Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Oprirea evaziunii fiscale: Romanii care ii denunta pe evazionistii fiscali ar putea primi 1% din valoarea fraudei, anunta Marcel Bolos

23-Nov-2023
910
Oprirea evaziunii fiscale: Romanii care ii denunta pe evazionistii fiscali ar putea primi 1% din valoarea fraudei, anunta Marcel Bolos

Asa cum a declarat recent Marcel Bolos la Observator, stoparea evaziunii fiscale si cresterea gradului de colectare la bugetul statului in Romania s-ar putea face cu ajutorul romanilor. Cei care ii denunta pe evazionistii fiscali vor fi recompensati cu 1% din valoarea fraudei.

Autoritatile pregatesc un alt pachet de masuri care sa combata evaziunea fiscala, iar printre masuri apare si introducerea Avertizorului Fiscal, adica o initiativa care se bazeaza si pe sprijinul romanilor pentru a putea combate actiunile ilicite din Romania.

‘’Am vorbit intr-un interviu pentru Observator despre un pachet amplu de masuri pe care il pregatim pentru a intensifica eforturile de a combate evaziunea fiscala. Fiecare leu obtinut de cineva care cauta sa isi eludeze obligatiile fiscale este o nedreptate fata de toti acei romani care isi platesc corect impozitele. si in cele din urma, afecteaza resursele necesare pentru educatie, sanatate si alte servicii publice esentiale.

O masura pe care am propus-o in acest pachet este introducerea Avertizorului Fiscal. Initiativa se bazeaza pe exemplele pozitive ale altor state care au adoptat programe similare. Va invit sa aruncati un ochi spre Statele Unite, Canada, Regatul Unit, Germania, Franta, etc..

Toate au raportat ca aceasta masura a contribuit semnificativ la eforturile lor de a combate evaziunea. Evident ca efectele exacte generate pot varia in functie de implementarea specifica a programelor, climatul juridic sau gradul de constientizare al cetatenilor. Este insa un punct de plecare: ca cetatenii sa faca si ei front comun impotriva practicilor fiscale ilegale’’, explica Marcel Bolos pe Facebook.

Recompensa pentru romanii care denunta evazionistii

Persoanele care ii denunta pe cei care fac evaziune fiscala vor fi recompensati, iar autoritatile se gandesc sa ofere chiar 1% din valoarea fraudei, pentru ca este ‘’meritul persoanei care a denuntat’’, clarifica Bolos.

In cazul in care mai multe persoane denunta aceeasi evaziune fiscala, ar putea fi recompensate printr-un sistem de stimulare proportonala.

Mentionam ca daca masura va intra in vigoare, cetatenii pot semnala online anumite incalcari ale legislatiei, precum plati partiale ale salariilor sau neemiterea facturilor fiscale.





Sursa: Observatornews.ro

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri



Votati articolul "Oprirea evaziunii fiscale: Romanii care ii denunta pe evazionistii fiscali ar putea primi 1% din valoarea fraudei, anunta Marcel Bolos":
Rating:

Nota: 4.75 din 2 voturi
Urmareste-ne pe Google News
E-factura in 2024. TOP 9 Studii de caz

Atentie contabili!

Atentie, contabili!
Modificari importante in Codul fiscal!

Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti
E-factura in 2024. TOP 9 Studii de caz


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016







Sfaturi de la experti



© 2007 - 2024 RENTROP & STRATON. All rights reserved.

Atentie contabili!

Atentie, contabili!
Modificari importante in Codul fiscal!

Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti

E-factura in 2024. TOP 9 Studii de caz

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016