Un proiect editorial marca Rentrop&Straton -
Liderul informatiilor specializate din Romania
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Strategia de dezvoltare a Capitalei pentru urmatorii 25 de ani

17-Mai-2011
2589
Bucurestiul se va dezvolta, in urmatorii 25 de ani, dupa un plan bine definit: strategia de dezvoltare a Capitalei, un concept strategic care va sta la baza intocmirii documentatiilor specifice de urbanism, implicit a Planului Urbanistic General (PUG).

Conceptul strategic Bucuresti 2035 a fost lansat in cadrul unei dezbateri la care au participat primarul general al Capitalei, Sorin Oprescu, si o echipa formata din urbanisti, sociologi, economisti, arhitecti si ingineri, coordonata de Primaria Municipiului Bucuresti (PMB).

Potrivit arhitectului sef al Capitalei, Gheorghe Patrascu, elaborarea acestei strategii va dura un an, studiul va costa sub 200.000 de euro si va stabili directiile de dezvoltare a transportului, modalitatile de construire - o gestionare mai coerenta a spatiului destinat circulatiei si constructiilor, precum si politicile privind spatiul verde.

In ceea ce priveste PUG, el a spus ca licitatia a fost anulata, urmand sa inceapa zilele acestea procedurile de organizare a altei licitatii. Elaborarea PUG-ului va dura 3 ani.

Patrascu s-a pronuntat pentru o reglementare a Bucurestiului la nivel guvernamental, ceea ce ar fi indicat, dupa parerea sa, avand in vedere contextul din Romania, unde partea de cooperare intre autoritati este foarte slaba si uneori dezinteresata.

"Exista metropole care au aceasta legiferare la nivelul Guvernului. Si pe undeva e logic, pentru ca Bucurestiul nu este important numai pentru bucuresteni, ci si pentru tara, fiind Capitala Romaniei, o capitala europeana si un pol de dezvoltare regional", a spus arhitectul sef al Capitalei.

Primarul general Sorin Oprescu a mentionat ca in prezent se contureaza clar strategia de dezvoltare a municipiului Bucuresti pentru urmatorii 20 si ceva de ani, acesta fiind inceputul intrarii in normalitate.

Edilul sef a criticat modul in care s-a construit in ultimii 20 de ani, fiind de parere ca in acest interval de timp a primat interesul privat in detrimentul celui general.

Conform initiatorilor conceptului strategic Bucuresti 2035, in lipsa unei planificari spatiale integrate in teritoriul din jurul Capitalei, activitatile si noile ansambluri de locuinte se acumuleaza continuu si dezordonat de-a lungul principalelor drumuri de legatura a Capitalei cu tara.

Acest proces necontrolat a dus la fragmentarea teritoriului, agravarea problemelor de trafic, scaderea sanselor de dezvoltare a localitatilor din apropierea Bucurestiului, concentrarea poluarii si dificila protejare a biodiversitatii.

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri



Urmareste-ne pe Google News
keyboard_double_arrow_right

Atentie contabili!

Modificari importante in Codul fiscal!
Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti 
MODIFICARILE din Declaratia SAF-T. Obligatiile pentru contribuabilii mici


MODIFICARILE din Declaratia SAF-T. Obligatiile pentru contribuabilii mici
keyboard_double_arrow_left






Sfaturi de la experti



Subiectele saptamanii

Atentie contabili!
MODIFICARILE din Declaratia SAF-T. Obligatiile pentru contribuabilii mici
Modificari importante in Codul fiscal!
Descarcati GRATUIT
Raportul Special

realizat de specialisti
MODIFICARILE din Declaratia SAF-T. Obligatiile pentru contribuabilii mici
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016