Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Peste 30 de noutati cu implicatii fiscale majore au fost aduse de OG 8/2021 si OG 11/2021. Explicatii + spete practice

08-Oct-2021
4780
Peste 30 de noutati cu implicatii fiscale majore au fost aduse de OG 8/2021 si OG 11/2021. Explicatii + spete practice

Ce noutati vitale au adus OG nr. 8/2021 si OG nr. 11/2021? Vi le prezentam comentate si explicate in amanunt, cu spete practice.

Schimbarile, introduse pe 31 august de cele doua ordonante mentionate mai sus, vizeaza cam tot: impozitul pe profit, impozitul pe venit pentru rezidenti si nerezidenti, contributiile sociale obligatorii, TVA-ul in comertul electronic, cheltuielile deductibile, dividendele, taxele locale.

Unele intra in vigoare imediat, altele la 1 ianuarie 2022.

Numarul exact al acestor schimbari este greu de stabilit, dar totusi pot fi identificate cu usurinta peste 30 de noutati cu implicatii majore, care va vor afecta in mod clar activitatea, dat fiind ca o parte din ele se aplica deja. 

Vi le prezentam explicate si comentate de catre unul dintre cei mai buni profesionisti din Romania: dl Ionut Jinga, expert fiscal, un specialist recunscut pentru claritatea, concizia si utilitatea solutiilor oferite. 

In lucrarea sa de ultima ora - Cele mai noi modificari ale Codului Fiscal si ale Codului de Procedura fiscala explicate - veti gasi lista completa a noutatilor, comentarii limpezi si exemple de aplicare, astfel incat sa stiti cum sa folositi prevederile in avantajul dvs. si sa treceti cu bine peste orice control fiscal.

Este o lucrare care va este necesara ACUM. 

Introduceti stickul cu lucrarea in calculator, dati click direct pe capitolul care va intereseaza si aflati instantaneu ce spune legea in foma actualizata, ce aveti de facut si mai ales la ce aspecte sensibile trebuie sa fiti atent.

Cele mai importante modificari aduse Codului fiscal si Codului de procedura fiscala sunt prezentate si explicate.

Ce se schimba in modul de impozitare de la 1 ianuarie 2022?

Ce implicatii mai putin evidente au aceste schimbari?

Aflati raspunsurile din lucrarea pe stick Cele mai noi modificari ale Codului Fiscal si ale Codului de Procedura fiscala explicate!

Gasiti aici noua legislatie interpretata la virgula, solutii impecabile, recomandari super-utile, comentarii, atentionari si mai ales studii de caz rezolvate profesionist, care solutioneaza probleme cu care, in mod sigur, va veti intalni si dvs. in urmatoarea perioada.

Solutiile oferite urmeaza un traseu clar: 

  • reguli fiscale
  • tratament fiscal
  • declaratii de completat
  • impozite de calculat 

 
Exclent structurata, lucrarea asigura identificarea precisa a modificarilor relevante, a textelor care le reglementeza, precum si interpretarea acestora in raport cu prevederile anterioare pentru o mai buna intelegere a ceea ce se modifica si a scopului urmarit.

Din modificarile aduse Codului fiscal prin OG nr 8/2021 

1. reglementari privind anul fiscal in cazul companiilor straine care au locul de exercitare a conducerii efective in Romania;
2. completari la regimul fiscal al dividendelor primite din statele membre ale Uniunii Europene;
3. majorarea procentului de deducere fiscala pentru ajustarile pentru deprecierea creantelor (de la 30% la 50%);
4. modificari in ceea ce priveste termenul de plata al impozitului pe dividende distribuite, dar neplatite pana la sfarsitul anului;
5. clarificarea posibilitatii de optiune pentru determinarea venitului net din cedarea folosintei bunurilor in sistem real;
6. extinderea sferei veniturilor neimpozabile din punct de vedere al impozitului pe venit;
7. se clarifica modul de utilizare a sumelor primite din impozitul pe venit de catre entitatile nonprofit/unitatile de cult care desfasoara activitati nonprofit, respectiv ca aceste sume sa fie folosite in acest scop;
8. declaratia 207 se depune si cand impozitul datorat de nerezident este suportat de catre platitorul de venit;
9. clarificari privind depunerea in format electronic la organul fiscal a actelor de instrainare - dobandire a unui mijloc de transport, intocmite in forma electronica si semnate cu semnatura electronica calificata.

