
Atentie contabili!
Legea privind combaterea Spalarii banilor a fost modificata!
Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti
Legea pentru Spalarea banilor - Noutati 2021
Legea nr. 179/2019 pentru modificarea si completarea OG nr. 52/1997 privind regimul juridic al francizei, precum si pentru modificarea art. 7 pct 15 din Legea nr. 227/2015 privind Codul Fiscal a intrat in vigoare luni, 14 octombrie. Noua Lege a francizei a fost publicata in Monitorul Oficial nr. 829 din 11 octombrie 2019.
Prin Legea nr. 179/2019 se stabilesc noi reguli de informare simpla si transparenta inaintea incheierii contractului de franciza. Este pentru prima data in ultimii 20 de ani cand se aduc modificari regimului juridic al francizei.
Mai multe despre acest subiect puteti citi AICI >>
Directia Generala Regionala a Finantelor Publice Brasov a elaborat un material informativ prin care arata concret care sunt noutatile introduse de Legea 179/2019 in ce priveste regimul juridic al francizei.
MODIFICARI ADUSE CODULUI FISCAL prin Legea 179/2019* Titlului I Dispozitii generale-definitia francizei
Iata forma Codului fiscal in vigoare inainte de modificarile aduse de Legea 179/2019 TITLUL I Dispozitii generale CAPITOLUL III Definitii
Art. 7 Definitii ale termenilor comuni In intelesul prezentului cod, cu exceptia titlurilor VII si VIII, termenii si expresiile de mai jos au urmatoarele semnificatii: ………………………………………………………. 15. franciza - sistem de comercializare bazat pe o colaborare continua intre persoane fizice sau juridice, independente din punct de vedere financiar, prin care o persoana, denumita francizor, acorda unei alte persoane, denumita beneficiar, dreptul de a exploata sau de a dezvolta o afacere, un produs, o tehnologie sau un serviciu.
Forma Codului fiscal in vigoare DUPA modificarile aduse de Legea 179/2019 la articolul II
Art. 7 Definitii ale termenilor comuni Punctul 15 al articolului 7 se modifica:
15. franciza – un sistem de comercializare a produselor si/sau al serviciilor si/sau al tehnologiilor bazat pe o colaborare continua intre persoanele fizice sau juridice independente din punct de vedere juridic si financiar, prin care o persoana, denumita francizor, acorda unei alte persoane, denumita francizat, dreptul si impune obligatia de a exploata o afacere in conformitate cu conceptul francizorului; acest drept autorizeaza si obliga pe francizat, in schimbul unei contributii financiare directe sau indirecte, sa utilizeze marcile de produse si/sau de servicii, alte drepturi de proprietate intelectuala sau industriala protejate, know-how-ul, drepturile de autor, precum si insemne ale comerciantilor, beneficiind de un aport continuu de asistenta comerciala si/sau tehnica din partea francizorului, in cadrul si pe durata contractului de franciza incheiat intre parti in acest scop.
Sursa: DGRFP Brasov
Legea privind combaterea Spalarii banilor a fost modificata!
Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti
Legea pentru Spalarea banilor - Noutati 2021
Intrebare: O societate inregistrata in scopuri de tva doreste sa achizitioneze o cladire de birouri cu terenul aferent (cladirea nu este noua), de la o alta societate inregistrata in scopuri de tva. Suntem obligati sa aplicam masurile de...
vezi AICI raspunsul specialistilor <<
Intrebare: Care este inregistrarea contabila aferenta unei popriri prin banca in cazul in care aceasta este non fiscala?
vezi AICI raspunsul specialistilor <<