Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Controale ANPC la firmele din HoReca inainte de perioada sarbatorilor Pascale

23-Apr-2024
379
Controale ANPC la firmele din HoReca inainte de perioada sarbatorilor Pascale

Comisarii Autoritatii Nationale pentru Protectia Consumatorilor (ANPC) au incheiat sesiunile de preventie si consiliere a operatorilor economici care activeaza in domeniul HORECA, conform unui comunicat al Autoritatii, transmite Agerpres.

Controale ANCP la firmele din HoReCa

"In prima saptamana dedicata de Autoritatea Nationala pentru Protectia Consumatorilor (ANPC) pregatirii zonelor turistice din Romania in vederea primirii turistilor cu ocazia minivacantei de 1 Mai - Sarbatori Pascale, comisarii ANPC au incheiat sesiunile de preventie si consiliere a operatorilor economici care activeaza in aceste regiuni, in domeniul HORECA. In perioada 23-30 aprilie 2024, echipele de control din cadrul Comandamentului special creat pentru monitorizarea activitatilor comerciale in minivacanta de la debutul lunii mai, vor verifica modul in care operatorii economici s-au pregatit pentru a face fata numarului important de turisti care sunt asteptati aici", se spune in comunicat.

Conform ANPC, in perioada 1-6 mai 2024, in cadrul aceleiasi campanii, vor fi asigurate echipe de permanenta, in toate zonele mentionate, pentru a raspunde eventualelor reclamatii sosite din partea consumatorilor.

La intalnirile desfasurate in Ploiesti, Brasov, Oradea, Baia Mare, Sighetu Marmatiei, Suceava, Iasi si Constanta, comisarii ANPC, sub coordonarea vicepresedintelui Sebastian Hotca si a directorului general Paul Anghel, au discutat cu sute de operatori economici care activeaza in industria ospitalitatii, pentru a preveni si combate practicile care dauneaza vietii, sanatatii, securitatii si intereselor economice ale consumatorilor si asigurarii dreptului acestora de a fi informati in mod clar si precis, in zonele turistice din Romania.

"Ne dorim ca operatorii economici sa inteleaga importanta respectarii drepturilor consumatorilor, nu numai in aceasta perioada, si de aceea ne exprimam disponibilitatea pentru a explica legislatia din domeniu. Insistam pentru consultarea site-ului www.anpc.ro, unde pot fi gasite fisele de control si ghidurile de bune practici care pot elimina orice confuzie, in ceea ce priveste actiunile de control ANPC", a declarat Sebastian Hotca - vicepresedintele ANPC.



ANPC subliniaza ca aceste intalniri demonstreaza dorinta Autoritatii de a veni in sprijinul mediului de afaceri si de a-i informa cu privire la cele mai noi reglementari in domeniu si deschiderea catre o adevarata colaborare cu operatorii economici care isi deruleaza afacerea in spiritul legii si cu grija pentru respectarea drepturilor consumatorilor.

Sursa: Agerpres

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri



Votati articolul "Controale ANPC la firmele din HoReca inainte de perioada sarbatorilor Pascale":
Rating:

Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News
E-factura in 2024. TOP 9 Studii de caz

Atentie contabili!

Atentie, contabili!
Modificari importante in Codul fiscal!

Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti
E-factura in 2024. TOP 9 Studii de caz


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016







Sfaturi de la experti



Subiectele saptamanii

© 2007 - 2024 RENTROP & STRATON. All rights reserved.

Atentie contabili!

Atentie, contabili!
Modificari importante in Codul fiscal!

Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti

E-factura in 2024. TOP 9 Studii de caz

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016