Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Raport DGAF: Prejudicii de 459,71 milioane lei stabilite de Directia Antifrauda Fiscala in primele doua luni din 2015

25-Mar-2015
2404
In primele doua luni din 2015, Directia Generala Antifrauda Fiscala (DGAF) din cadrul ANAF a inaintat organelor de urmarire penala 86 de sesizari penale, valoarea totala a prejudiciului insumand 459,71 milioane lei (cca 104 milioane euro).

In conditiile in care linia prioritara de actiune a DGAF este reprezentata de analiza, investigarea si instrumentarea cazurilor de frauda fiscala organizata sistematica, subliniem faptul ca valoarea actelor de sesizare cu prejudiciu mai mare de 1 milion de euro reprezinta 87% din valoarea totala aferenta sesizarilor penale.

De asemenea, in aceeasi perioada, Directia Antifrauda:

- a instituit 250 masuri asiguratorii in valoare totala de 396, 40 milioane lei (cca 90,1 milioane euro)

- a confiscat numerar, venituri din activitati ilicite si bunuri totalizand 21,73 milioane lei (cca 4,9 milioane euro)
  • NOUTATI din Codul Fiscal
    Validat de expertul
    Portal Codul Fiscal
    Termen depunere D406 ONG neplatitor de TVA Asociatie fara scop patrimonial, neplatitoare de TVA, conduce contabilitatea in partida dubla, benevol, ce face cu Saf-t declaratia 406, la ce termen o depune? Lunar, trimestrial,...citeste mai mult
  • NOUTATI din Codul Fiscal
    Validat de expertul
    Portal Codul Fiscal
    Vanzare de actiuni la o societate pe actiuni (SA) inchisa Care este procentul de impozitare pentru tranzactionare actiuni la o societate inchisa de tip SA, tranzactionare directa intre doi actionari? Cine plateste si cum? Concret, unul...citeste mai mult
  • NOUTATI din Codul Fiscal
    Validat de expertul
    Portal Codul Fiscal
    Aplicare sistem tva la incasare Multumesc pentru raspunsul primit. Revin asupra spetei in sensul ca, asa cum am spus, am depus D700 bifand B.IV punctul 1.21.1. primind raspunsul "SB44.Subsectiunea B_IV-optiunea...citeste mai mult
  • NOUTATI din Codul Fiscal
    Validat de expertul
    Portal Codul Fiscal
    Corectare raportari eronate Aceste prestari au fost declarate din eroare la randul 14 din decontul de tva in loc de 3 pe lunile anterioare (noiembrie, ianuarie, februarie). Cum considerati ca este corect...citeste mai mult
  • NOUTATI din Codul Fiscal
    Validat de expertul
    Portal Codul Fiscal
    Casare obiecte de inventar In cazul in care un obiect de inventar (aspirator) nu mai poate fi folosit din punct de vedere tehnic si nici nu l-am predat pentru casare unei unitati care se ocupa cu casarea, in...citeste mai mult


- a aplicat amenzi in valoare totala de 6,89 milioane lei (cca 1,6 milioane euro)

Totodata, incepand cu 15 martie a.c., a fost declansata o ampla actiune la nivel national, in scopul imbunatatrii conformarii fiscale voluntare si a disciplinei financiare, prin inregistrarea tuturor veniturilor si emiterea bonurilor fiscale. In acest sens, echipele DGAF desfasoara actiuni de control in zonele cu risc fiscal ridicat.


Reamintim ca, pe parcursul primului an de functionare (2014), principalele rezultate inregistrate de Directia Antifrauda au fost urmatoarele:

1. Au fost inaintate 714 sesizari penale cu o valoare aferenta a prejudiciilor de 3,47 miliarde lei (cca 787,6 milioane euro)

2. Valoarea actelor de sesizare cu prejudiciu mai mare de 1 milion euro a prezentat 90% in total din valoare prejudiciu aferent actelor de sesizare inaintate organelor de urmarire penala

3. Au fost instituite 1.302 masuri asiguratorii pentru active patrimoniale, in valoare totala de 2,48 miliarde lei (cca 560 milioane euro)

4. Au fost aplicate 19.429 amenzi contraventionale in valoare totala de 93.319.350 (cca 21,2 milioane euro), aferente unui numar de 13.730 procese verbale de constatare si sanctionare a contraventiilor. (In principal, cu ocazia verificarilor privind autorizarea activitatilor desfasurate, provenienta legala a marfurilor, dotarea si utilizarea aparatelor de marcat electronice fiscale, respectarea disciplinei financiare).

5. Au fost efectuate confiscari de numerar, venituri din activitati ilicite si bunuri, valoarea estimata a acestora fiind de 279.835.918 lei (cca 63,6 milioane euro).

6. Ca urmare a controalelor antifrauda efectuate in domeniul produselor accizate s-au transmis autoritatii competente 16 solicitari de revocare sau suspendare a autorizatiilor, fiind vizate 9 antrepozite fiscale si 7 comercianti en-detail de produse energetice.

7. Pe linia prevenirii si combaterii fraudelor vamale si fiscale, au fost stabilite 305 profile de risc care au fost comunicate Directiei Generale a Vamilor in vederea instituirii acestora si au fost instituite 345 consemne, pentru societati al caror comportament fiscal s-a incadrat in profilul de risc determinat (ca urmare a monitorizarii permanente a transporturilot rutiere de bunuri care provin din achizitii intracomunitare).

Sursa: ANAF

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri



Urmareste-ne pe Google News
Atentie contabili!

Modificari importante in Codul fiscal!
Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti
 MODIFICARILE din Declaratia SAF-T Obligatiile pentru contribuabilii mici



MODIFICARILE din Declaratia SAF-T Obligatiile pentru contribuabilii mici






Sfaturi de la experti



Subiectele saptamanii

Atentie contabili!
MODIFICARILE din Declaratia SAF-T Obligatiile pentru contribuabilii mici
Modificari importante in Codul fiscal!
Descarcati GRATUIT
Raportul Special

realizat de specialisti
MODIFICARILE din Declaratia SAF-T Obligatiile pentru contribuabilii mici
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016