Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Cum se poate renunta la accesul in SPV si la serviciul de depunere declaratii?

26-Oct-2022
14976
Cum se poate renunta la accesul in SPV si la serviciul de depunere declaratii?
In urma incetarii unui contract de prestari servicii contabilitate, dorim sa renuntam la accesul in SPV si la serviciul de depunere declaratii pentru clientul respectiv, fiind imputerniciti pentru semnare si transmitere declaratii electronicesi pentru acces in SPV.

Care sunt pasii de urmat pentru revocarea depunerii declaratiilor si a accesului in SPV, ca imputerniciti in baza semnaturii electronice?

Solutie fiscal-contabila:

Pentru revocarea dreptului de acces la serviciul online, pentru depunerea declaratiilor se depune online formularul 151 „Cerere pentru revocarea dreptului de utilizare a serviciului Depunere declaratii online ”.

Renuntarea la SPV se face potrivit Procedurii comunicare prin mijloace electronice de transmitere la distanta intre organul fiscal central si persoanele fizice, persoanele juridice si alte entitati fara personalitate juridica, art. 25, din O.P.A.N.A.F. nr. 1.090/2022.


Potrivit prevederilor de la art. 11 din aceasta procedura, detinatorul de certificat calificat poate modifica elementele de inregistrare ca utilizator SPV sau poate cere renuntarea la utilizarea SPV.

Pentru modificarea datelor de inregistrare ca utilizator SPV se utilizeaza aplicatiile informatice specifice oferite de SPV.

Renuntarea la utilizarea SPV se face potrivit dispozitiilor art. 25.

La art. 25 se precizeaza ca persoana fizica, persoana juridica sau entitatea fara personalitate juridica poate cere renuntarea la utilizarea SPV.

In cazul persoanelor fizice inregistrate ca utilizator SPV, renuntarea la SPV se efectueaza de catre acestea prin completarea corespunzatoare a campurilor special destinate in aplicatia informatica specifica oferita in SPV.

In cazul persoanelor juridice si al altor entitati fara personalitate juridica inregistrate ca utilizator SPV numai prin imputernicit sau reprezentant desemnat, renuntarea la SPV se efectueaza de catre imputernicit sau reprezentantul desemnat, dupa caz, prin completarea corespunzatoare a campurilor special destinate in aplicatia specifica oferita de SPV, potrivit mandatului de imputernicire sau reprezentare.

Ca urmare a renuntarii la SPV, organul fiscal central transmite persoanei fizice, persoanei juridice sau altei entitati fara personalitate juridica, precum si imputernicitilor/reprezentantilor acesteia, dupa caz, pe adresa de posta electronica, comunicata potrivit cap. III, un mesaj prin care se confirma dezactivarea accesului la serviciu.

Astfel, intrati in SPV autentificandu-va cu certificatul digital si parola.

Apoi pozitionati-va pe pictograma din stanga butonului Deconectare.

Se va deschide o minifereastra cu urmatoarele optiuni:

Profil utilizator serviciu ce ofera posibilitatea:
− Schimbarii parolei
− Editarii profilului
− Vizualizarii istoricului activitatilor efectuate pe cont
− Renuntare la serviciul SPV

Apasati butonul Renuntare SPV si urmati pasii (alegeti CUI-ul pentru care doriti sa renuntati si apasati Da)

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri



Urmareste-ne pe Google News
keyboard_double_arrow_right

Atentie contabili!

Modificari importante in Codul fiscal!
Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti 
MODIFICARILE din Declaratia SAF-T. Obligatiile pentru contribuabilii mici


MODIFICARILE din Declaratia SAF-T. Obligatiile pentru contribuabilii mici
keyboard_double_arrow_left






Sfaturi de la experti



Subiectele saptamanii

  • Incepand cu 1 ianuarie 2025 mai multe venituri vor fi MAJORATE: salarii, pensii, alocatii

    • Incepand cu data de 1 ianuarie 2025 mai multe venituri vor fi majorate. Intra in aceasta categorie salariile minime brute, pensiile si alocatiile pentru copii. Incepand cu 1 ianuarie 2025 mai multe venituri vor fi MAJORATE: salarii, pensii, alocatii Majorare salariu minim brut din 1 ianuarie 2025 A fost publicat in Monitorul Oficial HG 1506/2024 pentru stabilirea salariului de baza minim brut pe tara garantat in plata. Majorarea acestuia va ajunge la suma de 4.050 lei lunar, incepand cu data de...» citeste mai departe aici

  • Calendar ANAF: Ce declaratii trebuie depuse pana pe 20 decembrie 2024

    • Conform legislatiei in vigoare, mai multe declaratii fiscale sunt scadente in data de 20 decembrie 2024. In continuare vom vedea care sunt acestea si cine are obligatia respectarii termenului limita. Calendar ANAF: Ce declaratii trebuie depuse pana pe 20 decembrie 2024 1. Depunerea notificarii pentru aplicarea/incetarea aplicarii sistemului TVA la incasare Formularul 010 - Declaratie de inregistrare fiscala/Declaratie de mentiuni/Declaratie de radiere pentru persoane juridice, asocieri si...» citeste mai departe aici

  • Controale ANAF. Studii de caz privind inspectiile fiscale

    • Controalele ANAF au inceput sa fie din ce in ce mai frecvente si vizeaza un numar tot mai mare de contribuabili. Din pacate, de multe ori, desi ne straduim sa respectam legislatia in vigoare si sa implementam toate modificarile fiscale, uneori inspectorii gasesc probleme si aplica ori amenzi, ori impozite si taxe suplimentare. In aceste conditii, contribuabilii se intreaba cum trebuie sa procedeze in cazul in care li se stabileste impozit suplimentar. Cum se...» citeste mai departe aici

Atentie contabili!
MODIFICARILE din Declaratia SAF-T. Obligatiile pentru contribuabilii mici
Modificari importante in Codul fiscal!
Descarcati GRATUIT
Raportul Special

realizat de specialisti
MODIFICARILE din Declaratia SAF-T. Obligatiile pentru contribuabilii mici
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016