Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

In ce cazuri NU se depune Declaratia 204 (termen limita 17 februarie 2020)

06-Feb-2020
7309

Agentia Nationala de Administrare Fiscala , prin Directia Generala Regionala a Finantelor Publice Galati, informeaza contribuabilii ca 17 februarie 2020 este termenul limita de depunere a formularului 204 “Declaratie anuala de venit pentru asocieri fara personalitate juridica si entitati supuse regimului transparentei fiscale”.

Contribuabilii sunt obligati sa completeze si sa depuna Declaratia 204 pana pe data de 17 februarie 2020. Amintim ca data de depunere a formularului se depune la organul fiscal central competent, pana la data de 15 februarie a anului urmator celui de raportare. Insa, potrivit prevederilor Codului de procedura civila, cand ultima zi a unui termen se implineste intr-o zi nelucratoare, acesta se prelungeste pana in prima zi lucratoare care urmeaza. Astfel, pentru anul 2020, termenul de depunere al formularului 204 este 17 februarie 2020.

Prin exceptie, in cazul veniturilor din activitati agricole, pentru care venitul anual se stabileste pe baza de norme de venit, termenul de depunere al formularului 204 este pana la data de 15 februarie, inclusiv, a anului fiscal in curs. 

Declaratia se completeaza si se depune in cazul asocierilor fara personalitate juridica constituite intre persoane fizice care realizeaza venituri din:

a) activitati independente (activitati de productie, comert, prestari servicii, profesii liberale) pentru care venitul net se determina in sistem real, pe baza datelor din contabilitate; 
b) drepturi de proprietate intelectuala, inclusiv din activitati adiacente, pentru care venitul net se determina in sistem real, pe baza datelor din contabilitate;
c) activitati agricole, pentru care venitul net se determina in sistem real, pe baza datelor din contabilitate;
d) piscicultura, pentru care venitul net anual se determina in sistem real;


e) silvicultura, pentru care venitul net anual se determina in sistem real; 
f) activitati agricole, pentru care venitul anual se stabileste pe baza de norme de venit. 

Declaratia NU se depune in urmatoarele cazuri: 

a) in cazul asocierilor fara personalitate juridica constituite intre contribuabili care desfasoara activitate individual sau contribuabili care desfasoara activitate individual si o asociere fara personalitate juridica si pentru care stabilirea venitului anual pentru activitatea independenta desfasurata se efectueaza pe baza normelor de venit; 
b) in cazul asocierilor fara personalitate juridica care realizeaza venituri din drepturi de proprietate intelectuala, inclusiv din activitati adiacente, pentru care venitul net se determina prin utilizarea cotelor forfetare de cheltuieli. 

Cum se depune declaratia?

Declaratia se completeaza si se depune de catre asociatul care raspunde pentru indeplinirea obligatiilor asocierii fata de autoritatile publice, inscriind corect, complet si cu buna- credinta informatiile prevazute de formular. 
Declaratia se depune impreuna cu anexa/anexele completata/completate, daca este cazul, direct la registratura organului fiscal sau prin posta, cu confirmare de primire. 
Data depunerii declaratiei este data inregistrarii acesteia la organul fiscal sau data depunerii la posta, dupa caz.Declaratia poate fi depusa si prin mijloace electronice de transmitere la distanta, prin intermediul portalului e-guvernare.ro. 


Formularul 204 este cel prevazut in Ordinul pre?edintelui Agentiei Nationale de Administrare Fiscala nr. 97/2019 pentru aprobarea modelului si continutului formularului 204 "Declaratie anuala de venit pentru asocieri fara personalitate juridica si entitati supuse regimului transparentei fiscale", publicat in Monitorul Oficial al Romaniei nr. 67 din 28 ianuarie 2019. 


Sursa: Agentia Nationala de Administrare Fiscala

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri



Urmareste-ne pe Google News
keyboard_double_arrow_right

Atentie contabili!

Modificari importante in Codul fiscal!
Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti 
E-Transport - toate NOUTATILE din 2024 + Studii de caz detaliate


E-Transport - toate NOUTATILE din 2024 + Studii de caz detaliate
keyboard_double_arrow_left






Sfaturi de la experti



Subiectele saptamanii

  • Esalonare la plata obligatii fiscale in derulare. Cum se aplica OUG 107/2024

    • Societatea beneficiaza de esalonarea la plata a obligatiilor fiscale-debite, dobanzi si penalitati, penalitati de nedeclarare. Va rog sa precizati in care din urmatoarele situatii societatea beneficiaza de anularea dobanzilor si penalitatilor, inclusiv anularea penalitatilor de nedeclarare; 1. - daca nu achita rata de esalonare la termen si dupa pierderea esalonarii, pana la 25 noiembrie achita debitul, fara sa achite dobanzile si penalitatile; 2. - daca achita ratele de esalonare scadente si...» citeste mai departe aici

Atentie contabili!

E-Transport - toate NOUTATILE din 2024 + Studii de caz detaliate


Modificari importante in Codul fiscal!

Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti

E-Transport - toate NOUTATILE din 2024 + Studii de caz detaliate

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016