
Atentie contabili!
Codul fiscal se schimba radical de la 1 ianuarie 2023!
Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti
Principalele MODIFICARI din Codul Fiscal aplicabile în 2023. Studii de caz
ANAF a publicat in categoria "Transparenta decizionala" proiectul de ordin al presedintelui Agentiei Nationale de Administrare Fiscala pentru aprobarea modelului si continutului formularului (700) "Declaratie pentru inregistrarea/modificarea categoriilor de obligatii fiscale declarative inscrise in vectorul fiscal".
In afara de solicitarea de inregistrare in scopuri de TVA, formularul va putea fi folosit pentru inregistrarea sau modificarea categoriilor de obligatii fiscale declarative inscrise in vectorul fiscal.
Potrivit art. 88 alin. (1) din Legea nr. 207/2015 privind Codul de procedura fiscala, cu modificarile si completarile ulterioare, modificarile ulterioare ale datelor din declaratia de inregistrare fiscala trebuie aduse la cunostinta organului fiscal central, in termen de 15 zile de la data producerii acestora, prin completarea si depunerea unei declaratii de mentiuni.
In prezent, conform prevederilor art. 86 alin. (1) din Codul de procedura fiscala, cu modificarile si completarile ulterioare, declaratia de inregistrare fiscala este insotita de acte doveditoare ale informatiilor cuprinse in aceasta.
In vederea eficientizarii administrarii fiscale si pentru minimizarea eforturilor de conformare a contribuabililor, prin proiectul de ordin se propune asigurarea posibilitatii de modificare de catre contribuabili, prin intermediul Internetului, a categoriilor de obligatii fiscale declarative, care, potrivit legii, sunt inscrise in vectorul fiscal, cu exceptia solicitarii de inregistrare in scopuri de TVA. Precizam ca, pentru inregistrarea/modificarea obligatiilor declarative care formeaza vectorul fiscal nu se depun, odata cu declaratia de mentiuni, documente justificative.
Astfel, prin prezentul proiect de ordin, se propune aprobarea unui formular special, formularul 700 "Declaratie de inregistrare/modificare a categoriilor de obligatii fiscale declarative inscrise in vectorul fiscal".
Formularul 700 va fi utilizat de catre toate categoriile de contribuabili pentru declararea, exclusiv prin intermediul Internetului, a inregistrarilor sau mentiunilor privind vectorul fiscal, cu exceptia solicitarii de inregistrare in scopuri de TVA.
Proiect de pentru aprobarea modelului si continutului formularului (700) "Declaratie pentru inregistrarea/modificarea categoriilor de obligatii fiscale declarative inscrise in vectorul fiscal"
Agricultura Noutati fiscal-contabile Monografii contabile specifice
Marea Carte Verde a Monografiilor Contabile 2023 varianta tiparita
Totul despre documentele de contabilitate primara Solutii de organizare a gestiunilor
Art. 1 - Se aproba modelul, continutul, precum si instructiunile de completare a formularului (700) "Declaratie pentru inregistrarea/modificarea categoriilor de obligatii fiscale declarative inscrise in vectorul fiscal", cod 14.13.01.10.01, prevazut in anexa nr.1.
Art. 2 - Formularul prevazut la art. 1 se utilizeaza pentru inregistrarea/modificarea tipurilor de obligatii fiscale pentru care contribuabilul/platitorul are obligatia declararii.
Art. 3 - Formularul prevazut la art. 1 se utilizeaza exclusiv pentru declararea prin mijloace electronice de transmitere la distanta a mentiunilor privind vectorul fiscal.
Art. 4 - Prezentul ordin se publica in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I si se aplica incepand cu 01 ianuarie 2018.
Art. 5 - Directia generala proceduri pentru administrarea veniturilor, Directia generala de tehnologia informatiei, Directia generala de administrare a marilor contribuabili, precum si directiile generale regionale ale finantelor publice si unitatile fiscale subordonate vor duce la indeplinire prevederile prezentului ordin.
Emis la Bucuresti, in data de ................................
PRESEDINTE,
BOGDAN-NICOLAE STAN
Atentie contabili!
Codul fiscal se schimba radical de la 1 ianuarie 2023!
Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti
Principalele MODIFICARI din Codul Fiscal aplicabile în 2023. Studii de caz
Articole similare
Luni, 16 ianuarie 2023, se implineste termenul limita pentru modificarea perioadei fiscale la TVALuni, 20 martie 2023, se implineste termenul de depunere a declaratiilor fiscale pentru aplicarea/incetarea aplicarii sistemului TVA la incasareJoi, 7 aprilie 2022, se implineste termenul limita pentru depunerea Declaratiei de mentiuni privind schimbarea perioadei fiscaleCalendar ANAF: Obligatii fiscale pentru luna octombrie 2022ANAF modifica formularele de inregistrare fiscala a contribuabililor (015, 030, 700) si tipurile de obligatii care formeaza vectorul fiscalUltimele articole
Pana pe 31 martie 2023 trebuie depus formularul D 700 in cazul microintreprinderilor devenite platitoare de impozit pe profitReminder! Declaratii fiscale care trebuie depuse de contribuabili pana pe 10 martie 2023Calendarul obligatiilor fiscale pentru luna MARTIE 2023Firmele care raman microintreprinderi si in 2023 mai trebuie sa depuna D700 pentru schimbarea vectorului fiscal?ANAF a publicat calendarul obligatiilor fiscale pentru luna FEBRUARIE 2023Articole similare
Declaratia Unica in 2022: din luna martie formularul NU va mai putea fi transmis in format hartiePersoanele care obtin venituri din chirii sunt OBLIGATE sa utilizeze case de marcat electronice fiscaleReminder ANAF: A fost aprobat noul model al formularului 112 care se aplica pentru veniturile aferente lunii august 2022In ce conditii puteti beneficia de facilitati fiscale in 2016? OUG 44/2015Modificari privind completarea formularelor D100 si D710. (OPANAF 51/2021)Ultimele articole
PFA-urile si persoanele juridice care desfasoara o activitate economica in mod independent vor face solicitari catre ANAF numai prin SPVANAF monitorizeaza achizitiile intracomunitare de autoturisme de lux. Sunt verificati atat furnizorii si beneficiarii, cat si traseul transportuluiInformare ANAF! Fiscul NU poate stabili penalitatea de nedeclarare daca aceasta este mai mica de 50 leiLuni, 20 martie 2023, se implineste termenul de depunere a declaratiilor fiscale pentru aplicarea/incetarea aplicarii sistemului TVA la incasareSAF-T in 2023. ANAF a pus la dispozitia contribuabililor 22 de TESTE pentru a verifica daca D406 este depusa in mod corectArticole similare
Cum se va calcula taxa pe stalp in 2015?Societate inactiva. Ce declaratii se depun si ce presupune procedura de radiere?Schimbarea vectorului fiscal pentru trecerea de la profit la microintreprindereActualizare legislatie septembrie 2011: Modificarea si completarea Codului de Procedura Fiscala (Partea I.3)Legislatia 2013: Procedura aprobare regim de declarare derogatoriuUltimele articole
Pana pe 31 martie 2023 trebuie depus formularul D 700 in cazul microintreprinderilor devenite platitoare de impozit pe profitFirmele trebuie sa comunice fiscului pana pe 31 martie 2023 iesirea din sistemul de impunere micro si trecerea la impozit pe profitFirmele care raman microintreprinderi si in 2023 mai trebuie sa depuna D700 pentru schimbarea vectorului fiscal?OG 16/2022, sub lupa specialistilor! Rezolva rapid si legal orice problema legata de impozitul pe venit, microintreprinderi, CAS si CASS in 2023Ordinul 2509/2022: A fost publicat modelul formularului Cerere de inregistrare fiscala. Cum se completeaza documentulSfaturi de la experti
Diurna impozabila peste plafonul legal. Tratament fiscal
Intrebare: Diurna externa impozabila acordata peste 3 salarii, salarii de baza corespunzatoare locului de munca ocupat, dar sub limita de 2,5 ori nivelul acordat pentru institutii publice, avand in vedere faptul ca se impoziteasa ca si...
vezi AICI raspunsul specialistilor <<
Obligatii declarative privind concediul de ingrijitor
Intrebare: La ce sectiune se evidentieza in declaratia 112 situatia unui salariat care a beneficiat de concediu de ingrijitor a unei persoane care locuieste in aceeasi gospodarie cu salariatul, cu o durata de 5 zile lucratoare intr-un an...
vezi AICI raspunsul specialistilor <<