Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Reforma in domeniul jocurilor de noroc: taxe mai mari, interzicerea consumului de alcool in sali si introducerea unui registru online

06-Oct-2023
978
Reforma in domeniul jocurilor de noroc: taxe mai mari, interzicerea consumului de alcool in sali si introducerea unui registru online
La initiativa Ministerului Finantelor, Guvernul a adoptat noi masuri care sa protejeze jucatorii vulnerabili si sa contribuie la cresterea veniturilor fiscale ale statului, conform unui comunicat de presa al institutiei. Printre cele mai importante amintim taxe crescute, interzicerea consumului de alcool in sali si introducerea unui registru online.

Guvernul Romaniei a aprobat recent o Ordonanta de Urgenta care asigura consolidarea cadrului legal si fiscal, pentru a fi adaptat la evolutiile tehnologice si sociale din ultimii ani, si masuri de supraveghere mai riguroase pentru toti operatorii din domeniul jocurilor de noroc.

 

Actul normativ stabileste niveluri mai ridicate pentru taxele aferente licentei de organizare si de exploatare a jocurilor de noroc, care se platesc anual, precum si a taxelor speciale si a garantiilor depuse de companii.

Pentru asigurarea unui climat de afaceri pe principii de competitivitate si transparenta, in special de prevenire si combatere a jocurilor de noroc neautorizate, de combatere a evaziunii fiscale in domeniu, toti operatorii vor fi obligati sa aiba sediul fiscal in Romania si sa plateasca in Romania taxe si impozite.

Mai mult, se introduce o noua modalitate de acoperire a riscului de neplata a obligatiilor fata de bugetul general consolidat prin introducerea politei de asigurare de garantie emisa de o societate de asigurari cu sediul intr-un stat membru al Uniunii Europene, un stat semnatar al acordului privind Spatiul Economic European, ori un stat din Confederatia Elvetiana.

Contributiile anuale ale organizatorilor jocurilor de noroc licentiati se majoreaza substantial, pentru promovarea respectarii principiilor si masurilor privind jocurile de noroc responsabile social.

Veniturile din contributiile organizatorilor jocurilor de noroc licentiati incasate de catre Oficiul National pentru Jocuri de Noroc se vireaza in procent de 70% catre bugetul de stat, iar procentul de 30% va fi utilizat de ONRC pentru finantarea programelor pentru prevenirea dependentei de jocuri de noroc, promovarea jocului responsabil, linia telefon verde, realizarea bazei de date pentru prevenirea si combaterea adictie.

Aplicarea noilor masuri se va reflecta atat intr-o activitatea mai responsabila social, cat si in venituri mai mari la bugetul de stat. Potrivit estimarilor Ministerului Finantelor, se va colecta in plus, 132 de milioane de lei pana la finalul acestui an, 450 milioane de lei in 2024 si 470 milioane de lei in 2025.

De asemenea, pentru protejarea jucatorilor, a persoanelor aflate in situatii de risc, se instituie interdictia privind comercializarea alcoolului in salile de jocuri de noroc. Se vor introduce si prevederi privind obligatia organizatorilor de jocuri de noroc de a nu permite accesul in incinta locatiilor a persoanelor autoexcluse si indezirabile.

Combaterea criminalitatii organizate si a celei economice in randul operatorilor de jocuri de noroc sunt alte obiective ale noii legislatii.

In acest scop se va infiinta un registru, accesibil online, al companiilor si sediilor in care se autorizeaza aceasta activitate, cu informatii despre operatorii licentiati/autorizati (adresa sediului social, adresa fiecarui spatiu comercial in care opereaza jocuri de noroc, indicarea tipurilor de jocuri de noroc autorizate pentru locatie, seria si adresa la care este amplasat fiecare mijloc de joc licentiat/autorizat).


Sursa: MFP

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri



Votati articolul "Reforma in domeniul jocurilor de noroc: taxe mai mari, interzicerea consumului de alcool in sali si introducerea unui registru online":
Rating:

Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News
E-factura in 2024. TOP 9 Studii de caz

Atentie contabili!

Atentie, contabili!
Modificari importante in Codul fiscal!

Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti
E-factura in 2024. TOP 9 Studii de caz


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016







Sfaturi de la experti



Subiectele saptamanii

  • Situatii financiare anuale: ONG-urile depun bilantul pana pe 29 aprilie 2024

    • Conform legislatiei in vigoare, ONG-urile depun anul acesta situatiile financiare anuale pana pe data de 29 aprilie 2024. Depunere situatii financiare anuale ONG-uri Principalele aspecte legate de intocmirea si depunerea situatiilor financiare anuale si a raportarilor contabile anuale ale operatorilor economici la unitatile teritoriale ale Ministerului Finantelor sunt reglemenatate prin Ordinul 5394/2023, publicat in Monitorul Oficial nr. 11 din 8 ianuarie 2024. Termenele pentru depunerea...» citeste mai departe aici

  • D100 in 2024. Cum se declara sponsorizarile in formular

    • Cum se declara sponsorizarea in declaratia 100 pentru trim. 4 2023 respectiv trim. 1, deoarece nu exista rubrica pentru trecerea sumei aferente sponsorizarii acordate (societatea este platitoare de impozit pe profit in 2024 si de impozit pe venit in 2023)? Declarare sponsorizari in D100 – raspunsul specialistului: Cheltuielile cu sponsorizarea, efectuate potrivit dispozitiilor Legii nr. 32/1994, cu modificarile ulterioare, sunt considerate initial nedeductibile si ulterior, dupa ce s-a...» citeste mai departe aici

  • ANAF: In mai, toate seminariile web vor aborda modalitatea de completare si de depunere a Declaratiei unice

    • Agentia Nationala de Administrare Fiscala reaminteste ca, in anul 2024, termenul de depunere al Declaratiei unice privind impozitul pe venit si contributiile sociale datorate de persoanele fizice - Formular 212 este data de 27 mai, inclusiv. In acest context, specialistii Agentiei Nationale de Administrare Fiscala vor organiza, in luna mai, seminare web care vizeaza informarea contribuabililor in legatura cu modul in care acestia trebuie sa procedeze la completarea si depunerea declaratiei unice...» citeste mai departe aici

© 2007 - 2024 RENTROP & STRATON. All rights reserved.

Atentie contabili!

Atentie, contabili!
Modificari importante in Codul fiscal!

Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti

E-factura in 2024. TOP 9 Studii de caz

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016