
Atentie contabili!
Legea privind combaterea Spalarii banilor a fost modificata!
Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti
Legea pentru Spalarea banilor - Noutati 2021
ANAF anunta ca, numai in perioada 1-4 august, au fost deja controlati peste 600 de agenti economici din Capitala, inspectorii antifrauda verificand, in cadrul actiunii, modul de respectare a obligatiei de dotare si de utilizare a aparatelor de marcat electronice fiscale.
De asemenea, in cadrul controalelor intreprinse de inspectorii antifrauda fiscala s-a verificat si provenienta legala a produselor comercializate, verificarea utillzarii fortei de munca cu forme legale.
Asadar, in ceea ce priveste actiunile de control operativ pentru prevenirea si combaterea evaziunii fiscale si a muncii nedeclarate, inspectorii antifrauda au derulat 619 verificari, din care 200 au fost realizate cu participarea inspectorilor ITM.
Dintre cei 619 contribuabili controlati de Directia Generala Antifrauda fiscala, sunt, preponderent, din domeniul serviciilor (alimentatie publica, restaurante/ cluburi/ baruri/ cafenele, patiserii, florarii, pescarii, saloane de infrumusetare/ frizerii, vulcanizari, centre de relaxare). Inspectorii au aplicat sanctiuni contraventionale si confiscari, dupa cum urmeaza:
Inspectorii antifrauda au aplicat sanctiuni contraventionale, in principal, pentru:
- nerespectarea reglementarilor cu privire la intocmirea si utilizarea documentelor justificative si contabile pentru toate opertiunile efectuate, potrivit Legii 82/1991 (244 de sanctiuni),
- neemiterea de bonuri fiscale (69 de sanctiuni),
- existenta unor sume nejustificate, conform OUG 28/1999 (66 de sanctiuni).
Citeste si:
DGAF anunta ca a iterat, cu acest prilej, obligatia ce le revine contribuabililor in legatura cu dotarea si utilizarea AMEF:
- emiterea bonudior fiscale pentru toate bunurile Ilvrate cu amanuntul si serviciile prestate direct catre populatie,
- obligatia intocmirii de documente justificative pentru sumele introduse in unitatea de vanzare a bunurilor sau de prestare a serviciilor,
- intocmirea si utilizarea documentelor justificative si contabile pentru toate operatiunile efectuate,
- inregistrarea in contabilitate a acestora in perioada la care se refera,
- pastrarea si arhivarea acestora,
- reconstituirea documentelor pierdute, sustrase sau distruse,
- obligatia de a respecta regimul privind detinerea si comercializarea produselor accizabile.
ATENTIE!
DGAF atrage atentia asupra faptului ca, in privinta existentei unor sume nejustificate, sanctiunile aplicate de inspectorii antifrauda variaza, in conformitate cu OUG 28/1999, daca sumele ce nu pot fi justificate se incadreaza sub plafonul de 300 de lei, intre 300 - 1000 de lei sau peste 1000 de lei.
Legea privind combaterea Spalarii banilor a fost modificata!
Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti
Legea pentru Spalarea banilor - Noutati 2021
Intrebare: O microintreprindere neinregistrata in scopuri de TVA detine parti sociale intr-o alta societate in cota de 50%, pe care le cedeaza in favoarea celuilalt asociat. Valoarea tranzactiei este de peste 1.000.000 euro, care va fi...
vezi AICI raspunsul specialistilor <<
Intrebare: Societatea noastra detine un atestat de comercializare produse energetice in sistem angro (benzina, motorina, kerosen si biocombustibil). In 02.04.2021 a aparut Ordinul 474 pentru aprobarea configuratiei Codului de accize si a...
vezi AICI raspunsul specialistilor <<