Raportul Special
realizat de specialisti
Ministrul Fondurilor Europene, Rovana Plumb, a lansat campania de formare pentru personalul din Autoritatea de Management pentru Programul Operational Capital Uman (AM POCU) si Organismele Intermediare (OI), precum si pentru beneficiarii de proiecte finantate prin POCU 2014-2020. Astfel, se urmareste o mai buna implementare a proiectelor POCU, potrivit unui comunicat remis, miercuri, de ministerul de resort.
“Obiectivul acestui demers este crearea premiselor pentru o abordare unitara si eficienta in implementarea si monitorizarea proiectelor. Astfel vor putea fi eliminate din timp aspecte ce conduc la unele blocaje in procesul de implementare. Programul propus se va desfasura in doua etape: in prima etapa este prevazuta formarea personalului Autoritatii de Management si al Organismelor Intermediare, iar a doua etapa vizeaza formarea beneficiarilor POCU”, se arata in comunicatul citat.
Asadar, prima etapa, care se va desfasura in perioada 20 septembrie – 9 noiembrie 2018, contine 7 module de formare in managementul neregulilor, aspecte privind antifrauda si evitarea conflictului de interese, evaluarea si selectia proiectelor, monitorizarea si raportarea in implementarea proiectelor, colectarea, raportarea si validarea indicatorilor de program, verificarea eligibilitatii cheltuielilor si achizitiilor publice efectuate in cadrul proiectelor, gestiunea financiar-contabila a proiectelor si asistenta tehnica.
Cea de-a doua etapa a programului de formare se va desfasura incepand cu luna noiembrie.
Atunci, beneficiarii de proiecte finantate prin POCU vor putea participa la sesiuni de lucru organizate in fiecare regiune de dezvoltare. Accentul va fi pus pe aspecte privind prevenirea neregulilor, combaterea fraudei sau evitarea conflictului de interese si nu numai.
Ministrul Rovana Plumb a facut apel catre toti beneficiarii de fonduri nerambursabile sa participe la sesiunile de formare propuse de Autoritatea de Management pentru Programul Operational Capital Uman, subliniind ca “Ne dorim preventie, nu corectie”.
Prin acest program de formare se doreste asigurarea interpretarii uniforme a legislatiei si identificarea din timp a neconcordantelor de abordare intre Autoritatea de Management si Organismele Intermediare dar si intre Organismele Intermediare intre ele.
De asemenea, director general AM POCU, Vladimir Rovintescu, a adaugat ca in ceea ce priveste componenta de instruire pentru beneficiari, initiativa este una fara precedent in ultimii sapte ani de implementare a Fondului Social European in Romania. “Rezultatele vor fi benefice atat pentru noi, Autoritatea de Management, cat si pentru beneficiarii nostri, pe care ii incurajam sa se inscrie la sesiunea dedicata lor”, a spus acesta.
Consilier Taxe si Impozite pentru Contabili 12 actualizari
Agenda Fiscala a Contabilului 2025
Ghidul Practic al Monografiilor Contabile
La evenimentul de lansare a programului au participat reprezentantii Bancii Mondiale, precum si reprezentanti ai Departamentului pentru Lupta Antifrauda (DLAF).
Programul de formare al Ministerului Fondurilor Europene a fost dezvoltat impreuna cu Banca Mondiala, in baza Acordului de Asistenta Tehnica dintre cele doua institutii, avand ca obiectiv sprijin acordat in implementarea Programului Operational Capital Uman.
Pana in prezent, Autoritatea de Management pentru Programul Operational Capital Uman, din cadrul MFE, a semnat contracte de finanantare in valoare totala de 2,1 miliarde euro.
Atentie contabili!
Modificari importante in Codul fiscal!
Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti MODIFICARILE din Declaratia SAF-T. Obligatiile pentru contribuabilii mici
Articole similare
Beneficiarii de fonduri europene au la dispozitie o noua platforma pe site-ul MFENoul an modifica acordarea finantarilor rambursabileAtragerea fondurilor structurale si de coeziune s-a triplat intr-un anGuvernul taie mii de posturi din administratieAutoritatile mai relaxeaza conditiile pentru beneficiarii de pe POS MediuUltimele articole
A inceput plata datoriilor statului catre firmele carora li s-au promis bani in anii trecutiVirgil Popescu(MEEMA): Bugetul granturilor pentru capital de lucru va fi suplimentat, iar masura 1- microgranturi se va redeschideSchema de ajutor de stat- Sprijin pentru IMM-uri- a fost publicata in Monitor. Vezi cele 3 masuri dispuseEste OFICIAL! A fost aprobat Programul national de digitalizare a microintreprinderilor si IMM-urilor. Firmele au la dispozitie peste 20 de activitati eligibileGuvernul a aprobat implementarea Programului National de digitalizare a IMM-urilor. Fondurile ajung la 150 milioare de euroSfaturi de la experti
Achizitie intracomunitara de bunuri
Intrebare: In declaratia 390 ce fel de bunuri se declara? Am cumparat un acumulator de 150 lei. Il consideram bun cumparat?
vezi AICI raspunsul specialistilor <<
Intrebare: Am o sucursala a unei asociatii care, incepand cu 01.01.2025, nu va mai avea 5 angajati. Sucursala este in Brasov, iar societatea mama este in Bucuresti. In mod normal, ar trebui completata declaratia 010 (700) si ar trebui retras...
vezi AICI raspunsul specialistilor <<
Subiectele saptamanii
SAF-T. Ce amenzi se aplica pentru contribuabilii mici care NU depun D406 din ianuarie 2025
Salariu minim a ajuns la 4.050 lei din 2025. 5 lucruri importante pe care trebuie sa le stie firmele
Din ianuarie 2025 a intrat in vigoare noul impozit de 1% pe constructii. Cine are aceasta obligatie
Diurna externa. Cum se calculeaza si ce documente justificative sunt necesare
NOI OBLIGATII pentru contribuabilii nerezidenti din ianuarie 2025
Impozit pe veniturile micro in 2025. Ce schimbari au aparut pentru acest an
Va recomandam
Solutii complete de legislatia munciiDepunere declaratiiPortal PFABlogul specialistuluiCertificatul de atestare fiscalaCodul fiscal 2024Stiri juridiceIdei de afaceriInfoinstitutiiLink-uri utile
Codul muncii 2024Legea pensiilorAfaceri profitabile Declaratii fiscaleLegea contabilitatii 2024Monitorul oficialCodul civilCodul penal 2024Legislatie TVA