Un proiect editorial marca Rentrop&Straton -
Liderul informatiilor specializate din Romania
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Generatiile viitoare risca sa ramana fara pensii la nivel mondial. Economiei ii lipsesc 400 trilioane de dolari

31-Mai-2017
1744

In urma cu 100 de ani se construia cu noi, cei de azi, in maine. In prezent, gandim planurile pentru momentul actual, ca politicieni ai lumii, lideri mondiali si chiar antreprenori, viitorul pare cu mult mai indepartat si nu pare sa ne pese prea mult de el, de la finante si pana la efectele devastatoare asupra climei. 

Forumul Economic Mondial (WEF) a avertizat recent ca generatiile viitoare ar putea suferi cea mai mare criza a pensiilor din istorie daca strategii celor mai mari economii ale lumii nu vor lua masuri urgente.

Din cauza difi­cul­tatilor cauzate de imbatranirea populatiei, informeaza Zf.ro, "cele mai mari economii ale lumii ar putea fi fortate sa caute urgent o solutionare a problemei pensiilor. Potrivit unei analize a WEF, sase tari cu cele mai mari pensii, incluzand SUA, Canada, Marea Britanie, Olanda, Japonia si Australia, cat si cele mai dens populate tari din lume, China si India, s-ar putea confrunta cu un de­ficit de finantare a sistemelor de pensii de peste 400.000 miliarde de dolari in 2050, fata de aproximativ 70.000 miliarde de dolari in 2015". Vorbim de tari cu economii care ar trebui sa sustina, cel putin in teorie, finantarea pensiilor pe termen lung, insa decalajele din prezent si lipsa unor politici coerente arata ca aceste probleme isi vor mari dimensiunile odata cu trecerea timpului. 

“Potrivit estimarilor organizatiei, deficitul sistemului de pensii din toate cele opt tari ar urma sa avanseze cu 5% in fiecare an in urmatoarele patru decenii, rezultand un deficit suplimentar de 28 miliarde de dolari la fiecare 24 de ore. Raportul WEF si-a bazat estimarile legate de deficit pe suma de bani necesara pentru a permite oamenilor sa se pensioneze fara ca nivelul de trai sa le fie afectat. OCDE a recomandat o tinta de 70% din venitul de dinaintea pensionarii", scrie aceeasi sursa, citand avertismentul transmis de WEF.

Unele dintre masurile propuse de Forumul Economic Mondial presupun:

- revizuirea varstei nationale de pensionare,
- recurgerea la ajutorul tehnologiei atunci cand acest lucru este necesar, 


- sustinerea educarii financiare a celor vulnerabili, 
- standardizarea datelor legate de pensii pentru ca cetatenii sa aiba o imagine clara asupra pozitiilor lor financiare pe masura ce inainteaza in varsta.

Acestor masuri trebuie sa li se adauge interesul veridic al liderilor mondiali si al tuturor reprezentantilor din sistemul public si bancar, responsabili in fond de un sistem pe care trebuie sa il sustina cat mai bine cu putinta.

 

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri



Urmareste-ne pe Google News
keyboard_double_arrow_right

Atentie contabili!

Modificari importante in Codul fiscal!
Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti 
MODIFICARILE din Declaratia SAF-T. Obligatiile pentru contribuabilii mici


MODIFICARILE din Declaratia SAF-T. Obligatiile pentru contribuabilii mici
keyboard_double_arrow_left






Sfaturi de la experti



Atentie contabili!
MODIFICARILE din Declaratia SAF-T. Obligatiile pentru contribuabilii mici
Modificari importante in Codul fiscal!
Descarcati GRATUIT
Raportul Special

realizat de specialisti
MODIFICARILE din Declaratia SAF-T. Obligatiile pentru contribuabilii mici
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016