Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Ordinul 779/2024: Dupa primirea Notificarii ANAF, poate fi solicitata corectarea erorilor materiale din decontul de TVA

23-Apr-2024
647
Ordinul 779/2024: Dupa primirea Notificarii ANAF, poate fi solicitata corectarea erorilor materiale din decontul de TVA

Prin OPANAF nr. 779/2024, publicat in Monitorul Oficial nr. 374 din 22 aprilie 2024, ANAF modificat mai multe acte normative din domeniul declararii impozitelor, taxelor si contributiilor sociale.

Conform Ordinului, dupa primirea Notificarii ANAF, persoana impozabila inregistrata in scopuri de TVA poate solicita corectarea erorilor materiale din decontul de TVA.

Noul formular "Cerere privind corectarea erorilor materiale din decontul de taxa pe valoarea adaugata" 

Persoana impozabila inregistrata in scopuri de TVA poate solicita corectarea erorilor materiale din decontul de taxa pe valoarea adaugata prin noul formular "Cerere privind corectarea erorilor materiale din decontul de taxa pe valoarea adaugata".

Pentru a identifica aceasta sursa de venituri, a fost modificat Ordinul nr.3604/2015 prin Ordinul 779/2024 si au fost efectuate urmatoarele schimbari:

- aprobarea unui nou formular, "Cerere privind corectarea erorilor materiale din decontul de taxa pe valoarea adaugata", in care contribuabilul sa poata mentiona ca solicitarea de corectare a erorilor materiale este formulata ca urmare a unei notificari de conformare;

- completarea Instructiunilor de corectare a erorilor materiale din deconturile de taxa pe valoarea adaugata, astfel incat in formularul ”Decizie de corectare a erorilor materiale din decontul de taxa pe valoarea adaugata” sa se inscrie o mentiune referitoare la faptul ca solicitarea de corectare a fost formulata ca urmare a unei notificari de conformare.

Extras din Ordinul 779/2024:

Ordinul presedintelui Agentiei Nationale de Administrare Fiscala nr. 3.604/2015pentru aprobarea Instructiunilor de corectare a erorilor materiale din deconturile de taxa pe valoarea adaugata, publicat in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I, nr. 926 din data de 15 decembrie 2015, se modifica si se completeaza dupa cum urmeaza:

1. Dupa articolul 1 se introduce un nou articol, articolul 1^1, cu urmatorul cuprins:

Articolul 1^1

Se aproba modelul si continutul formularului «Cerere privind corectarea erorilor materiale din decontul de taxa pe valoarea adaugata», prevazut in anexa nr. 1^1.

2. Articolul 4 se modifica si va avea urmatorul cuprins:

Articolul 4

Anexele nr. 1, 1^1 si 2 fac parte integranta din prezentul ordin.

3. La anexa nr. 1, la punctul 9, alineatul (1) se modifica si va avea urmatorul cuprins:

9. (1) Persoana impozabila care solicita corectarea erorilor materiale din decontul de taxa pe valoarea adaugata depune «Cererea privind corectarea erorilor materiale din decontul de taxa pe valoarea adaugata» prevazuta in anexa nr. 1^1 la ordin, insotita de documentele necesare justificarii erorilor, potrivit dispozitiilor legale in vigoare.

4. La anexa nr. 1, la punctul 9, dupa alineatul (1) se introduce un nou alineat, alin. (1^1), cu urmatorul cuprins:(1^1) Daca solicitarea de corectare a erorilor materiale este formulata ca urmare a unei notificari de conformare, in conditiile Legii nr. 207/2015 privind Codul de procedura fiscala, cu modificarile si completarile ulterioare, persoana impozabila bifeaza casuta corespunzatoare din formularul de cerere.

5. La anexa nr. 1, la punctul 10, dupa alineatul (3) se introduce un nou alineat, alin. (3^1), cu urmatorul cuprins:

(3^1) Daca solicitarea de corectare a erorilor materiale este formulata ca urmare a unei notificari de conformare, in conditiile Legii nr. 207/2015 privind Codul de procedura fiscala, cu modificarile si completarile ulterioare, in formularul de decizie de corectare se inscrie o mentiune referitoare la aceasta situatie.

6. Dupa anexa nr. 1 se introduce o noua anexa, anexa nr. 1^1, al carei cuprins este prevazut in anexa la prezentul ordin.

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri



Votati articolul "Ordinul 779/2024: Dupa primirea Notificarii ANAF, poate fi solicitata corectarea erorilor materiale din decontul de TVA":
Rating:

Nota: 5 din 3 voturi
Urmareste-ne pe Google News
E-factura in 2024. TOP 9 Studii de caz

Atentie contabili!

Atentie, contabili!
Modificari importante in Codul fiscal!

Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti
E-factura in 2024. TOP 9 Studii de caz


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016







Sfaturi de la experti



Subiectele saptamanii

© 2007 - 2024 RENTROP & STRATON. All rights reserved.

Atentie contabili!

Atentie, contabili!
Modificari importante in Codul fiscal!

Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti

E-factura in 2024. TOP 9 Studii de caz

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016