Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

In Romania, pretul locuintelor a crescut peste media din UE

12-Iul-2018
1575

Pretul caselor din Romania a crescut cu 6,6% in trimestrul I 2018, comparativ cu acelasi trimestru al anului precedent, cu aproape 2 procente peste media Uniunii Europene care a fost de 4,7%, potrivit unui raport publicat marti de Biroul de Statistica al Uniunii Europene – Eurostat.

Totusi, Romania nu este in fruntea clasamentului, in ceea ce priveste cresterea preturilor locuintelor din Uniunea Europeana. Pe primul loc, din punct de vedere al cresterii preturilor la locuinte in primul trimestru al anului, comparativ cu aceeasi perioada a anului precedent, se numara Letonia (13,7%), Slovenia (13,4%) si Irlanda (12,3%), urmata la o foarte mica distanta de Portugalia (12,2%).

Dar sunt si state unde nu doar preturile nu doar ca nu au crescut, ba chiar au inregistrat o usoara scadere, In acest top podiumul fiind impartit de Suedia si Italia ambele cu – 0,4%, in timp ce Finlanda a inregistrat o scadere de – 0,1%.

Comparand cu trimestrul precedent, cele mai mari cresteri s-au inregistrat in Letonia (7,5%),

Ungaria si Slovenia (ambele cu 4,4%), dar si in Portugalia (3,7%), iar cele mai mari scaderi au fost inregistrate in Malta (-4,7%), Cipru (-1,8%) si Suedia (-0,8%).

In medie, in zona euro preturile locuintelor au crescut cu 4,5%, iar in UE cu 4,7%, in primul trimestru al anului 2018 fata de acelasi trimestru al anului precedent, potrivit Eurostat.

Comparativ cu cel de-al patrulea trimestru din 2017, preturile locuintelor au crescut cu 0,6% in zona euro si cu 0,7% in UE in primul trimestru al anului 2018.

Indicele preturilor locuintelor masoara modificarile de pret ale tuturor proprietatilor rezidentiale achizitionate (apartamente, case, case terasate etc.), atat noi, cat si existente, indiferent de utilizarea lor finala si independenta de cea anterioara.

Comparativ cu comunicatul de presa din 11 aprilie 2018, rata anuala de crestere pentru al patrulea trimestru al anului 2017 a fost revizuita de la + 4,2% la + 4,3% pentru zona euro si ramane neschimbata la 4,5% pentru UE. Rata de crestere trimestriala a fost revizuita de la + 0,9% la + 0,8% pentru zona euro si de la + 0,7% la + 0,6% pentru UE.

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri



Urmareste-ne pe Google News
Atentie contabili!

Modificari importante in Codul fiscal!
Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti
 MODIFICARI la Situatiile Financiare: Ce a schimbat Ordinul 107/2025?



MODIFICARI la Situatiile Financiare: Ce a schimbat Ordinul 107/2025?






Sfaturi de la experti



Subiectele saptamanii

Atentie contabili!
MODIFICARI la Situatiile Financiare: Ce a schimbat Ordinul 107/2025?
Modificari importante in Codul fiscal!
Descarcati GRATUIT
Raportul Special

realizat de specialisti
MODIFICARI la Situatiile Financiare: Ce a schimbat Ordinul 107/2025?
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016