Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Ordinul 450/2022. Bancile, IFN-urile si casele de amanet trebuie sa afiseze in loc vizibil placheta cu informatii despre insolventa persoanelor fizice

19-Sep-2022
1054
Ordinul 450/2022. Bancile, IFN-urile si casele de amanet trebuie sa afiseze in loc vizibil placheta cu informatii despre insolventa persoanelor fizice

Conform Ordinului 450/2022, bancile, IFN-urile si casele de amanet trebuie sa afiseze in loc vizibil placheta cu informatii despre insolventa persoanelor fizice.

Ordinul nr. 450/2022 privind unele masuri de informare a consumatorilor cu privire la insolventa persoanelor fizice a fost publicat in Monitorul Oficial, Partea I nr. 725 din 19 iulie 2022.

Prevederile se vor aplica incepand cu data de 17 septembrie 2022. 

Insolventa persoanelor fizice

Astfel, prestatorii de servicii financiar-bancare si nebancare, precum si casele de amanet, au obligatia sa afiseze placheta informativa care contine date despre insolventa persoanelor fizice.

Placheta va fi realizata prin grija prestatorilor de servicii financiar-bancare si nebancare, precum si a caselor de amanet si se afiseaza in campul vizual al consumatorului, la loc vizibil, in spatiul de comercializare sau, dupa caz, de prestare a serviciului, langa orarul de functionare sau langa casele de marcat.

Pentru a vedea Anexele, click AICI>>

Extras din Ordin:
Art. 1. -


(1) Pentru corecta informare a consumatorilor si pentru a le oferi acestora posibilitatea sa afle informatii referitoare la modul in care pot avea acces la procedurile prevazute de Legea nr. 151/2015 privind procedura insolventei persoanelor fizice, prestatorii de servicii financiar-bancare si nebancare, precum si casele de amanet au obligatia sa afiseze placheta informativa prevazuta in anexa nr. 1 care face parte integranta din prezentul ordin.
(2) Placheta prevazuta la alin. (1) va fi realizata prin grija prestatorilor de servicii financiar-bancare si nebancare, precum si a caselor de amanet, conform modelului prezentat in anexa nr. 1, si se afiseaza in campul vizual al consumatorului, la loc vizibil, in spatiul de comercializare sau, dupa caz, de prestare a serviciului, langa orarul de functionare sau langa casele de marcat.
(3) Placheta prevazuta la alin. (1) va avea asociat codul QR cu referinta catre sectiunea Insolventa persoane fizice din cadrul paginii oficiale a Autoritatii Nationale pentru Protectia Consumatorilor.
Art. 2. -
(1) Prestatorii de servicii financiar-bancare si nebancare, precum si casele de amanet care administreaza site-uri de vanzari produse si servicii sunt obligati sa afiseze pe prima pagina a site-ului - home page pictograma prevazuta in anexa nr. 2 care face parte integranta din prezentul ordin.
(2) Pictograma prevazuta la alin. (1) va avea dimensiunea de 250 (L) x 50 (H) pixeli si va avea asociat un link cu referinta externa catre sectiunea Insolventa persoane fizice din cadrul paginii oficiale a Autoritatii Nationale pentru Protectia Consumatorilor.
Art. 3. -
Placheta prevazuta la art. 1 si pictograma prevazuta la art. 2 vor fi descarcate gratuit de pe site-ul oficial al Autoritatii Nationale pentru Protectia Consumatorilor, prin accesarea linkului https://anpc.ro/ce-este-insolventapersoanelor- fizice/
Art. 4. -
Reprezentantii imputerniciti ai Autoritatii Nationale pentru Protectia Consumatorilor vor verifica respectarea prevederilor prezentului ordin in termen de 45 de zile de la data intrarii in vigoare a acestuia.
Art. 5. -
Prezentul ordin intra in vigoare in termen de 60 de zile de la data publicarii in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I.

Sfaturi de la Experti - Intrebari si RaspunsuriVotati articolul "Ordinul 450/2022. Bancile, IFN-urile si casele de amanet trebuie sa afiseze in loc vizibil placheta cu informatii despre insolventa persoanelor fizice":
Rating:

Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News
E-factura in 2024. TOP 9 Studii de caz

Atentie contabili!

Atentie, contabili!
Modificari importante in Codul fiscal!

Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti
E-factura in 2024. TOP 9 Studii de caz


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016Sfaturi de la expertiSubiectele saptamanii

© 2007 - 2024 RENTROP & STRATON. All rights reserved.

Atentie contabili!

Atentie, contabili!
Modificari importante in Codul fiscal!

Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti

E-factura in 2024. TOP 9 Studii de caz

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016