Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Societatile pot fi DIZOLVATE daca Declaratia privind beneficiarul real nu este depusa in termen de 30 de zile de la data aplicarii amenzii

14-Sep-2021
7092
Societatile pot fi DIZOLVATE daca Declaratia privind beneficiarul real nu este depusa in termen de 30 de zile de la data aplicarii amenzii

Persoanele care NU au depus la timp Declaratia privind beneficiarii reali au la dispozitie 30 de zile pentru a face acest lucru. In caz contrar, societatea poate fi dizolvata.

Nerespectarea de catre reprezentantul legal al persoanelor juridice a obligatiei de depunere a declaratiei privind datele de identificare ale beneficiarilor reali constituie contraventie se sanctioneaza cu amenda.

Daca in termen de 30 de zile de la data aplicarii sanctiunii contraventionale reprezentantul persoanei juridice nu depune declaratia privind datele de identificare ale beneficiarilor reali, tribunalul va putea pronunta dizolvarea societatii.!!! (art. 57 din Legea nr. 129/2019) 

La data de 01 octombrie 2021, se implineste termenul de depunere a declaratiei anuale privind beneficiarii reali ai persoanelor juridice supuse obligatiei de inregistrare in registrul comertului, prevazut la art. 56 alin. (4) din Legea nr. 129/2019 pentru prevenirea si combaterea spalarii banilor si finantarii terorismului, precum si pentru modificarea si completarea unor acte normative, astfel cum a fost modificat prin OUG nr. 43/2021 pentru prelungirea termenului de depunere a declaratiei anuale privind beneficiarul real al persoanei juridice, prevazut la art. 56 alin. (4) din Legea nr. 129/2019 pentru prevenirea si combaterea spalarii banilor si finantarii terorismului, precum si pentru modificarea si completarea unor acte normative.

Pentru a evita aparitia unor erori la inscrierea datelor din declaratiile pe proprie raspundere in Registrul Beneficiarilor Reali, ONRC sufereaza tehnoredactarea acestora.

Declaratia privind beneficiarii reali poate avea forma de inscris sub semnatura privata ori forma electronica si poate fi transmisa la oficiul registrului comertului prin mijloace electronice, cu semnatura electronica, sau prin servicii de posta si curier.

In contextul situatiei epidemiologice determinate de raspandirea coronavirusului SARS-CoV-2, in vederea evitarii aglomerarii ghiseelor, recomandam ca transmiterea cererilor de depunere a declaratiilor privind beneficiarii reali sa se faca in principal prin portalul de servicii (portalul de servicii al ONRC). De asemenea, declaratiile se pot depune prin e-mail (adresele de e-mail ale ORCT) sau prin corespondenta (posta/curier).

Declaratia anuala privind beneficiarii reali se poate depune si personal la oficiul registrului comertului de pe langa tribunalul unde persoana juridica are sediul social, in spatii special amenajate in acest sens.

 

 

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri



Votati articolul "Societatile pot fi DIZOLVATE daca Declaratia privind beneficiarul real nu este depusa in termen de 30 de zile de la data aplicarii amenzii":
Rating:

Nota: 4 din 5 voturi
Urmareste-ne pe Google News
E-factura in 2024. TOP 9 Studii de caz

Atentie contabili!

Atentie, contabili!
Modificari importante in Codul fiscal!

Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti
E-factura in 2024. TOP 9 Studii de caz


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016







Sfaturi de la experti



© 2007 - 2024 RENTROP & STRATON. All rights reserved.

Atentie contabili!

Atentie, contabili!
Modificari importante in Codul fiscal!

Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti

E-factura in 2024. TOP 9 Studii de caz

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016