a doua etapa a programului de formare se va desfasura incepand cu luna noiembrie.

Atunci, beneficiarii de proiecte finantate prin POCU vor putea participa la sesiuni de lucru organizate in fiecare regiune de dezvoltare. Accentul va fi pus pe aspecte privind prevenirea neregulilor, combaterea fraudei sau evitarea conflictului de interese si nu numai.

Ministrul Rovana Plumb a facut apel catre toti beneficiarii de fonduri nerambursabile sa participe la sesiunile de formare propuse de Autoritatea de Management pentru Programul Operational Capital Uman, subliniind ca “Ne dorim preventie, nu corectie”. 

Prin acest program de formare se doreste asigurarea interpretarii uniforme a legislatiei si identificarea din timp a neconcordantelor de abordare intre Autoritatea de Management si Organismele Intermediare dar si intre Organismele Intermediare intre ele.

De asemenea, director general AM POCU, Vladimir Rovintescu, a adaugat ca in ceea ce priveste componenta de instruire pentru beneficiari, initiativa este una fara precedent in ultimii sapte ani de implementare a Fondului Social European in Romania. “Rezultatele vor fi benefice atat pentru noi, Autoritatea de Management, cat si pentru beneficiarii nostri, pe care ii incurajam sa se inscrie la sesiunea dedicata lor”, a spus acesta.

La evenimentul de lansare a programului au participat reprezentantii Bancii Mondiale, precum si reprezentanti ai Departamentului pentru Lupta Antifrauda (DLAF).

Programul de formare al Ministerului Fondurilor Europene a fost dezvoltat impreuna cu Banca Mondiala, in baza Acordului de Asistenta Tehnica dintre cele doua institutii, avand ca obiectiv sprijin acordat in implementarea Programului Operational Capital Uman.

Pana in prezent, Autoritatea de Management pentru Programul Operational Capital Uman, din cadrul MFE, a semnat contracte de finanantare in valoare totala de 2,1 miliarde euro.

 

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri



Urmareste-ne pe Google News
keyboard_double_arrow_right

Atentie contabili!

Modificari importante in Codul fiscal!
Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti 
MODIFICARILE din Declaratia SAF-T. Obligatiile pentru contribuabilii mici


MODIFICARILE din Declaratia SAF-T. Obligatiile pentru contribuabilii mici
keyboard_double_arrow_left






Sfaturi de la experti



Subiectele saptamanii

  • SAF-T. Ce amenzi se aplica pentru contribuabilii mici care NU depun D406 din ianuarie 2025

    • Incepand cu 1 ianuarie 2025, firmele mici capata si ele obligatia de a depune fisierul SAF-T (Declaratia 406), asa cum s-a stabilit prin Ordinul ANAF nr. 1.783/2021. Practic, vorbim de ultima etapa majora a calendarului de implementare a raportarii SAF-T in Romania, obligatia fiind deja in vigoare pentru contribuabilii mari si cei mijlocii, din 2022, respectiv 2023. Ce amenzi se aplica pentru nerespectarea legii? Reamintim ca SAF-T este un fisier in format electronic, standardizat international,...» citeste mai departe aici

  • Salariu minim a ajuns la 4.050 lei din 2025. 5 lucruri importante pe care trebuie sa le stie firmele

    • Conform legislatiei in vigoare, salariul minim brut pe tara a crescut de la 1 ianuarie 2025 si a ajuns la suma de 4.050 lei. In acest context ITM Caras Severin aduce mai multe precizari importante pentru firme. Salariu minim a ajuns la 4.050 lei din 2025. 5 lucruri importante pe care trebuie sa le stie firmele In raport de dispozitiile art.1 din HG nr. 1506/2024 pentru stabilirea salariului de baza minim brut pe tara garantat in plata, de la 1 ianuarie 2025, salariul de baza minim brut pe ? ara...» citeste mai departe aici

  • Din ianuarie 2025 a intrat in vigoare noul impozit de 1% pe constructii. Cine are aceasta obligatie

    • Un nou sistem de calcul al impozitului pe constructii, care se aplica asupra valorii constructiilor existente in patrimoniul contribuabililor inca din data de 31 decembrie a anului anterior, este un vigoare incepand cu 1 ianuarie 2025. Cum se va stabili impozitul, pana cand se va plati acesta, si cine are aceasta obligatie, vedem in randurile care urmeaza. Mentionam insa ca pentru a putea aplica aceste reglementari Ministerul Finantelor trebuie sa emita normele metodologice corespunzatoare. Din...» citeste mai departe aici

  • Diurna externa. Cum se calculeaza si ce documente justificative sunt necesare

    • Angajatii sau administratorii firmelor care se deplaseaza in afara tarii in interes de serviciu sau pentru diverse misiuni sunt remunerati de angajatori cu diurna externa. Este extrem de important ca acesta sa fie calculata corespunzator, nu doar pentru respectarea reglementarilor fiscale, dar si pentru a evita posibile erori care ar putea afecta atat drepturile salariatului, cat si contabilitatea companiei. Diurna externa. Cum se calculeaza si ce documente justificative sunt necesare In acest...» citeste mai departe aici

  • NOI OBLIGATII pentru contribuabilii nerezidenti din ianuarie 2025

    • Incepand cu 1 ianuarie 2025, contribuabilii nerezidenti care detin cod de TVA in Romania vor trebui sa depuna declaratia 406 (SAF-T), insa intr-o forma simplificata. NOI OBLIGATII pentru contribuabilii nerezidenti din ianuarie 2025 Incepand cu 1 ianuarie 2025, contribuabilii nerezidenti care detin cod de TVA in Romania vor trebui sa depuna declaratia 406 (SAF-T), insa intr-o forma simplificata. Obligatia vizeaza companiile inregistrate direct, prin reprezentant fiscal sau cele cu sedii fixe in...» citeste mai departe aici

  • Impozit pe veniturile micro in 2025. Ce schimbari au aparut pentru acest an

    • Inca din data de 1 ianuarie 2025 se aplica mai multe modificari in privinta impozitului pe veniturile microintreprinderii, pe care le vom enunta in continuarea articolului. Printre cele mai importante apare schimbarea cu privire la plafon, care a scazut de la 500.000 euro la 250.000 euro. Impozit pe veniturile micro in 2025. Ce schimbari au aparut pentru acest an 1. Scade plafonul de venituri pentru a aplica pentru acest sistem de impozitare Astfel, o microintreprindere este o persoana juridica...» citeste mai departe aici

Atentie contabili!
MODIFICARILE din Declaratia SAF-T. Obligatiile pentru contribuabilii mici
Modificari importante in Codul fiscal!
Descarcati GRATUIT
Raportul Special

realizat de specialisti
MODIFICARILE din Declaratia SAF-T. Obligatiile pentru contribuabilii mici
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016