
Atentie contabili!
Codul fiscal se schimba radical de la 1 ianuarie 2023!
Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti
Principalele MODIFICARI din Codul Fiscal aplicabile în 2023. Studii de caz
Persoanele care NU au depus la timp Declaratia privind beneficiarii reali au la dispozitie 30 de zile pentru a face acest lucru. In caz contrar, societatea poate fi dizolvata.
Nerespectarea de catre reprezentantul legal al persoanelor juridice a obligatiei de depunere a declaratiei privind datele de identificare ale beneficiarilor reali constituie contraventie se sanctioneaza cu amenda.
Daca in termen de 30 de zile de la data aplicarii sanctiunii contraventionale reprezentantul persoanei juridice nu depune declaratia privind datele de identificare ale beneficiarilor reali, tribunalul va putea pronunta dizolvarea societatii.!!! (art. 57 din Legea nr. 129/2019)
La data de 01 octombrie 2021, se implineste termenul de depunere a declaratiei anuale privind beneficiarii reali ai persoanelor juridice supuse obligatiei de inregistrare in registrul comertului, prevazut la art. 56 alin. (4) din Legea nr. 129/2019 pentru prevenirea si combaterea spalarii banilor si finantarii terorismului, precum si pentru modificarea si completarea unor acte normative, astfel cum a fost modificat prin OUG nr. 43/2021 pentru prelungirea termenului de depunere a declaratiei anuale privind beneficiarul real al persoanei juridice, prevazut la art. 56 alin. (4) din Legea nr. 129/2019 pentru prevenirea si combaterea spalarii banilor si finantarii terorismului, precum si pentru modificarea si completarea unor acte normative.
Pentru a evita aparitia unor erori la inscrierea datelor din declaratiile pe proprie raspundere in Registrul Beneficiarilor Reali, ONRC sufereaza tehnoredactarea acestora.
Declaratia privind beneficiarii reali poate avea forma de inscris sub semnatura privata ori forma electronica si poate fi transmisa la oficiul registrului comertului prin mijloace electronice, cu semnatura electronica, sau prin servicii de posta si curier.
In contextul situatiei epidemiologice determinate de raspandirea coronavirusului SARS-CoV-2, in vederea evitarii aglomerarii ghiseelor, recomandam ca transmiterea cererilor de depunere a declaratiilor privind beneficiarii reali sa se faca in principal prin portalul de servicii (portalul de servicii al ONRC). De asemenea, declaratiile se pot depune prin e-mail (adresele de e-mail ale ORCT) sau prin corespondenta (posta/curier).
Declaratia anuala privind beneficiarii reali se poate depune si personal la oficiul registrului comertului de pe langa tribunalul unde persoana juridica are sediul social, in spatii special amenajate in acest sens.
Manual de politici contabile - Stick USB
Ghidul practic al contabilului din domeniul constructiilor
Marea Carte Verde a Monografiilor Contabile 2023 varianta tiparita
Atentie contabili!
Codul fiscal se schimba radical de la 1 ianuarie 2023!
Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti
Principalele MODIFICARI din Codul Fiscal aplicabile în 2023. Studii de caz
Articole similare
ONRC reaminteste ca prin DEPUNEREA DECLARATIEI PRIVIND BENEFICIARII REALI pot fi indeplinite doua obligatii fiscaleONRC anunta ca au fost elaborate noi modele de declaratii privind beneficiarii realiDaca in actul constitutiv se trec datele beneficiarilor reali, nu mai este necesara depunerea declaratieiArticole similare
Intre 1 si 20 noiembrie se depun actele necesare obtinerii sprijinului financiar pentru incalzirea locuinteiBancile, obligate sa declare toate comisioaneleLuni, 31 Mai 2021, este termenul limita pentru depunerea Formularului 394SAF-T: Cele mai multe firme inca NU au depus fisierul, desi obligatia a intrat in vigoare din 1 ianuarie 2022 pentru anumiti contribuabiliNoul Codul fiscal 2016 e oficial! Iata care sunt modificarile valabile din 2016Ultimele articole
Reminder ANAF: Miercuri, 25 ianuarie 2023, termenul limita de depunere a unor declaratii fiscaleFirmele trebuie sa depuna declaratia privind cifra de afaceri pana pe 25 ianuarie 2023Pana pe 27 martie 2023 trebuie depusa D107 de catre firmele platitoare de impozit pe profitSituatiile financiare pentru anul 2022 vor putea fi depuse de firme pana pe 31 mai 2023. Ce noutati aduce Ordinul 4268/2022Mari contribuabili din ianuarie 2022. Ce se raporteaza in SAF-T si care sunt termenele limita pentru depunerea D406?Articole similare
ANAF a publicat PDF-ul inteligent pentru cererea de acordare a esalonarii la plata in forma simplificataConditiile de prescriere a datoriilor fiscale ale unei societatiContribuabilii care nu depun fisierul de control fiscal vor fi sanctionati cu 5.000 lei din luna aprilie 2022Controale ANAF: Inspectorii verifica modalitatea de fiscalizare a veniturilor obtinute din comertul cu amanuntulNoutati legislatie Fiscala 22 - 26 decembrie 2008Ultimele articole
Pasagerii sanctionati pentru necompletarea formularului PLF pot depune pana pe 14 noiembrie cererile prin care isi pot recupera baniiANAF modifica continutul Cererii de acordare a esalonarii la plata, documentele justificative si procedura aferenta (Proiect de Ordin)ANAF acorda inca 6 luni de gratie contribuabililor care NU au depus la timp SAF-T (Proiect de Ordin)Contribuabilii care NU au transmis D406 pana pe 1 august vor fi sanctionati. Cat sunt amenzileDin 1 octombrie 2022 se vor aplica amenzile pentru nerespectarea legislatiei privind sistemul E-Transport, conform OUG 106/2022Sfaturi de la experti
Actiuni cotate. Evaluare la sfarsitul exercitiului financiar
Intrebare: O societate a achizitionat in 2021 de pe Bursa de Valori Bucuresti, actiuni cotate. La 31 decembrie aceste actiuni trebuie reevaluate la pretul de inchidere din ultima zi de tranzactionare conform extrasului primit de la...
vezi AICI raspunsul specialistilor <<
Avansuri vechi incasate. Inchidere pe venituri
Intrebare: Avem avansuri incasate de la clienti mai vechi de 3 ani. Putem trece aceste sume pe venit? Daca da, in ce conditii si care sunt documentele necesare pentru a le trece pe venit?
vezi AICI raspunsul specialistilor <<