
Atentie contabili!
Legea privind combaterea Spalarii banilor a fost modificata!
Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti
Legea pentru Spalarea banilor - Noutati 2021
Agentia Nationala de Administrare Fiscala recomanda contribuabililor, printr-un comunicat de presa recent, sa depuna Declaratia unica prin mijloace electronice de transmitere la distanta fara sa incarce documentele doveditoare ale veniturilor.
Prin Ordonanta de urgenta a Guvernului nr.69/2020 pentru modificarea si completarea Legii nr. 227/2015 privind Codul fiscal, precum si pentru instituirea unor masuri fiscale, termenul de depunere a formularului ”Declaratie unica privind impozitul pe venit si contributiile sociale datorate de persoane fizice” a fost prorogat pana la data de 30 iunie 2020, inclusiv.
Prin acelasi act normativ, s-a stabilit ca, daca Declaratia unica privind impozitul pe venit si contributiile sociale datorate de persoanele fizice se depune pana la 30 iunie 2020 inclusiv, se acorda urmatoarele bonificatii:
a) pentru plata impozitului pe venit, a contributiei de asigurari sociale si a contributiei de asigurari sociale de sanatate, reprezentand obligatii fiscale anuale pentru anul 2019, se acorda o bonificatie de 5% din aceste sume, daca toate aceste obligatii fiscale de plata se sting prin plata sau compensare, integral pana la data 30 iunie 2020 inclusiv;
b) pentru depunerea declaratiei unice privind impozitul pe venit si contributiile sociale datorate de persoanele fizice prin mijloace electronice de transmitere la distanta conform art. 79 din Legea nr. 207/2015 privind Codul de procedura fiscala, cu modificarile si completarile ulterioare, se acorda o bonificatie de 5% din impozitul pe venit, contributia de asigurari sociale si contributia de asigurari sociale de sanatate.
In conditiile actuale, cand este foarte importanta respectarea distantarii sociale, Agentia Nationala de Administrare Fiscala aminteste contribuabililor ca pot depune Declaratia unica prin mijloace electronice de transmitere la distanta astfel:
- prin intermediul serviciului "Spatiul Privat Virtual" (SPV);
- pe site-ul e-guvernare.ro, cu semnatura electronica calificata.
ATENTIE! Nu exista obligatia de a anexa, la depunerea declaratiei, documente doveditoare ale veniturilor. Fac exceptie persoanele fizice nerezidente care obtin venituri in Romania, care trebuie sa ataseze certificatul de rezidenta fiscala.
In cazul in care declaratia se depune prin mijloace electronice de transmitere la distanta, aceste documente se ataseaza in format electronic.
Iata ce greseli trebuie sa evitati atunci cand completati DECLARATIA UNICA 2020 pentru ca ANAF sa nu va recalculeze impozite si contributii impovaratoare! Va oferim un ghid extrem de util cu: modul corect de completare, exemple concrete pentru toate tipurile de venit, greseli frecvente, aspecte sensibile si recomandari AICI.
Legea privind combaterea Spalarii banilor a fost modificata!
Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti
Legea pentru Spalarea banilor - Noutati 2021
Intrebare: Impozitul pe cladiri (dupa vanzare) care se recupereaza de la cumparator, se factureaza cu tva sau nu? Este un accesoriu al livrarii sau este o refacturare de cheltuieli?
vezi AICI raspunsul specialistilor <<
Intrebare: Cum se trateaza din punct de vedere fiscal, tichetele cadou oferite angajatilor cu ocazia zilei de nastere? Pot fi considerate acestea cheltuieli sociale daca sunt mentionate in regulamentul intern sau este necesar un contract...
vezi AICI raspunsul specialistilor <<