Nu uitati!

Asa cum se intampla intotdeauna cand se schimba Codul fiscal, imediat apar neclaritati in practica, dovada multitudinea de situatii sensibile semnalate de fiecare data de contabili. Sunt neclaritati care pot duce usor la erori grave, cu impozite calculate gresit si cu inregistrari contabile incorecte.
Atentie, au fost introduse amenzi noi!

Incepand cu 1 ianuarie 2022, aveti o noua obligatie, aceea de a depune la organul fiscal central o declaratie cuprinzand informatii din evidenta contabila si fiscala, denumita in lege fisierul standard de control fiscal. Fisierul standard de control fiscal se depune in format electronic, la termenul stabilit prin ordin al presedintelui ANAF.

Foarte important este faptul ca acest fisier constituie mijloc de proba la constatarea unei stari de fapt fiscale, impreuna cu inregistrari audiovideo, date si informatii aflate in orice mediu de stocare, precum si alte mijloace materiale de proba, care nu sunt interzise de lege.
 
Constituie contraventii urmatoarele fapte:


a) nedepunerea la termenele prevazute de lege a fisierului standard de control fiscal (amenda de la 1.000 la 5.000 de lei);
b) depunerea incorecta ori incompleta a fisierului standard de control fiscal (amenda de la 500 la 1.500 de lei).

Din modificarile aduse Codului de procedura fiscala prin OG nr 11/2021 

1. reglementari speciale privind Fisierul standard de control;
2. autoritatile publice, institutiile publice sau de interes public sunt obligate sa se inroleze in sistemul informatic PatrimVen;
3. obligatia inrolarii in SPV a tuturor entitatilor;
4. prelungirea rambursarii cu control anticipat a TVA;
5. se introduce un capitol nou in Codul de procedura fiscala - Esalonare la plata, in forma simplificata, pentru obligatiile fiscale administrate de organul fiscal central;
6. se prevad contraventii in cazul fisierului standard de control fiscal;
7. se extinde amnistia fiscala constand in anularea unor obligatii accesorii conform OUG 69/2020.


DA, vreau sa aplic corect noile prevederi fiscale! Trimiteti-mi lucrarea expertului Ionut Jinga! Click«

Avantajul esential pe care vi-l ofera aceasta lucrare!

Informatiile unice din aceasta lucrare va permit sa aveti inregistrarile contabile perfecte, conform prevederilor legale la zi! Si, in plus, va permit sa platiti exact cat trebuie Statului, niciun leu mai mult! 

Este un avantaj imens pentru dvs. si, de altfel, pentru oricine intra in contact cu domeniul fiscal-contabil din Romania! Este un avantaj de care trebuie sa profitati, cu atat mai mult cu cat recunosteti! va simtiti adesea derutat de schimbarile majore din legislatie si de lipsa aproape totala a surselor sigure de informatii.

Uitati de neclaritati, ambiguitati, greseli si amenzi! Lucrarea noastra va arata cu promptitudine cum trebuie abordata si rezolvata fiecare chestiune legata de noutatile fiscale introduse recent. Va asigurati astfel ca procedati intotdeauna corect, ca veti fi complet imun la pericolul unor amenzi si, mai ales, ca veti preintampina eficient orice situatie sensibila ce se poate crea. Comanda AICI«

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri



Urmareste-ne pe Google News
keyboard_double_arrow_right

Atentie contabili!

Modificari importante in Codul fiscal!
Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti 
E-Transport - toate NOUTATILE din 2024 + Studii de caz detaliate


E-Transport - toate NOUTATILE din 2024 + Studii de caz detaliate
keyboard_double_arrow_left






Sfaturi de la experti



Atentie contabili!

E-Transport - toate NOUTATILE din 2024 + Studii de caz detaliate


Modificari importante in Codul fiscal!

Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti

E-Transport - toate NOUTATILE din 2024 + Studii de caz detaliate

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016