
Atentie contabili!
Legea privind combaterea Spalarii banilor a fost modificata!
Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti
Deducerile in 2022 - studii de caz detaliate
Agentia Nationala de Administrare Fiscala a anuntat recent, printr-un comunicat de presa, ca va inaspri controalele in perioada urmatoare. Inspectorii verifica pietele agroalimentare, magazinele specializate si circuitele de aprovizionare.
Peste 200 de inspectori ai Directiei Generale Antifrauda Fiscala (DGAF), din cadrul Agentiei Nationale de Administrare Fiscala (ANAF), verifica modul de fiscalizare a veniturilor obtinute din vanzarea produselor alimentare.
Este vizata in special comercializarea de carne, oua, legume, fructe si alte produse specifice perioadei. Controalele se desfasoara la nivel national si au in vedere atat pietele agroalimentare si magazinele specializate, cat si circuitele de aprovizionare aferente.
Actiunea de control se realizeaza in echipe comune cu comisari ai Agentiei Nationale pentru Protectia Consumatorului si reprezentanti ai Ministerului Agriculturii.
Inspectorii ANAF au demarat un numar simtitor crescut de controale si pe teme de TVA de la inceput de an. Intentia declarata de a nu mai avea niciun fel de intelegere ori clementa fata de situatiile dificile cu care se confrunta mai toti contribuabilii, in urma unui an greu din toate pinctele de vedere, sunt motive reale de ingrijorare pentru situatia financiara a firmelor.
Alege sa fii informat! Aplica in mod corect legea in vigoare! Fii perfect protejat impotriva amenzilor inspectoriilor ANAF! Descopera solutiile oferite de specialisti in lucrarea Controale fiscale pe TVA. Rambursare, documente justificative, exemple practice, arma ta secreta pentru pregatirea controlului perfect! Detalii AICI>>
Directia Generala Antifrauda Fiscala (DGAF) din cadrul Agentiei Nationale de Administrare Fiscala (ANAF), impreuna cu Inspectia Muncii (IM), desfasoara Actiunea de control Cronos pentru prevenirea si combaterea sustragerii de la declararea si fiscalizarea muncii, in scopul asigurarii, tuturor angajatilor din Romania, a accesului la protectia conferita de legislatia sociala (sanatate, pensii, somaj, asigurari in caz de accidente de munca) si de legislatia muncii.
In acest sens, echipe mixte de inspectori de munca si inspectori antifrauda fiscala vor incepe campania Cronos cu verificarea unui esantion de firme specializate in domenii precum constructii si servicii conexe, HORECA, intretinerea si repararea autovehiculelor, transport, garda si protectie, infrumusetare si intretinere corporala, alimentatie publica, comert, servicii de curatenie s.a., anunta ANAF printr-un comunicat de presa.
Astfel, sunt vizate societatile care platesc salarii subdeclarate fata de media pe ramura, au un procent semnificativ de angajati cu salariul minim pe economie, au o cifra de afaceri mare, dar un profit declarat foarte mic, beneficiaza de imprumuturi semnificative de la asociati fara venituri justificative pentru creditari sau inregistreaza neconcordante intre informatiile declarate privind tranzactiile realizate si cele declarate de partenerii de afaceri. Detalii AICI>>
Legea privind combaterea Spalarii banilor a fost modificata!
Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti
Deducerile in 2022 - studii de caz detaliate
Intrebare: Care sunt inregistrarile contabile aferente unei vanzari de carburant la care se aplica prevederile OUG 106/2022: clientul plateste mai putin cu 50 de bani cu TVA inclusa/litru, din care 25 de bani se suporta de la buget, iar 25...
vezi AICI raspunsul specialistilor <<
Intrebare: O societate este platitoare de TVA lunar,. A efectuat o achizitie locala de pe platforma Emag a unui bun. Factura a fost intocmita de un furnizor inregistrat in Spania (fara cod de Romania), Electrostore S.L., cu cota de TVA din...
vezi AICI raspunsul specialistilor <<