Taxe si Impozite: infomatii de actualitate si studii de caz
Fiscalitatea din Romania poate fi comparata cu o cursa cu obstacole, la fiecare act normativ nou se mai adauga un obstacol pentru contribuabil.
Va invitam sa va asigurati ca veti trece cu bine peste fiecare noutate si sa va abonati la revista despre care vorbesc toti contabilii:
Taxe si Impozite Actual!
Este o publicatie gandita pentru contabilii care isi doresc sa se informeze in cel mai scurt timp, cu efort minim. Din acest motiv ea ofera doar acele noutati, comentarii, studii de caz si exemple practice care conteaza cu adevarat si care te ajuta sa ramai permanent un profesionist bine ancorat in realitatea fiscal-contabila.
Revista Taxe si Impozite Actual este cea mai buna sursa de informatii privind:
- problemele controversate generate de actuala legislatie fiscala
- initiativele legislative de ultima ora ale autoritatilor
Care este structura publicatiei "Taxe si Impozite Actual"?
-Rubrica Sinteza Legislativa iti prezinta ultimele modificari in legislatia fiscal-contabila (vezi AICI noutatile momentului >>)
-Sectiunea cu greutate a publicatiei este cea de Cazuri Practice, cu titluri care iti acapareaza instantaneu atentia:
- Scutire impozite locale pentru activitatea de turism
- Efecte Brexit din 2021 pentru marfuri livrate din UK, importate in Romania. Regim fiscal TVA
- Factura de transport si recuperare cheltuieli cu amenda din Ungaria
- Structura de prezentare a acestor cazuri practice este impecabila:
- titlu descriptiv
- enuntarea problemei fiscal-contabile
- solutia specialistului, presarata cu 2-3 sfaturi mustind de profesionalism
- recomandarea finala a specialistului
- Avantajul acestei structuri este ca parcurgi rapid continutul publicatiei, retii si citesti doar ceea ce te intereseaza. Informatiile pretioase sunt clar evidentiate si nu se pierd in amalgamul de detalii care apar in mod normal la rezolvarea unei spete.
- Spete incluse in fiecare numar comenteaza doar modificarile legislative si cazurile importante sau controversate din fiscalitatea romaneasca.
- Rubrica Ce s-au mai gandit ai nostri guvernanti? - In fiecare editie este tratat cel mai sensibil subiect fiscal-contabil al momentului cu avantajele si dezavantajele lui.
Important! Fiecare articol care apare in paginile Taxe si Impozite Actual apare dintr-un motiv intemeiat: iti este util ACUM! El te ajuta sa rezolvi o problema, sa eviti probleme viitoare, iti permite sa speculezi oportunitati si sa ai astfel un avantaj fata de ceilalti profesionisti neabonati la aceasta publicatie de top.
Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri
Incadrare ansamblu schela dpdv contabil si fiscal
Intrebare: Am achizitionat un ansamblu schela, compus din balustrada, picior, dsipozitiv cadru etc., in valoare totala de 143.032 lei + TVA. Cum le putem inregistra ca mijloace fixe, evidentiand elementele separat, in eventualitatea in care daca dispar/se uzeaza anumite elemente, sa le putem casa/scoate din contabilitate? Codul de clasificare in catalogul mijloacelor fixe este corect 2.1.20.11, durata de amortizare cuprinsa intre 6-10 ani?
vezi AICI raspunsul specialistilor << Venituri obtinute de o persoana nerezidenta din cesionarea partilor sociale
Intrebare: In situatia in care o persoana juridica nerezidenta ,din Cipru, tara cu care Romania are incheiata conventia de evitare a dublei impuneri, vinde partile sociale ale unei firme cu sediul in Romania la valoarea lor nominala, mai este necesar ca firma nerezidenta sa se declare in Romania platitoare de impozit pe profit si sa depuna declaratii cu zero, avand in vedere ca din tranzactia respectiva nu a obtinut profit? Mentionez ca societatea nerezidenta a detinut partile sociale ale societatii din...
vezi AICI raspunsul specialistilor << PFA. Pierdere reportata din anii anteriori. Calcul CASS. Rectificare Declaratie unica
Intrebare: Care sunt obligatiile fiscale ale unui cabinet medical individual, fara salariati, in care titularul CMI nu are calitate de salariat nici in alta companie, din punctul de vedere al CASS in anul 2023? Cabinetul realizeaza un venit net (incasari - plati deductibile) sub plafonul de 6 salarii minime (18.000 lei). Cabinetul a depus declaratia unica cu estimat 0 la plata CASS. Putem rectifica daca este cazul estimatul pentru 2023? Pentru anul 2022 exista obligativitatea platii CASS daca veniturile...
vezi AICI raspunsul specialistilor <<
Atentie contabili!
Atentie, contabili!
Modificari importante in Codul fiscal!
Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti
Modificari de TAXE in Codul Fiscal - Studii de caz si explicatii UTILE