
Atentie contabili!
Codul Fiscal s-a modificat in 2021!
Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti
Modificari in Codul Fiscal 2021 - 10 Politici si Proceduri Contabile actualizate la zi
Contribuabilii au termen de depunere pentru anumite documente fiscale pana pe data de 31 decembrie, inclusiv, conform calendarului fiscal publicat de Agentia Nationala de Administrare Fiscala, pe luna decembrie 2018.
Deocamdata, pe site-ul Agentiei nu a fost publicata nicio informare privind actele fiscale pe care contribuabilii au obligatia sa le depuna pe data de 31 decembrie (luni), in contextul in care ultima zi din 2018 a fost declarata zi nelucratoare, pentru a face punte cu 1 si 2 ianuarie, care erau deja considerate zile libere de Sarbatori legale.
Asadar, pana la ora actuala, contribuabilii au in continuare obligatia depunerii urmatoarelor documente, in zilele de 27 decembrie, Joi:
• Depunerea Declaratiei recapitulative privind livrarile/achizitiile/prestarile intracomunitare de bunuri pentru luna precedenta - Formularul 390 VIES,
• Depunerea notificarii pentru incetarea aplicarii sistemului TVA la incasare - Formularul 097;
Si pe 31 decembrie, Luni:
• Depunerea Declaratiei informative privind livrarile/prestarile si achizitiile efectuate pe teritoriul national aferente perioadei de raportare precedente (luna, trim. etc. ; perioada de raportare este cea declarata pentru depunerea decontului de TVA, prevazuta la art.322 din Legea nr.227/2015) - Formularul 394.
• Depunerea Cererii de restituire a accizelor in baza prevederilor art.395 din Codul fiscal - (Anexa nr.27 din normele metodologice de aplicare a prevederilor titlului VIII din Codul fiscal).
In plus, ziua de Vineri, 21 decembrie, este o zi importanta pentru contabili si nu numai, atunci fiind termenul limita pentru plata mai multor taxe si depunerea mai multor Declaratii fiscale:
– Depunerea Formularului 100, a Formularului 112, a Formularului 224, a Formularului 300, Formularului 301, a Formularului 307 si a Formularului 311.
– Plata impozitului:
• pentru reprezentanta, transa a II-a;
• retinut la sursa in luna precedenta.
– Plata taxei pentru:
• activitatea de prospectiune, explorare si exploatare a resurselor minerale,
• licenta de organizare a jocurilor de noroc, aferenta anului 2018,
• autorizatia de exploatare a jocurilor de noroc, aferenta trimestrului urmator (taxa anuala),
• autorizatia de exploatare a jocurilor de noroc (sumele care rezulta din aplicarea procentelor prevazute in anexa la veniturile estimate de operatorul economic, dar nu mai putin decat taxa anuala minimala - pana la data de 25 inclusiv a lunii urmatoare celei in care documentatia a fost aprobata; in cazul in care, in cursul anului de autorizare, incasarile efective depasesc incasarile estimate prin documentatia prezentata la data autorizarii, taxa se va recalcula prin aplicarea cotei procentuale asupra incasarilor efective cumulate de la inceputul perioadei de autorizare. Recalcularea se va efectua lunar, incepand cu prima luna in care se inregistreaza depasirea rezultatelor estimate. incasarile efective cumulate si taxa platita de la inceputul perioadei de autorizare pana la finele lunii precedente celei pentru care se face regularizarea se va declara si plati pana la data de 25 a lunii urmatoare (taxa anuala).
Codul Fiscal s-a modificat in 2021!
Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti
Modificari in Codul Fiscal 2021 - 10 Politici si Proceduri Contabile actualizate la zi
Intrebare: Factura de voucher retur emisa de catre Emag o vom inregistra doar prin note contabile fara a fi nevoiti sa o inregistram ca si intrare ce va fi transmisa in D394?
vezi AICI raspunsul specialistilor <<
Intrebare: In cazul in care se acorda bonus salarial pentru anul 2020 la provizionul inregistrat (6812 = 1518), pe langa valoarea bruta a bonusului se adauga si valoarea contributiilor asiguratorii in munca?
vezi AICI raspunsul specialistilor <<