
Atentie contabili!
Codul Fiscal s-a modificat in 2021!
Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti
Modificari in Codul Fiscal 2021 - 10 Politici si Proceduri Contabile actualizate la zi
Potrivit calendarului fiscal pentru luna ianuarie 2020, pus la dispozitie de Agentia Nationala de Administrare Fiscala, finalul de luna vine cu noi termene pentru depunerea anumitor obligatii fiscale. Asadar, joi - 30 ianuarie si vineri - 31 ianuarie sunt zile importante pentru mai multe categorii de contribuabili, din punct de vedere al obligatiilor fiscale.
Asadar, contribuablii mai au la dispozitie foarte putin timp pentru depunerea urmatoarelor obligatii fiscale:
Categorii de contribuabili
Persoanele impozabile inregistrate in scopuri de TVA in Romania, conform art.316 din Legea nr.227/2015, obligate la plata taxei conform art. 307 alin.(1), (2), (6) ?i (7) din Legea nr.227/2015, pentru operatiuni impozabile in Romania conform art.268 alin.(1) din Legea nr.227/2015.
Persoanele impozabile inregistrate in scopuri de TVA in Romania, conform art.316 din Legea nr.227/2015, care realizeaza in Romania, de la persoanele impozabile inregistrate in scopuri de TVA in Romania, achizitii de bunuri sau servicii taxabile.
Categorii de contribuabili
Categorii de contribuabili
Contribuabilii platitori de impozit pe profit, altii decat cei prevazuti la art.41 alin.(4) si (5) din Legea 227/2015, care doresc sa schimbe sistemul de declarare si plata.
Baza legala
Legea 227/2015 art. 41 alin. (3), OPANAF 726/2016
Categorii de contribuabili
Platitorii de venituri care au obligatia calcularii, retinerii si virarii impozitului pe veniturile cu regim de retinere la sursa a impozitului, potrivit titlului IV din Legea nr.227/2015 privind Codul fiscal, cu modificarile si completarile ulterioare, pentru venituri din dividende, venituri din dobanzi, venituri din lichidarea unei persoane juridice,venituri din pensii, venituri din premii, venituri din jocuri de noroc cu impunere finala, venituri din alte surse.
Organizatorii/platitorii de venituri din jocuri de noroc sau intermediarii/ societatile de administrare a investitiilor/ societatile de investitii autoadministrata, pentru urmatoarele tipuri de venituri pentru care nu au obligatia calcularii, retinerii si virarii impozitului pe venit, potrivit titlului IV din Legea nr.227/2015 privind Codul fiscal, cu modificarile si completarile ulterioare:
a. castiguri/pierderi din transferul titlurilor de valoare, si orice alte operatiuni cu instrumente financiare, inclusiv instrumente financiare derivate, precum si din transferul aurului financiar, definit potrivit legii;
b. venituri din jocuri de noroc la distanta si festivaluri de poker.
Categorii de contribuabili
Platitorul de venit prevazut la art.224, alin.(1) din Codul fiscal, respectiv persoana desemnata din cadrul asocierii/entitatii transparente fiscal prevazuta la art.224, alin.(2) din Codul fiscal, care au obligatia calcularii, retinerii si platii impozitului pe veniturile cu regim de retinere la sursa a impozitului conform titlului VI din Codul fiscal sau conventiilor de evitare a dublei impuneri incheiate de Romania cu alte state, precum si pentru veniturile scutite de impozit potrivit titlului VI din Codul fiscal sau conventiilor de evitare a dublei impuneri incheiate de Romania cu alte state.
Codul Fiscal s-a modificat in 2021!
Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti
Modificari in Codul Fiscal 2021 - 10 Politici si Proceduri Contabile actualizate la zi
Intrebare: Am inteles ca pentru astfel de deplasare nu se poate acorda diurna, iar transportul se poate deconta doar daca angajatorul nu asigura locuinta sau nu se suporta contravaloarea chiriei. 1. Care este tratamentul TVA al cheltuielii...
vezi AICI raspunsul specialistilor <<
Intrebare: O societate primeste lunar decont pentru asigurarea masinii achizitionata in leasing. Cum se inregistreaza decontul de asigurare primit de la firma de leasing? Care este monografia contabila?
vezi AICI raspunsul specialistilor <<